Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, July 31, 2012

Pilihan tema warna tahun ni, Turquoise . Korang warna apa?

Sebenarnya saya masih dilema lagi ni samada nak warna hijau atau turquoise . Dah berbincang dengan hubby tapi tak der kata putus. Sebenarnya bergantung dengan baju my Nuha. Kalau ada warna baju dia, so semua mengikut lah. Dah pernah kena dulu sekali baju dia paling susah nak cari masa tema maroon. So memang kena cari baju My Nuha dulu la baru kitorang dapat buat keputusan. 

Tapi bila google, nampak menarik pulak warna turquoise bila dah jadi baju ni kan. Jom kita cuci mata dengan pilihan baju raya yang bertema warna turquoise.Pelbagai fesyen yang ada dalam pilihan warna ni.


Baju kurung moden
 credit to : aina Fesyen


 Jubah Kaftan
 credit to : My Khayra Apparels


 Baju kurung biasa
credit to : Little Ilsya



Jubah Muslimah



 Mana satu korang rasa paling menarik ? Tema korang tahun ni warna apa pulak ?


p/s:

Saya kena carik baju yang sesuai dipakai masa perut memboyot raya haji nanti jugak :p save budget .hahaha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

51 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. apasal mata aku nampak hijau? baju little ilsya tu lawo... saya vote!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama dia kan biru ke hijau. tu agaknya jadi mcm hijau kot :) satu mata utk baju little ilsya :)

      Delete
  2. tahun ni warna gold...persiapan tak berapa nak siap sangat, mood nak shopping ke laut, malas sesangat nak bersesak2...tunggu baju yg ditempah siap je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. woww gold gitu. boleh jugak jadi tema tahun depan sebab hubby pun ada baju gold ms akad nikah dulu. entah muat ke tidak :p
      eliss beli ready made ajer.

      Delete
  3. Rasanya jubah sesuai kot nak cover perut, lagipun lepas bersalin nanti pun still boleh pakai jugak lagi kan :)

    tema tahun ni kitaorang pilih grey, tahun ni beraya kat kerteh 4.. (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan. rasanya jubah la kot paling sesuai. boleh la datang beraya umah kita nanti :)

      Delete
  4. tahun ni kaler kuning diraja!! hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..jadi raja seminggu laa nanti :)

      Delete
  5. Turqoise tu tema raya kami tahun lepas. Tahun ni kami pilih warna biru. Tema raya kitaorang ikut koleksi warna baju melayu hubby. Rotate la tiap tahun..hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker. macam tu pulak yer. kitorang baru 4 kali raya sama, so koleksi terhad lagi.hehehe

      Delete
  6. sob sob ..sedih ni baju rayo xtau padan ke dop..perut boyot kan ..redho jah la pakai baju x vogue raya kali ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x po. tahun depan cuba lagi ! hahahaha. jgn memboyot pulak sudah !

      Delete
  7. Replies
    1. kak..boleh bg alamat kak x..sy nk anto kad raya..

      Delete
  8. tema raya aku hijau...tapi bukan hijau pala itik...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ya ker. kalau tak dpt turqoise, aku hijau jugak laa nampaknya..meh laa kita berdondon :p

      Delete
  9. ALA...X DE SENARAI HARGANYA.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh godek2 web yang saya sertakan. ada harganya :)

      Delete
  10. hijau. hijau hijau hijau lagik...ntah ngape asik hijauuu je laki ai ni..nak kaler purple...sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker..alahai siannya :) tahun depan cuba purple yer.hehehee

      Delete
  11. tahun ni raya umah mom in law..
    depa tema hijau..
    so hijau la..
    cuma blum pasti kaler hijau yang mana satu...

    p/s: tingin nak pakai jubah kaftan tu..tp anak masih bf lg... huhuhu.. kena sabaq sat la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x per, nanti anak dah besar boleh laa pakai :)

      Delete
  12. Replies
    1. my Nuha nak warna merah ;p tapi kami nak beli blouse dia laa warna mrah.

      Delete
  13. Knur tgh pening nak beli nurisng baju kurung atau nursing jubah. jd rasanya tak de temalah. Ikut sesuka hati sbb mcm susah je nak matching.

    ReplyDelete
  14. ok..sejibik warna pilihan kitorg taun ni..ijau ker turqoise...akhirnya kitorg vote ijo..sng carik baju anak jgak

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa yer ker. saya hujung minggu ni baru nak poi shopping kak :)

      Delete
  15. jubah kaftan tu paling menarik..beli..beli!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tapi mcm segan nampak perut bulat pulak.hehehe

      Delete
  16. tahun ni kaler tema we all adalah kaler malap!!! aku kan sorang je bunga, so kene cr baju aku dulu baru tempah baju si kumbang lak. hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler apa malap tu ? hitam eh? last year aku hitam!

      Delete
  17. k.ja n famili plk kaler oren gelap taun ni... en. suami ckp elok jg sbb dio pn xde lg baju melayu kaler oren

    ReplyDelete
    Replies
    1. oren. boleh jugak cuba tahun depan :)

      Delete
  18. tahun nih PM pun ala2 warna turqouise jugak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker..tersama lah pulak yer :)

      Delete
  19. comel turquoise! warna fav dni.. dni tahun ni kaler mustard.. asben yang pilih tema hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik jugak warna dni tu. tengok jubah hari tu.

      Delete
  20. baik ko beli jubah kaftan tu....leh pkai raya haji....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tapi kena cari yg tak cekik mcm tu.

      Delete
  21. Raa nye tema kaler merah menyala-nyala.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  22. cantikla i loike... wuwu tahun ni mcm takde bj raya jew sadis

    ReplyDelete
  23. Tiap2 tahun pun takdak tema, bantai jek :D

    ReplyDelete
  24. tahun ni pink + turqoise :)

    ReplyDelete
  25. Tahun ni turquoise tp susah la nak cri saiz sy.. dh byk tmpt cri tp x jmpe sbb byk stock dh abis..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer