Wednesday, November 16, 2011

Motor idaman my hubby, sudah pun booking

Nak kata idaman, rasanya tak sampai tahap idaman dia lagi sebab yang dia nak CC lagi besar dari yang ini. Tapi buat masa ni, ini ajer termampu me belikan untuk my hubby.Kiranya ni hadiah hari lahir untuk my hubby yang ke 32 tahun, awal tahun depan la. (2.1.2012) Boleh gitu sayang? hahaha. lariksss 
Jom la kita layan gambar yang me amik time pergi booking motor hari tu. Untuk booking kena bayar cuma RM1000.Selebihnya bayar masa nak amik motor nanti.Plate pun siap booking sekali. No plate WWC. Masih tak tahu lagi nak letak nama apa WWC my hubby ni :p Kalo CBR, Cinta Bersulam Rindukan :) Warna Warna Cintakah? or Wordless Wednesday Chenta ;p Cuba korang fikir sama :p


Ni tempat beli motor , warna dinding sama dengan bilik tidur kitorang..hahaha, sempat lagi me tengok :p

Address:No 133,Jln Cokmar1,Mutiara Bukit Raja,Off Jln Meru,Klang
Phone No:0333428321
Fax No:    0333428322

Harus posing dulu depan kedai ;p



Ni lah motornya :) Kawasaki Ninja 250 . Tapi ni warna hijau..


Yang diorder adalah warna merah hitam ni, cun tak ? credit to here.

My Nuha pun nak cuba naik .Dia pun siap mintak Abah dia belikan motor jugak.
Dalam tu ada motor kecik dalam RM400++. 
Tapi Abah dia dah janji nak belikan kereta remote terus dia diam :p

Tengah menunggu harga motor. Berapa lah isteriku nak kena bayar ni yer :p


My Nuha sibuk nak peace semasa proses booking !



Korang ada motor idaman hati?

p/s:

My hubby cakap kat me, nanti dia belikan full face helmet untuk me, so boleh la pergi dating berdua naik motor ni.My Nuha kita tinggal kat rumah pengasuh yer Sayang :p


30 Comments:

  1. sport rim tukar baru sesiap..
    karang pancit karang..
    ahahhaa..
    :P
    soalan cepu emas..
    vontot ko nnti tak kebas ker dok nonggeng?!
    ngeh ngeh ngeh..
    lagi satu..
    sedak le perut laki ko sangga dek tank..
    hiihh..

    aku dah buang dah sifat suke2 motor ni jauh2..
    tingat dulu time sebelum kwin..mg pakai 125z dgn sesekali layan panther abang sepupu aku.
    siap buat willi lagi..

    ReplyDelete
  2. @Sidratul Muntaha nanti dia buat sit up dulu suh kempis perut.hahahaha.tak penah lak duk nonggeng.kah kah kah.tak tahu la kebas ker tak nanti :p

    ReplyDelete
  3. tak jauh la dgn moto idaman cik sudin saya. tp tak tau lagi bila dia nak dapat. sila lah beli sendiri jer hihihihi

    tp kalau dh dapat nnt, bini dia tak kalah nk berangan pi dating naik genting berdua. askar bertiga pi duduk taska ye hahahahha

    ReplyDelete
  4. wahai rakyat2 alam maya sekalian, ini la hikmahnya kalo kita tak pernah minta hadiah dari isteri, sekali mintak kaw2 punya, adil la kan...bagi hadiah kabinet dapur, set bilik tido, set meja makan, mesin basuh baru dan OTW adalah TV baru siap sekali dengan kabinet tapi tukarannya dapat motor...

    tapi tak untung gak...yangggg, abang nak jaket 1, bleh gilir-gilir, kaler cerah plak for safety purposes...hahaha!!!

    ReplyDelete
  5. hahaha..lawak jer komen sid nih.

    Semua tu mesti dah tak rasa bila dah duduk feluk2 kan eliss..hihihi

    ReplyDelete
  6. nuha tuh selitkan jer kat tengah2...tak nampak pun...heheheheh

    ReplyDelete
  7. fulamak..dasatla hadiah besday eliss ni..

    ReplyDelete
  8. @lydzar genting erk? syok jugak tu tp kalo laju2 takut jugak :p

    ReplyDelete
  9. @Skymatrix yer laa, nanti eliss beli jaket tu , tapi duit sayang la..lalalalalalalaa

    ReplyDelete
  10. wah seronoknya dpt dating semula dgn hubby nnti

    ReplyDelete
  11. wah wah! syok tu eliss nak ninja... mesti cinta berputik-putik bila berduaan atas motor tu... hi hi romantik!

    nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

    ReplyDelete
  12. fuyohh!!! gerekkkkk!!!! cayala leh dating naik motor lak lepas nih vroom vroomm!!!

    My hubby baru sambar motor Sym VTS 200 ala skuter tu tahun ni.. tu pun 3 tahun tegah tak kasik beli.. risau ngan keselamatan nyerr... tapi akhirnya tahun ni cair gakk.. jadilah hubby ku carmen ryder sudah hekekeke

    ReplyDelete
  13. uii best2..aku pun ade verangan je ng hubby nk nek moto berdua..haha da lama x naik moto sejak dok sini

    ReplyDelete
  14. baru nk tanya soklan, bila baca ayat last terjawab sudaa soklan nuha nk kena tinggal kat mana bila umi ngan abah nk g dating berdua. ;-)

    Jaket kulit hitam jangan lupa ye.
    Eliss rawkkk!!! ;-)

    ReplyDelete
  15. W = Wanita

    W = Warnailah

    C = Cintaku

    Ehhh macam tengah merayu kat TZ plak...

    T = Tiz

    Z = Zaqyah

    Hahaha!!! Pecutttttttt!!!

    ReplyDelete
  16. Wow! Encek Kawa! Mesti seksi bila naik berdua nanti :)

    ReplyDelete
  17. wah..nanti kau ambil gambar naik motor ni berdua ye..mesti seksi...sekali pandang mesti mcm dalam cerita "gila2 remaja"hahahaha

    ReplyDelete
  18. giler mantop!!! pinjam leh? hik3

    ReplyDelete
  19. @zh-ena pernah jugak dating sekali sekala naik mtor hubby skang ;p

    ReplyDelete
  20. @*∽ IZAN ∽* yer ker. my hubby memang naik motor pergi kerja cuma motor ex5 ajer. ni baru nak beli motor besar sket.

    ReplyDelete
  21. @Sarah Syazwani laa ruginya..naik laa motor jalan sepanjang pantai tu..lomantikkk wwoooo :p tringat lak gambar aku ms naik motor hubby kat pantai dungun tu..keh keh keh

    ReplyDelete
  22. @Skymatrix mana tiz zaqyah? mana ? mana? piat telinga karang ;p

    ReplyDelete
  23. @KiD yang tu kena mintak ngan cik abang. me tukang beli ajer :p

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)