Wednesday, November 02, 2011

Makanan sedap tapi servis lembab? Korang geram tak?

Episod JJCM di elissmie hari ni,  saja nak jamu mata korang dengan makanan yang lazat sajian istana air tangan me :p Ok, tipu. Ni aktiviti makan-makan pakatan harijadi kami yang seterusnya, Kak Ema. Kali ni Kak Ema belanja kitorang kat Asiari, SACC. Ni kiranya first time me jejak kaki kat sini. Makanan dia boleh bagi 5 bintang tapi servis setengah bintang ajer :p Moga diorang dapat perbaiki mutu keunggulan servis mereka.


 Tapi sebab hati gembira masa tu baru dapat kunci rumah, so tak der la menanah sangat menunggu makanan Jom la layan gambar makanan. Harap semua dah breakfast lah yer. 


Tukang belanja with Ad . Ad siap menguap menunggu makanan tu bukti 
bahawasanya servis dia memang lembab terbaik :p


Tukang makan :p

Deko dia ala-ala pengaruh vietnam gitu...

 Ok, aku suka divider ni :p 

Bawah ni adalah makanan yang diorang makan, me amik bau ajer, ok tipu :p Set semua makanan ni RM62 tak silap tapi nasi dan air adalah tidak termasuk. Nama makanan seriyes tak ingat , so me main taram jugak la sesedap rasa anak tekak me  :p Memang hover laa sket :p



Fresh Young Coconut




Kung Pao Chicken With Vegetables and Dried Chillies



Butter Prawn With Vegetables and Salad -
Udang CT orang terengganu cakap :p CT= celup tepung :p
 







Mango and seafood salad  - kerabu mangga letak udang dan sotong la senang cerita :p



Vegetables in Oyster sauce . Sayur campur main campak2 gitu ;p

Sweet and sour chicken with pineapple and tomato :p

Bukan setakat JJCM elissmie ajer datang sini tapi 
JJCM TV3 pun datang sini tau ! Kelasss ko maria !!



ASIARI RESTAURANT
KOLEKSI CITARASA SDN BHD (683046-x)
Lot GF-25 Ground Floor SACC Mall,
Jalan Perbandaran 14/9,
40000 Shah Alam.

Contact Person: Ms. Noor Huwaina
Tel : +603-5519 6126
Email: asiari_restaurant@hotmail.com
Map : klik sini


Serik me dulu kena denggi, sila laa klik sini untuk kita sama-sama ganyang aedes yer !!

Progress cat rumah : Satu dinding kat ruang tamu dah undercoat dan bilik utama dan cat :) 




P/s:

Ini adalah cubaan meniru uncle Gedek ! :p Peace !!


30 Comments:

  1. mmg geram la kalo lembab tp nasibaik sedap tp kalo dh la lembab ,makanan tk sedap mmg bikin hangin 1 bdn

    ReplyDelete
  2. kelass kau mariaa...sib baik balik kekenyangan hehe...

    ReplyDelete
  3. uiii..makanan dia best2..tp kalo servis lembab rasa cam serik gak nak dtg lagi..cantikla kaler tu eliss...kalo combine ngan purple mesti lagik cun

    ReplyDelete
  4. KaLAU LEMBAB BOLEH HILANG SELERA MAKAN DIBUATNYA..

    ReplyDelete
  5. scrol laju2 sebba takut terliur. nanti kelik msi abaru baco semula entry ni sbb nk cari kedai ni kat mano hahahahha

    ReplyDelete
  6. whooaa...murah rezeki yea...sebab ada orang belanja....anyway cubaan yang baik untuk jadi auntie gedik....hehehe

    ReplyDelete
  7. hai..lawa tudung...cntik ape elis pkai tdg sarung gitu...

    ReplyDelete
  8. elis...lawa tudung...cantik ape elis pkai tdg sarung gitew...

    ReplyDelete
  9. i terkena last saturday kat dome klcc... lembab gila...makanan sedap tapi lembab. suppose service yang kita dpt kenalah berbaloi dgn apa yang kita bayar.. betul tak

    dah tulis komplen dah kat dorang

    ReplyDelete
  10. fuhh.. nasib baik dah siap makan.. kalo pagi2 tadi bukak.. konfem lemah lutut..
    memang bervulu jek kan kalo service lambat.. nak2 lagi kalo ngah lapar.. huh!

    ReplyDelete
  11. tengah lapar mmg giler hangen...kalo tengah steady, banyak nak sembang ok ler...

    eliss,niza ker baju kaler purple tu?kalo ye waa..siyes kagum..dah 'menyelim' dengan jayanya...hihi

    ReplyDelete
  12. kalu lmbt tp sdp, xpe lgk kot. mebi krg skit rs amarah. tp kalu xsdp, mmg pangkah trus...

    ReplyDelete
  13. aku prnh mkn situ ..guna duit menang Power Race masa Minggu Kualiti dulu.
    tapi mmg..xde spesel apa pun aku rasa.
    aku rasa la.

    ReplyDelete
  14. @Kancilbiru memang kelas kau marriaaaa!!! hik3

    ReplyDelete
  15. kalo kid.. dah blah cari kedai lain.. hahahaaa

    ReplyDelete
  16. tetiba tgk air kelapa tu,leh rasa nak minum lak..hihi..tapi klu servis lambat,makanan sedap pu jd tak sedap..

    ReplyDelete
  17. @Kancilbiru kalo tak, mau kena pelangkung waiter tu :p

    ReplyDelete
  18. @amirah purple? sungguh uitm hubby kata :p kalo tak mesti buat mcm tu dah :)

    ReplyDelete
  19. @SYANI tu la pasal tapi tengah lapar, semua habis , liccinn..

    ReplyDelete
  20. @yatie chomeyl keh keh keh. sabar jer la. dalam tu, macam2 kedai makan ada.hehehe

    ReplyDelete
  21. @hazman aka species1980Alhamdulillah, wahat you give, you get back kata orang :) uncle serius, ini spesis joker, tak reti nak serius :p

    ReplyDelete
  22. @sawaNiLa lupa plak nak tulis komplen, fwrd entry ni jer la kat tuan punya kedai :p

    ReplyDelete
  23. @MamaYatie niza memang kurus pun dah nak dibandingkan dengan ai :p dari dulu lagi pun.hehehe

    ReplyDelete
  24. @MyKhalish satu lagi, memang tengah lapar, abes dikerjakan jugak :p

    ReplyDelete
  25. @Ummi Eisya seb baik sedap laa jugak ni dan kebetulan memang lapar :p

    ReplyDelete
  26. saya pong memang selalu kene nih...

    ReplyDelete
  27. Haaaa....! Baru terjumpa gambar last tu!

    group hug? hehe

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)