Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, July 11, 2011

Transformers Dark of The Moon dah tengok dah :)

Weekend lepas, kitorang pergi Jusco untuk beli tiket wayang. Konon nak amik couple seat macam hari tu. Sekali couple seat dah fully booked. Dan tinggal 6 seat ajer pun yang tinggal. Depan lak tu.Tapi sebab nak tengok jugak kan, kitorang amik jer seat depan tu :p Haruslah kena tengok kan.Jom baca sinopsis dulu.

In 1961, the Ark, a Cybertronian spacecraft carrying an invention capable of ending the war between the Autobots and Decepticons, crash lands on the far side of the moon. The crash is detected on Earth by NASA, and President John F. Kennedy authorizes a mission to put a man on the moon as a cover for investigating the craft. In 1969, the crew of Apollo 11 lands on the Moon to explore the craft.

In the present, the Autobots assist the US military in preventing conflicts around the globe. During a mission to Chernobyl to investigate suspected Alien technology, Optimus Prime finds a fuel cell from the Ark, discovering it had survived its journey from Cybertron. The Autobots are attacked by Shockwave who manages to escape. After learning of the top-secret mission to the moon, the Autobots travel there to explore the Ark. There they discover a comatose Sentinel Prime – former Autobot leader – and his creation, The Pillars, a means of establishing a Space Bridge between two points to teleport matter. After returning to Earth, Optimus uses the energy of his Matrix of Leadership to revive Sentinel Prime.

Selebihnya korang boleh baca kat sini
Trailer boleh tonton kat sini.

Jom la layan gambar kitorang bergdiks dulu sebelum masuk wayang tu :)

Tiket wayang - RM 9 seorang



My nuha n me dengan Giant poster Transformers Dark of The Moon


 Masa mula-mula , dia ajak balik macam hari tu, pastu cakap bising :p Tapi kali ni ok sket my Nuha dalam wayang sebab dia minat robot-robot ni, pengaruh rakan sebaya gitu.Tapi sejam terakhir, dibantainya tidur :p Aman :)

Aku bagi 9/10 bintang la untuk filem ni. Dan filem wajib tonton gitu bagi yang minat Tranformers la... :) Long aku cakap, kalo tengok 3D lagi layan. Kami takut my nuha takut, kang rugi saja jer..Lagipun aku takut aku pulak pening kalo pakai spek 3D. Gila jakuns :p


Korang dah tengok ker Transformers Dark of The Moon ??? Berapa bintang yang korang bagi ??




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

12 Comments:

  1. sama la..kalo pakai spek 3d penin..huhu

    ReplyDelete
  2. dah tgk jugak..n nk bagi 3 bintang je..

    ReplyDelete
  3. bestnyer, ieda gak tak tgk lagi :)

    ReplyDelete
  4. last saturday pi jusco bukit raja. mcm menarik je tengok orang dok bawak bekas air panjang transformer tu :D

    ReplyDelete
  5. bg ku transformer 1 dgn 2 lagi best.. yg ke-3 ni oklah... megan fox pun takder lagi tak best hahaha..

    ReplyDelete
  6. mesti anak akak ternganga tgk je kan.. citer tu best sgt.. :)

    ReplyDelete
  7. berbintang bintang biji mata eliss banyak benau adengan berlawannya dah tak tahu mana satu robot baik and jahat. anyway out of 10 boleh ler 5 star. :)

    ReplyDelete
  8. tak berani lagi nak bwk umairah tgk wayang..dlm wayang umairah menjerit2 nak kuar..takut dgn bunyi bising

    ReplyDelete
  9. Transformers 1 & 2 lagi best dari yang 3 tapi apa pun transformers memang best...

    kartun dia pun best tapi bukan kartun yang baru yang dah campur binatang tu, yang lama punya...siapa yang berumur 7,8,9 atau 10 tahun masa tahun 1989 mesti tau betapa best transformers waktu tu...

    sanggup brenti main kejap sebab nak tengok transformers...abis transformers sambung semula main tembak2, lastik burung, bola selipar / tin, polisentri, galah panjang, konda kondi, badminton, bola sepak, gasing, lumba basikal atau apa saja permainan sampai ke senja...atau sampai bapak panggil balik sambil pegang rotan...hahaha!!!

    ReplyDelete
  10. dah tgk..tp tk puas g..pas ni kena carik vcd plak..bwk budak2 xleh nk mghayati langsung...lg2 ammar..kejap2 mama nak jagung,mama nak air..mama nak tido atas mama..
    hampeh jerk..

    ReplyDelete
  11. x best sgt la..suka no 1 & 2 lagi...
    bagi 2.5 bintang jer :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)