Friday, July 15, 2011

Perhatian semua, aku bukan lagi PPTM tapi Developer ok :p

Hari ni adalah hari penstukturan semula ofiz aku.Semua dah berubah.Bukan setakat nama ofiz aku , malah nama jawatan sekali. Ok la, dari tiada apa-apa perubahan. Boz besar aku kat tingkat bawah, mungkin kena pindah lagi la aku kebawah. Memang btol-btol macam orang nomad, pindah randah :p



Logo baru ofiz aku sudah dipilih.. Walaupun penyertaan aku tidak berjaya tapi aku puas hati. Atleast ada jugak sumbangan idea untuk penstrukturan semula ofiz aku ni kan :)

Aku akhiri dengan kata-kata yang aku kutip semasa ceramah motivasi sebentar tadi bersempena penstrukturan semula ofiz aku ni :

Menurut Imam Ghazali 
 Untuk mengubah akhlak kita, cuba lakukan dengan konsisten selama 40 hari apa yang ingin kita ubah tu .

Sebagai contoh kalo korang nak berhenti merokok, lakukan secara konsisten selama 40 hari tidak merokok, Insya Allah, korang akan berhenti merokok selama-lamanya . Peace !!!


Ok, aku akhiri entry ini dengan juadah yang aku santap weekend lepas :p



Kuey teow tomyam kelapa pandan (RM 6 tak silap ) , terbaik punya, 
boleh dapatkan di food court Seksyen 11 sebenarnya :p , Shah Alam (kedai sebelah tempat jual otak-otak )  :p




11 Comments:

  1. mak aihhh!! sedapnye..unik skali!!! leleh air liur!!

    ReplyDelete
  2. wui nampak setappp la tomyam tu. food court seksyen 9??? kat mana eh. specifickan nama kedai tu bole? nampak melazat la makanan tu.

    ReplyDelete
  3. promotion kah itu eliss??..uiii..canggihnya tomyam kelapa ni..kat sini aritu mkn gak tomyam kelapa tp tkdek la plak batang idung kelapa cam gini kuar nya..

    ReplyDelete
  4. sedapnye nmpak tomyam tu elis....food court kt mana tu eh?

    ReplyDelete
  5. betul tu .. kalau lakukan sesuatu 40 hari secara konsisten, InsyaAllah jadi habit tuuu ...

    ReplyDelete
  6. alamakk ni yg buat nk carik ni..seksyen 9 ni yg kat mane ek??

    ReplyDelete
  7. sdapnya elisss..area maner tu erk..mcm nak terjah jea

    ReplyDelete
  8. pindah lg ke?? mcm pindah umah lak

    ReplyDelete
  9. kat food court seksyen 9?kt mana tu?selalu gi seksyen 9 tapi xtau plak ada food court kt sana :)

    ReplyDelete
  10. berinspirasi bila baca ni
    " Untuk mengubah akhlak kita, cuba lakukan dengan konsisten selama 40 hari apa yang ingin kita ubah tu ."

    Mesti cuba! ;-)

    ReplyDelete
  11. tomyam dlm kelapa??
    menggiurkan....unik..:)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)