Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, May 16, 2011

Ikan Patin Temerloh boleh dinikmati di Shah Alam ??

Dah berapa hari tak sempat nak update blog. Pulak tu blogger pulak tengah error. Kalo ada entry tu auto published ajer.Sunguh busy gila skang ni sebab sistem baru nak launching. Memang tak masuk ofiz.Duk menumpang di ofiz orang. Syok jugak, sebab dekat dengan rumah aku :p Rabu- Jumaat aku akan ke Penang .Penang waiting for me :)

Be sleek & cool with a white iPhone 4!


Hari ni, JJCM kembali di elissmie.com. Korang tengok tak cover pasal Ikan Patin Temerloh kat Majalah 3 hari tu ? Aku ngan my hubby tengok dengan penuh keterujaan lah weh, siap meleleh air liur :p Lepas tu teringat kat satu kedai kat Shah Alam ni kat Seksyen 15,sekali esoknya punya la excited pergi nak pekena Ikan Patin Temerloh ni, dapat info dari Kak Yat, ofiz mate aku ni.Malangnya, kedai tu tutup daaa..

Weekend baru ni, sekali lagi aku kesana tapi dengan Long aku..My hubby kerja. Ni cerita 2 minggu lepas. Kami kesana.Tawakkal ajer la kan :p Sekali..Bersorak kami dalam kereta sebab kedai tu bukak ok !! Terus cepat-cepat terjah ikan patin. Alahai..Tinggal 1 kepala dengan 1 badan ajer.Bila tanya, dia cakap tengah masak lagi. Terus hubby amik dulu part kepala dan aku tunggu dengan sabarnya (tak sabar mana pun) untuk kepala jugak. Malas ar aku citer panjang, jom layan Ikan Patin Gulai Tempoyak , Temerloh mari.....



Ni lah kedainya . Temerloh Catering nama diberi...




Alamat, korang boleh baca ajer kat atas ni. Ni dekat dengan Dataran Otomobil...

Ni deko dalam kedai tu..Simple and nice :)

 


Jom tengok kepala Ikan Patin yang kami makan hari tu...

Terliur tak ??

Terliur tak ??
Kami amik Patin Sangkar ajer..

Kuahnya yang pekat likat..perghhhhhhhhh...Memang macam berada di Temerloh ajer gayanya ni..


My Nuha tengah duk pelik nengok mak bapak dia yang macam naik hantu :p


Be a Sunsilk Perfectionista & win prizes worth RM35,000!




Ni yang kami santap tengah hari tu...Yang kelakar tu sambil makan sambil cakap sedap-sedap :P



Up lagi sekeping gambar kepala..Kasi korang terliur habis habisan gitu :p



Tengok, amik ko..My hubby punya..Hingga tinggal tulang...


Kuah pun licin..memang rakus btol laa kalo jumpa Ikan Patin Masak Tempoyak ni..

 
Semua sekali hari tu RM20 ++ . Harga Patin Buah - RM 12 seketul, Harga Patin Sangkar RM 8 Seketul dan Ikan Baung RM12 seketul..


Korang suka makan Ikan Patin Masak Tempoyak tak ?
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

38 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. ha'ah.. tengok aritu dalam TV, katanya mmg murah sangat dia jual RM8 1 hidangan.... kedai turun temurun dari arwah ayahnya lagi

    ReplyDelete
  2. patin buah????

    i x pandai mkn patin. boleh la mkn, tapi x feel

    ReplyDelete
  3. masak bile husband pancing dapat ikan patin... :)

    ReplyDelete
  4. woh rakusnya..tinggal tulang je hehehehe

    ReplyDelete
  5. wan penah gi sana, aritu..mkn tgh gak, tp oder laksa je. hubby yg mkn nasi...sbb kami tk brp sgt ikan2 ni...tp mmg nmpak mcm sedapla kan...besar2 plak tu dia potong...ngadap restoran tu ade tupperware outlet, kan?

    ReplyDelete
  6. salam singgah,
    wah suka yer makan ikan patin, sampai bersih tinggal tulang jea :)
    ...kalo nk lagi beh gi makan kat temerloh memang terangkat...dekat ngan bustand kedainye pekena sekali air jagung dia peh memang layan sungguh...

    ReplyDelete
  7. terliur sih! lama tak pekena..tp pemalas nak masak sendiri+susah nak dpt hak fresh..selalu time blk ganu konpem pekena...tp hak sangkar jer la..

    ReplyDelete
  8. pergghhhhh...rasa macam nak gi makan lagi nanti...melelehhhhhh...

    memang pekat melekattttt!!!

    next month konpem makan yang kat temerloh punya plak...

    ReplyDelete
  9. suka yg amat sgt..dulu ms duk temerloh jual mahal..now duk KL..susah nk jumpa ;)

    ReplyDelete
  10. muarh jekan..mcm best je..nanti oergi shah alam aku nak carilah

    ReplyDelete
  11. ena tak mkn la plak ikan sg nie..

    ReplyDelete
  12. okey la tu...harganya memang reasonable nie.... nasib baik kepala ikan tu tak leh dimakan yea....

    ReplyDelete
  13. suka!!!!!!!!!!!!!!!!!mmg org perak sejati.confirm mkn tempoyak.tp kalo dh org perak tuh..wt pe mkn kat luar.msk sndri lg best n jimat.huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. last week 3x aku makan kepala ikan patin tempoyak..1st, husband aku tapau direct dr temerloh masa dia outstation kt sana.pastu kwn opis kasik,dia bwk blk dr kg(temerloh gak!) mak dia masak..sedap gile..and latestnya, aku masak last weekend ikt resipi mak kwn aku tu..memang puas la dah santap patin tempoyak ni.hehe

    ReplyDelete
  15. i loiikkee ikan patin..wow...

    ReplyDelete
  16. @Ema yerker? pandainya..tak pandai..takut hanyir..

    ReplyDelete
  17. @maidatul sebab teringat yang temerloh tulaa kami pi cari ni..ni dekat sket dr temerloh :p

    ReplyDelete
  18. @Joy alahai ruginya..kalo me mau tiap2 hari makan patin :p

    ReplyDelete
  19. @cik Jue Aka Ibu Farisyah aku kalo balik trg, sure makan kat rnr temerloh:p

    ReplyDelete
  20. @Lin aku jelezzz..tak sabar balik kg, bleh singgah temerloh :p

    ReplyDelete
  21. komen teman kat kedai nih, patin tempoyak dia agak masam...maybe taste saya tak sesuai masam2 nih, tapi harga ok lah..reasonable...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat makan kat temerloh lagi syok :)

      Delete
  22. Yang ni lagi sedap....cubalah
    www.patinsungai.com.my

    ReplyDelete
  23. Try mkn kat seri kembangan
    sedap sangat
    ada tempoyak....stim...dan goreng panas on the spot
    setiap hari pun buka....
    Kalau try stim lupa terus segala
    boleh tengok info kat www.patinsungai.com.my
    facebook: TG Patin

    ReplyDelete
  24. TG Patin ni mmg speciality dia patin...resipi tiga tiga memang meletop
    murah lak tu

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer