Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, March 18, 2011

Tirai Ratus,Nasi Bariani Mohd Shah Batu Pahat pulak, korang pernah dengar tak?

Kalo hujung minggu, memang mood nak memasak merudum teruk lah kan. Korang macam mana ? Jom sayang makan kat luar . Memula ingat nak pekena Nasi Beriani kat Syed Seksyen 3, sekali ternampak
Restoren & Katering Tirai Ratus, Nasi Bariani Mohd Shah Batu Pahat . Jom kita terjah !

Kedai ni selang 2 lot kedai dengan Klinik Suraya Seksyen 3 tu.

credit to : here






Alamat boleh tengok sini lah..

Apa yang kami makan ?? Sebenarnya , kitorang tapau ajer pun. Balik rumah tak sempat dah nak snap .Tapi  gambar makanan macam kat atas tu lah. Nasi dia sedap jugak.Tapi aku dapat part dada ayam, so tak berapa nak gemar lah.Tapi daging dia lembut :) Dan harganya murah sket berbanding Syed tu :p


Info :
RM 11 /RM 12.50 Kalau tak silap untuk Bariani Ayam/ Bariani Daging. 

Aku beli Nasi Bariani Ayam dan my hubby nasi Bariani Kambing, all time favourite :p Kat sini memang jual Nasi Bariani ajer, tak der nasi putih. Tapi menu-menu lain adalah seperti Mee Bandung, Kuey Teow Kungfu dan sebagainya..Lupa pulak :p



Ni jer yang aku sempat snap :p Air Laici , atau Air Mutan (Read : Rambutan)  (my Nuha ingat air rambutan  lah laici tu :p)

p/s:

Niza, hang nak try tak ? lalalalalala :p


p/s :

Free sample dari Kotex Luxe! Wow :) Tq Kotex :) Free sample, boleh dapatkan disini ... 




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

18 Comments:

  1. kedai ni deret belakang syed tu aje kan..selalu lalu depan kedai ni bila nak ke syed tu...

    ReplyDelete
  2. beriani ni kurang gemar...
    tp kalo depan mata..ngap ajer...:p

    ReplyDelete
  3. pernah dgr..pernah juge makan ..tp pacik ku tapaukan....

    =)

    ReplyDelete
  4. nama kedai dia.. macam classs gittew.. kan?

    ReplyDelete
  5. tak pernah dengar pulak.

    aku ni kureng part nasi beriani ni. tapi tgk part air tu, mengancam.
    ;))

    ReplyDelete
  6. lawanya buku menu dia...mcm jemputan kawen

    ReplyDelete
  7. sedap nya makan beriani. nyum nyum

    ReplyDelete
  8. pernah jugak tengok banner kedai nih.. tapi x pernah try lagi laaa...:)

    ReplyDelete
  9. asyik btukar je kedai kat situ. tp leh la try nanti.hrp2 x mengecewakan mcm kbykn kedai...
    selalu mamak gak yg beriani ok

    ReplyDelete
  10. posa tak hari nie???


    seksyen 3


    seksyen 3



    kena bukak map shah alam nie

    ReplyDelete
  11. pk kan sbb prgnant jer cover2 part makan.kalo perut ni tkde budk...haei...hu bedal lah semua lauk yg ade xpecially kambing.huhu

    ReplyDelete
  12. dah makan kat sini sedap jugak....alman suke sangat nasi dia...bile suap dia pon ckp SEDAP..suap lg cakap SEDAP hahah

    ReplyDelete
  13. beriani dia ada ala2 beriani JM tak? hehe..

    ReplyDelete
  14. kalau datang ipoh, ada kedai nasi beriani yang paling best untuk di cuba, nasi beriani salim, memang lazat yummy!

    nasi wangeee ( ni nasi kandar ), beratur orang beli, nasi kucing ( jugak nasi kandar, kedai buruk tapi non stop orang datang :)

    all time feveret

    tapi nasi beriani salim adalah yang the best in town :)

    ReplyDelete
  15. best jugak ni..kalo dkt klinik suraya tu tau rasanya..bley terai ni

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)