Monday, June 06, 2016

Selamat Menyambut Ramadhan 1437 H


Terlebih dahulu, saya memohon ribuan kemaafan jika ada antara tulisan saya ada mengguris hati , menyinggung perasan korang samada secara sengaja atau tidak sengaja, semuanya atas kekhilafan saya sendiri. Dalam bulan yang penuh barakah ini juga, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat berpuasa . 

Semoga kita sama-sama dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna disamping membuat perkara yang menambah saham kita di akhirat kelak contohnya seperti bertadarus,bersedeqah dan solat malam. Bagi ibu-ibu yang menyediakan juadah berbuka dan bersahur , semoga terus istiqamah, in sya Allah banyak pahala buat kita sepanjang bulan ni :) Tahun ni merupakan tahun ketiga buat my Nuha berpuasa. Harap dapat puasa penuh tahun ni. Tahun lepas 2 hari jer tak cukup tu pun sebab demam. Tahun ni my hubby cakap nak bagi dia RM50 kalau berjaya puasa penuh. hehe. Bagi semangat sket kan. 


Daripada Abu Hurairah RA bahawa Nabi SAW bersabda : Sesiapa yang berpuasa Ramadhan kerana iman dan ketaatan kepada Allah, serta mengharapkan keredhaannya, akan diampunkan semua dosanya yang telah lepas.

(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

1 Comments:

  1. salam Ramadhan buat akak..
    smoga dikurniakan ksihatan y baik utk melakukan ibdah d bulan puasa ni

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)