Tuesday, November 05, 2019

Jualan Gudang Akhir Tahun 2019 @ Karangkraf , Seksyen 15, Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Weekend lepas ajak my hubby bawa anak-anak ke Jualan Gudang Akhir Tahun 2019 @ Karangkraf , Seksyen 15. Lama dah tak pergi kan. Last dulu pergi tahun 2012 kot. hahaha


Kali ni ada 2 ulat buku yang akan memperabiskan duit my hubby. hahaha. My Nuha dah cakap dia nak beli novel so lama sikit boleh baca buku. Gitu. Adik pun tak nak kalah. Dia pun nak buku jugak. 


Mula-mula cari buku pelajaran dulu untuk dua beradik tu. Yang ni Pakej Bestari 5 buku RM 10


Yang ni RM 20 . Harga asal RM 25


Menarik sebab tulisan tangan dan ada gambar-gambar


Sebiji macam tulisan Ngah / Long saya. haha. Dah la kartun2 tu pun hampir sama. 


Memang menarik dan mudah faham jalan kerja yang digunakan. Boleh la beli satu untuk panduan mak bapak sekali. hahaha


Yang ni penghibur suasana je. Tengok la setahun dua lagi. Bakal ulat buku jugak ni


Yang ni my Nuha punya novel. Yang ni RM5 sebuah


Adik pun nak buku la Abah ...


Yang ni my Nayla punya . Pakej Kanak-kanak RM 20 3 buah 


La tak boleh beli buku lagi ke ? TKDMKA


Yang saya cari ni. Al Quran dan Tafsir. Yang ni RM70. Less RM35


Tulisan pun besar


Ada hadis sekali 


Yang ni my hubby punya RM 3 sebuah


Tak bagi buku, saya main kasut je la


Dua beradik yang gembira tapi muka masam je sentiasa. huhuhu


Ok. Jom la balik anak-anak selepas menghabiskan duit Abah korang . hahaha


Total burst  RM106.20 

Korang pergi ke jualan Gudang Akhir Tahun 2019 @ Karangkraf  ? 

#MalaysiaMembaca
#JualanGudangKarangkraf
Kelebihan Membaca al-Qur’an
Daripada Abu Umamah RA katanya, aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda, “Hendaklah kamu semua membaca al-Qur’an, sesungguhnya al-Qur’an itu akan datang pada hari kiamat memberi syafaat kepada orang yang membaca dan beramal dengan hukum-hakamnya.” (Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)