Tuesday, September 24, 2019

Sambutan Birthday Nur Nawfa Haniyya Yang Pertama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Dah setahun sebulan umur my Nawfa. Tak sangka. Rasa macam baru semalam tulis kat blog pasal Pengalaman Casesarean kali ketiga di Hospital Shah Alam [ boleh baca balik kat sini ] . 

Bulan lepas buat sambutan hari lahir My Nawfa yang pertama untuk kenang-kenangan dia akan datang. Macam ralat pulak kan kalau tak buat macam kakak-kakak dia. Alhamdulillah ada rezeki nak buat even tak dapat jemput ramai .Deco pun simple-simple je .Beli banner Happy Birthday bertemakan Unicorn ni kat GM Klang RM15.90. Nama Nawfa tu pulak satu huruf RM2. Masih tak sempat lagi buang kat cermin tu. hahaha. Cantik pulak kan.Tunggu la situ sampai habis bulan 9. hahaha



Tu konon acah-acah profesional photographer la tu sangkut baju dan amik gambar. Sekali pakai baju lain sebab warna putih macam tak sesuai pulak .Mak Long bagi 2 helai baju macam tu. So masa hari kejadian pakai baju biru.


Bertungkus lumus dengan anak-anak gantung banner. Tangan tak berapa nak berseni gitulah.



Makanan semua mak masak sendiri dibantu my Nuha dan my hubby( tolong buat roti jala) . Menu pun simple je. Nasi putih, gulai ayam , sambal belacan, ulam-ulaman, spaghetti bolognese, tembikai, air sirap selasih , kek , roti jala dan serawa durian. Banyak jugak mak masak rupanya. hahaha


Posing dengan anak dara bongsu sebelum majlis


Comel tak mak dengan anak jadi arnab


Birthday kissess untuk my little princess 


Kemain lagi excited dia ni macam tahu-tahu nak sambut birthday dia kan


Kek dari The Baker's Cottage


Gambar sekeluarga :) 
Susah nak bergambar sekeluarga sekarang kecuali hari raya. huhu


Birthday girl potong kek sendiri 


Mak dengan anak-anak dara mak


Yang ni selit sekali . Ni gambar esoknya 3 beradik


Terima kasih kepada semua tetamu yang hadir sampai ke dapur makannya..huhuhu

Yang berdiri pun ada hah. Bertabahlah rumah sekangkang kera ni kan. 

Harap korang puas hati la makan air tangan mak yang tak seberapa tu yer




Tiga beradik bersama dengan hadiah hari lahir yang adik dapat. Tapi yang excited 2 kakaknya. Adik tak tahu apa lagi. haha. Terima kasih penyumbang hadiah. Dah datang pun satu rahmat bagi kami, Alhamdulillah. 


Sessi buka hadiah. Tak sempat buka hadiah , boz datang. hahaha. Ingat dah tak ada tetamu. Kami pun baru nak mula makan. Biasa lah, tuan rumah mesti kena makan last. hehe. So join kami makan sekali kira sebagai penutup majlis. Alhamdulillah, all is well :)

Memuliakan Tetamu .
Daripada Abu Hurairah RA katanya Rasulullah SAW bersabda, Sesiapa yang beriman dengan Allah dan hari akhirat maka hendaklah ia memuliakan tetamu yang datang menziarahinya serta mengeratkan silaturrahim dengan semangat persaudaraan Islam. Sesiapa yang beriman dengan Allah dan hari akhirat, hendaklah bercakap dengan perkataan yang baik dan manis didengar, atau pun berdiam sahaja dari bercakap perkara yang sia-sia.(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)