Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, June 04, 2013

Harga Mesin Pengukur Tekanan Darah Digital @ Guardian, Centre Point Damansara

Skang ni tengah survey-survey mesin pengukur tekanan darah digital buat diri sendiri. Kalau ada orang nak kasi hadiah harijadi dialu-alukan. hahaha. Sebenarnya doktor yang mencadangkan saya punya mesin pengukur tekanan darah ini untuk memantau tekanan darah sendiri sebab jumpa doktor 3 bulan sekali jer. So kalau rasa lain macam, boleh check dan datang rujuk doktor.Nasib seorang pengidap penyakit darah tinggi gini lah yer :p

Hari tu masa kursus kat Damansara masuk dalam Guardian  yang terletak dalam Centre Point tu masa rehat dan survey harga mesin ni. Tapi tak tahu lah harga ni masih valid atau tidak. Rasanya hari tu ada sales kat guardian.Jom kita tengok harga mesin -mesin yang saya dah snap ni.



Yang ni jenama Microlife. Belah kiri Model BP 3AQ1-1P ( 3 tahun guarantee)  RM 319.Yang ni masa tu tak der less. 

Yang belah kanan Model BP 3BR1-1 ( 3 tahun guarantee) RM139. Harga asal RM175.00

Yang ni jenama OMRON  Model HEM 7211 RM 349.00. Harga asal RM499.00 


Yang ni jenama OMRON jugak,  Model HEM 7200 RM279.00. Harga asal RM399.00

Yang ni jenama OMRON jugak,  Model HEM 7111 RM167.00. Harga asal RM239.00

P/s:

Saya pernah periksa tekanan darah tinggi sendiri dirumah jenis Omron yang Long saya punya tapi tak tahu lak model yang mana. Memang mudah nak guna. Mungkin saya pilih yang ni lah kot .Murah dan nampak sama dengan saya pernah guna tu.

Korang ada mesin pengukur tekanan darah digital di rumah ?

Guardian @ Centre Point Bandar Utama 2
Lot G102B & G103, Ground Floor,
Centre Point Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya,
Selangor Tel No: 03-7726 6450
Fax No: 03-7726 6450
Operating Hour: 9:30 hrs - 22:30 hrs
Website: https://www.guardian.com.my/promotion
 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

19 Comments:

  1. mak aku pun ade omron tu, ko beli kat farmasi biasa je, yang ada owner farmasi tu, boleh mintak kurang lagi.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Terbalik kita, saya selalu ke arah low. Time biasa ok lah, time preggy ni, memang takleh gerak laju, kekadang rasa nak pitam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni dah lekat dah darah tingginya lepas beranak. haishhh

      Delete
  3. mahal-mahal gak mesin ni yer.. ape2 pun kalau untuk kesihatan harus di utama kan.. kalau murah tapi kualiti ok, apa salahnya kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. beli sampai puas hati/

      Delete
  4. Kakak tak ada tapi baru check-up kakak memang tak ada HB.
    Kalau ada mesin sendiri senang nak check ye Eliss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kalau ada senang nak check.

      Delete
  5. Saya ada yg model BP 3AQ1-1P, brand Microlife tu..
    Omron pun ok jugak..

    utk digital BP set ni, better beli yg mahal sikit ( >RM200), sebab lebih reliable.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker. kena beli masa sales la yer :p

      Delete
  6. aku cek tekanan darah time mengandung jer ... nnt ko beli leh pinjam ... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu kali check rm10..keh keh keh keh.

      Delete
  7. Akak memang dok guna cap Microlife tu. Sampai sekarang pun hidup lagi bendanya, boleh guna, hehe. Buat pilihan yg terbaik, tu haa kat atas ada doktor dah bagi cadangan bernas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kena ikut ckp doktor, kalau doktor sponsor pun best jugak kan.hehehehe

      Delete
  8. mahal jugak mesin check tekanan darah tggi nie yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mahal jugak. syok kalau dpt free :)

      Delete
  9. Ayah saya memang ada ni kat rumah, perlu juga utk monitor darah tinggi dia. Yg dia pakai tu omron, tapi lama dah belinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ker. bagus tu. senang nak pantau kan.

      Delete
  10. mahal gak kan. tapi baguslah boleh ko pantau darah tinggi tu sendiri. moga ada rezeki ko eliss untuk beli mesin nie.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer