Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, March 07, 2013

Daun sambung nyawa, pernah makan tak?

Sejak dah kena darah tinggi ni, macam -macam dah saya cuba untuk menurunkan darah tinggi. Tapi ubat hospital tetap jugak saya makan.Baru-baru ni , my ma bawak balik daun sambung nyawa. Katanya boleh mengurangkan tekanan darah dan sakit kepala.



 Ini hah daunnya. Sedap dimakan sebagai ulam. Cicah pulak dengan budu :p
Rasa dia ada iras-iras daun gajus.


Korang pernah tengok tak daun sambung nyawa ni ?


p/s: 

Sekarang pokok sambung nyawa ni ada saya tanam kat rumah ni. Harap-harap tak mati lah :p


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

22 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. mak sy pun mcm mak awk eliss.. segala ulam yg ada dia surh makan.. katanya 'jgn dah sakit baru nak makan'

    nasib la sy ni boleh je terima sgala ulam.. jdlah kambing skjap..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa pasal. nasib baik saya memang suka ulam2 ni :)

      Delete
  2. eliss, nnti masuk ofis, mu try habbatussauda yang aku juai tu. bleh dapatkan kat sharina.

    Insya Allah, tak mudaratkan baby dan membantu menambahkan susu badan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. ingat nak try jugak.

      Delete
    2. ha..baru nak kabo tadi...nnt dah naik opis bgtau la kalau mahu...kalau nak tgh cuti ni pun boleh je aku tlg hantar ke umah insyaallah (mudah2an aku blom lupa umah ko yg mana satu ;p)

      Delete
  3. cam pernah makan je sblm ni kak.hihihihi

    ReplyDelete
  4. cicah ngan budu...masin2....naik lah darah tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cicah sket2 jer. kurang garam, darah rendah pulak :p

      Delete
  5. cuba try juga misai kucing, selain bagus utk pesakit diabetes, utk yg darah tinggi pun boleh cuba..

    ReplyDelete
  6. Nama pun tak pernah dengar, makan apatah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. saya pun first time dengar dan makan masa kat rumah my ma kat kampung hari tu

      Delete
  7. Wahhh, nama dia memang daun sambung nyawa? Menarik la. Tak pernah makan, tak pernah tengok, ni first time..

    ReplyDelete
  8. salam sis.. rumah saya banyak tanam daun nie.. tapi tak makan. dibuat minum airnya.ayah saya selalu rendam jer dlm air panas baru masak.then minum bila suam2. elok utk turunkan tahap kalestrol juga, sapa yg berdiet sesuai gak minum air pokok nie. jgn risau pokok nie senang tumbuh. lg kita amek daun dia.. lagi rancak dia tumbuh.

    ReplyDelete
  9. semoga hilang darah tinggi ko eliss.

    p/s kakak di opis aku tu, katanya kurus sebab makan ubat darah tinggi yg di hidap terus lepas bersalin tahun lepas.
    erm.

    ReplyDelete
  10. pernah...utk darah tinggi, tapi,org kate tak blh mkn byk2...dlm 3 helai je sbb nt takut darah rendah sgt plak

    ReplyDelete
  11. ini la daun yang dicari2 oleh tuan sadiq sigaraga masa adengan marah kat anakanda abdul wahub..."haaaaa mintak nyawa...mintak nyawaaaa"

    ni baru tau ada gak pokok nama Sambung Nyawa tapi best la pulak rasa dia...

    hahaha!!!

    ReplyDelete
  12. ermmmm.. ulam ulam ne makan tp yang selalu makan kacang botol dengan timun jer huhuhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer