Tuesday, October 09, 2012

Scan 22 Minggu , Jantina Bayi dan Lai Chee Kang

Alhamdulillah, dah masuk minggu ke 22. Perkembangan bayi dalam rahim sama dengan EDD. Tendangan baby NH dah mula terasa. Memang aktif betul . Asyik nak menendang dan menumbuk :) Uri Alhamdulillah dah tidak menutup laluan macam scan yang lepas dan baby dah tak songsang. Air ketuban pun ok. 




Ni gambar scan. Berat baby NH sekarang 490 gram ! Dah hampir setengah kilo. 



Tapi berat saya naik 500 gram dari checkup sebelum ni. Jadilah 72 Kilogram. Baru naik 2 kilogram dari berat sebelum mengandung hari tu. Haishh..Janji baby sihat walafiat.

Minta doc tengok-tengokkan jantina. Doc cakap macam leper ajer tapi doc cakap jangan percaya lagi. Ada harapan lagi kan ? hahaha.Hari jumaat ni, ada 3D scan untuk scan terperinci. Dulu pernah buat masa my Nuha tapi my Nuha asyik la tutup muka so, doc tak print. Harap-harap baby NH  dan tunjukkan apa yang kami nak tengok .Jantina dia lah :) Bil kali ni : RM329.00



Ni gambar saya yang terkini.
 Still muat pakai baju kurung pergi ofiz  sebenarnya walaupun ada sedikit buncitan :)


 Ni Lai Chee Kang, Tirai Ratus Seksyen 3 Shah Alam [ review sini dan sini]
Rasa biasa-biasa sahaja dan isi tak banyak. RM 4.50

Siapa tahu mana nak cari Lai Chee Kang yang tersedap di sekitar Shah Alam ?

p/s: 

Bukan saya yang mengidam tapi ini ibu yang telah bersalin yang mengidam..hahaha. Ampunkan saya Niez ;p


24 Comments:

  1. Replies
    1. tu la , memang x sabar. tapi enjoy jugak ms mengandung ni kecuali bab mabuk2 :)

      Delete
  2. Aku baru nak buat first scan next week..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pulak memang dia scan setiap kali checkup. private kan, nak caj mahal2 :p

      Delete
  3. sedapnya laichikang.
    kat sect2 tak best ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu makan abc jer kat situ. lai chee kang x pernah try :p

      Delete
  4. sy pon x jupa lg lai chee kang paling best..biasa2 byk kacang jek..huhu..

    baby nk suprise tu kak eliss..hehe..
    janji sihat kan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji sihat, tu yg paling penting la :)

      Delete
  5. Wahahaha.. baby NH ye.. Nanti jgn tutup muka ye mama ngan abah nak tgok ;)
    Laichikang tmpt shima pon ok, byk isi tp yg pasti bukan kat s.alam kikikik
    Insticnt ibu lebih hebat dr scan doktor :)))
    Apa instinct eliss? hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. instinct x der cuma harapan jer la.hehehe

      Delete
  6. tgk ramai rakan blogger yg preggy rasa nak tambah anak je jugak.. tapi tunggu dulu la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi ni nak jadi mommy-to-be again 2013 :)

      Delete
  7. Baby main cak cak tu.. Kita pulak yang rasa excited, hehehe

    ReplyDelete
  8. Allahuakbar..syukurnyer..alhamdulillah..baby dan ibunye sihat.teruja tgk gambar baby dalam perut.sampai skrg ni pun iera duk perhati lagi muka anak..cam tak percaya sebelum ni pernah kandungkan seorang permata hati yang sangat indah..huhuhuhu..tiba-tiba sebak...

    ReplyDelete
  9. perut kita macam sama besar je kui3x

    ReplyDelete
  10. waaahhh.. Raa plak yg teruja.. hahaha..
    moga ummi dan bb sihat2 jer k~

    ReplyDelete
  11. naik 500gram tu takpe...selalunya water weight aja tu...

    ReplyDelete
  12. Hebatnya... zaman uncle dulu pakai bidan kampong dengan bomoh je....

    ReplyDelete
  13. hurmm...susah gak nak cari yang best kan...tapi kalau kat penang pernah rasa diorang siap taruk telor puyuh ....best woooo

    ReplyDelete
  14. its okay boy or girl..yang penting 2-2 sihat dan selamat nanti.. kalau boy kira bonus.. kalau girl, xpaham2 nak menambah lagi hehehe

    ReplyDelete
  15. kdg2 baby dlm perut tak suka bila kena intai. hehe

    ReplyDelete
  16. waaaahhh... dah nampak perut! :)

    ReplyDelete
  17. Saspen ja bab jantina tu, hehe. Mungkinkah baby boy..?

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)