Thursday, July 14, 2011

Jom Lunch Nasi Arab di Saba' Restaurant , saya belanja...

Siapa nak lunch dengan aku kat Saba' Restaurant ni angkat tangan ? Laju jer masing-masing yer :) Ok, hari ni aku nak belanja korang jamu mata lunch aku kat Saba' Restaurant khamis lepas, bukan hari ni..hehehe..Jangan marah, nanti kena jual daaa..


Lepas settle urusan hantar borang perumahan di Putrajaya, aku ajak my hubby pekena Nasi Arab lah sebab masa first time pergi dulu aku tak order nasi :) Nak jugak merasa kesedapan aroma nasi padang pasir tu :p
First time pergi dulu  : Minum Petang di Restoren Saba' Cyberjaya Tidak Mengecewakan ...

Saba Resturant Map

Map ke Restoren Saba'
Venue : Restoren Saba'
 4800 SUITE, 0-2 GROUND FLOOR, BLOCK A1, JALAN PERDANA CBD PERDANA, CYBERJAYA, SELANGOR
Tel :03 83202544
GPS Coordinates : N2 55.370 E101 39.072



Tengah hari kami sampai. Memang ramai sungguh orang. Rupanya kat tingkat 2 pun ada tempat untuk makan, siap aircond bagai lagi. Ada lif untuk naik . Kami naik guna tangga, tapi bila nak balik guna lif . Kenyang sangat :p




Macam biasa, harus order  Lamb Kabsyah  (RM 15.00 ) dan nasi tambah untuk my Nuha (RM 5) .
Nasi dia sedap dan kambing dia lembut dan tak bau hamis. Terbaikkkk !!!Mengah nak abes...banyak seh...




Teh Ais Limau sudah. (RM 4)

My Nuha sedang menghayati kambing dia.. teringat plak dialog dia dengan Ayah Long dia hari tu 


 
Ayah Long Nuha : Nak tengok Gajah tak ? Harimau ?
My Nuha : Tak nak
Ayah Long Nuha :Kambing ?
My Nuha : Nak, nak makan..




 

p.s:

hahahaha..penangan nasi beriani kambing sungguh anakku ini :p Kalo korang nak tahu, separuh nasi tu dia makan. Punyalah banyak . Nampaknya kena belajar buat nasi Arab lahhh aku pasni...Wafaa, tolongggggggg...


Haruslah ada sessi camwhore ibu dan anak sementara menunggu makanan sampai :)






Tom tom bak  !


Penumbuk nak makan ?? hehehehe..lariksss

p/s: 
Apapun kali ni servis memang pantas even datang tengah waktu pack, lunch hour. Syabas dan tahniah buat staf Saba' Restaurant  ! Akan ku terjahi lagi tapi entah bila :)

Total : RM 62.65

2 Lamb Kabsah + Rice + Chicken Cream Soup (RM7) + Mineral Water + Teh O Ais + 2 Teh O Ais Limau

Servis tax 10% ? Patutlah laju semacam :p Dah la ada Gov Tax  6%.

Korang suka tak makan Kambing???



17 Comments:

  1. sesungguhnya aku sedang berpuasa pada hari ini...maghrib nanti ada program solat hajat plak kat surau di loji ni...

    tengok kambing takpe time puasa, jangan ternampak sirap ais...bleh goyang iman...hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. sukaaa..!!tp dh lame tak makan..sob sob sob

    ReplyDelete
  3. kambing, boleh la nk makan tp tak leh byk..kang kepala berayun je

    ReplyDelete
  4. aku tak suka kambing, tapi kalau ade, aku makan jerk..hehe

    ReplyDelete
  5. ramai org suka makan kat saba kan, ieda gak yg tak penah pegi lagi heheheh :)

    ReplyDelete
  6. jamu mata jek?? ingatkan nak belanja betol2!! huhuhuhu.. menyanyi keroncong perut daku..huhuhu

    ReplyDelete
  7. sungguh ku tak pernah merasa makan nasi arab di Malaysia...

    rindu dengan nasi arab Restoran SABA' di Guangzhou... huhu ntah2 tokey sama kut?

    ReplyDelete
  8. mmg dah kena belajar wat nasi arab nyer tu.

    ReplyDelete
  9. pebret mak aku ni. setiap minggu mesti nak pekene nasik arab ni..... smp aku pun terjebak!!

    ReplyDelete
  10. umairah pggl anjing tu kambing hah sudah..ari tu dia nak pegang anjing tu sbb dia ingat kambing la..aduyaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa la dah jadi.... Adoyai..

      Delete
  11. dah pernah rasa kabsah ni kat tempat lain. bolehla tahan. MY Arab students mmg selalu sebut psl nasi ni.

    ReplyDelete
  12. Assalam..sy staf kat MOF, putrajaya..utk info..kami skang ni tgh kempen senyum & kempen jom naik tangga utk staf kat cini..terima kasih kerana berurusan dgn kami..kalu bab makan kat Saba' Restoran mmg peberet kami2 di sini..mmg terbaek la...kat kaw. sekitar ctu mmg ada kdai nasi arab yg lain tp mmg x bole lawan ngan Saba' pya..rokemen sgt sapa2 yg lom penah g..utk bln pose nant mmg ramai giler kedai 2..siap kna amik no. giliran mcm kat klinik lak..heheheh

    ReplyDelete
  13. glamer dah si Saba' Restaurant ni... kuasa blogger... hehehehehe

    ReplyDelete
  14. mbekkkkkkk
    *menjawab soalan u yg last tu*

    ReplyDelete
  15. Sebenarnya dah banyak makanan arab kat malaysia...
    Best jgak kalau org kita yang berniaga camtu...
    bertambah cambahlah kehidupan orang kita..
    tapi jangan sombong dan lupa diri... ingatlah kpd pencipta selalu...

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)