Wednesday, May 04, 2011

Pekena Gulai Itik @ Restoren Anis Puteri Pantai Dalam

Sejak dua menjak ni asyik makan itik ajer. Kali ni, nak tayang makan Gulai Itik pulak kat Restoren Anis Puteri Pantai Dalam. Restoren kegilaan Ngah aku :p Kalo datang KL, for sure akan datang sini makan tengah hari, mentang-mentang ada bau bacang dengan istri dia :p

Yang bestnya restoren ini adalah restoren selera Melayu Kelantan gitu.Sesuai lah dengan anak tekak kami ni :) Antara yang menarik, ikan percik, Gulai Kawah, Gulai Itik, pelbagai jenis kerabu dan macam -macam ada lah..Terbaik kata kau ! Kalo lewat pergi alamatnya makan kuah lerrrr :p

Dekat ajer dengan Komuter Pantai Dalam.3° 5′ 42″ N, 101° 40′ 11″ E
No. 4, Jalan Pantai Dalam, Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur
Tel: (+60) 19-282-6908

Tired of carpooling with your friends? Here's how you can win a Honda City!

Jom laa layan kami jamu mata :) Lunch hari tu ditaja oleh my hubby. Maklumlah dah dapat bonus dan increement gaji...Jelez mak :p


Ni my hubby punya...Gulai Itik..


 

Ni aku punya...pun Gulai Itik..hehehehe



Gulai Kawah




Ulam-ulaman wajib ada. Dan budu ! Pergi mana pun cari budu. Kalo ada lah kan. Kalo takder, tak kan bawak sendiri kot :p

My fav ulam that day- nangka rebus cicah budu :p  

Time to be a Churper!Klik sini laju-laju !


Menu yang orang lain punya tak sempat nak snap. Masing-masing dah tak sabar nak menjamu selera katakan...



Long dan My hubby..Masa ni kak long dan sepupu dia tengah amik makanan :)

My nuha tengah mintak kepala ikan dengan Abah dia.
Menjerit mintak kepala sebab nak korek mata ikan :p


Deko dia pulak konsep ala-ala kampung gitu...

 Yang pakai cap merah tu owner dia :p  

Semua sekali 5 orang makan lebih kurang RM60 siap dapat percuma tapai sebungkus :)


Korang suka makan Gulai Itik tak??

Race yourself to an iPad 2 or a BlackBerry Bold 3 or even an iPod Touch!

12 Comments:

  1. dok kt mane? umah my mom kt jln gasing..klu g sana mmg lalu je kedai ni..slalu gk bekpes kt sini..yg bestnye background DVD imam masjidilharam mengaji..tu yg suka pegi..leps rindu kt Mekah..hehe:p

    ReplyDelete
  2. wooo...ikan bakar dia pun beeesssst..hingga menjilat jari..hahahah

    ReplyDelete
  3. sedap ker gulai itik?Ade beza ker ngan ayam?Saye dgr itik pon dah tak bape lalu nak makan.telur pon mcm tak boleh sgt kecuali telur masin.huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. sedap ke daging itik? tak penah mkn huhu

    ReplyDelete
  5. kalo ieda, jgn bg tau tu itik sebab tak sampai ati nak mkn comel, heheheh! selalu laki ieda tipu kata tu ayam, ieda bedal aje hehehe :)
    Kisah Cirit Birit

    ReplyDelete
  6. daging itik ni bila makan ada liat sket kan..tp wat masak gulai jugak yg ok..kalo x ermmm..hehe

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan itik.. terasa tekak ni kembang..taktau nape huhuhu

    ReplyDelete
  8. aku dok wonder2 la camna rasa itik. xberani lg nak try

    ReplyDelete
  9. wa...tak pernah la makan gulai itik?sedap yer daging itik?tak penah makan ni..saya pun suka jantung pisang+budu..heee

    ReplyDelete
  10. erkkk... tak shukerrr itiiikkk

    ReplyDelete
  11. whoaaa.... menarik jugak nie... nak kena merasa gak laa....kalau nasi itik ada tak ?

    ReplyDelete
  12. sedap tak gulai itik tu? itik biasa ke itik serati?? teringin nye.. dia bukak tak on weekend??? I ni hantu budu tau... dah melelh air liur membayangkannya

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)