Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, May 24, 2011

Apa yang menarik di Pulau Pinang ?

Aku ke Penang bukan untuk berfoya-foya. Tak sempat pun nak berfoya-foya.Balik bilik hotel, pengsan. Malam, kuar makan then balik bilik tidur. Seb baik ada abang dan adik aku kat sana. Kalo tak, patah kaki sungguh sebab datang bukan bawak kereta pun kan.

Kitorang bertolak ke Penang dalam pukul 2 lebih macam tu.Kul 3 dah sampai sana. Masa dah ready nak landing, tiba-tiba flight naik balik. Cuak jugak. Tawaf dulu satu Penang seround baru landing balik. Member aku cakap sebab tak rasa hentakan masa turun tu, tu yang dia naik balik. Landing yang baik, masa turun tu kena rasa ada hentakan gitu. Pilot lah yang cakap kat dia.Siapa pilot kat sini, boleh betulkan kalo salah :)


Meh la kita berjakun amik gambar dulu yer :p Maklumlah, bukan selalu dapat naik kapal terbang ni. Pergi balik macam ni jer dah RM700 lebih.Tak mampu den,mampus ada :p Kali ni pergi dengan orang di Unit Audit , niz :) Sorry, not available..isteri orang..hehehe



Ni masa balik KL.Berchenta tunggu flight delayed. 
Atlast dari 5.20 pm, 6.20pm baru berlepas dari Bayan Lepas.


Ni pun otw balik ke KL gak, amik gambar dalam kereta ajer atas jambatan Pulau Pinang. Driver siap nak berhenti , nak buat-buat kereta rosak, tapi seganlah pulak  kan :p Kalo dak, mesti ada gambar aku atas jambatan Pulau Pinang.hehehe



Sempat jugak jumpa tunang adik aku..Ni kira first time la jumpa.Masa diorang bertunang dulu,
aku tak dapat balik..Tq bro bawak pi beli buah jeruk :p
Welcome to our family , Ummi Iryani..



Ni Hotel UiTM Penang yang aku stay 3 days 2 nights tu. 
Ada bathtub lagi.Tapi sorang-sorang ajer weh .Tengah malam rindu kat my hubby dan my nuha..huhuhu..
Apa yang menarik di Penang?? Bagi aku, char kuey teow ajer lah..hehehehe.Tq Ngah bawak aku dinner..Maklumlah, claim tak boleh kan..Seb baik ko belanja :p
Kering btol aku kesana sebab baru settle S&P beb...10% tu down payment beb !!
Tak sempat makan pasembor kali ni :p Mee Udang pun tak merasa..sedih tak ? :p

p/s:

Oh, aku kesana bukan berfoya-foya yer hadirin yang dirahmati Allah sekalian...


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

8 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. rasanya bukan sbb hentakan tp sbb x dpt kelulusan dr airport tower control (ATC) untuk landing lagi kot.

    ataupun mungkin juga landing gear tak fully keluar kot

    *opinion i yg bukan pilot tp study aeronautic eng* :D

    ReplyDelete
  2. sambil nyelam minum air..tak dapat jalan byk sket pun jadik..tapi kalo kena time poket sendat lagi best ni

    ReplyDelete
  3. lama tak gie Penang ....


    banyak kenangan kat sana


    ada yang masih ingat

    dan ada yang dah lupa

    ReplyDelete
  4. kalau dapat naik feri sure akan lebih menarik....huhuhu

    ReplyDelete
  5. pegi penang ape lagi.. makan aje la hihi

    ReplyDelete
  6. lamanya tak ke Penang. Dulu 5 thn kerja kat USM kampus kejuruteraan Nibong Tebal. Kami pun tengah nak bayar S&P ni. Mmg sengkek sikit. huhu

    ReplyDelete
  7. SnP tu bekalan hari tua tu. at list duit habis sebab beli harta. ok tu.
    ;))

    ReplyDelete
  8. katil dua tu tapi p sorang jer? patut bawak aku sekali...hahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer