Monday, November 01, 2010

Best sangat ker duduk Shah Alam??

Weekend hari tu, selain duduk rumah makan nasi ayam buatan tangan :p , sempat jugak ronda-ronda cari rumah di sekitar Shah Alam ni. Banyak rupanya rumah kosong kat area Shah Alam ni tapi satu signboard untuk dijual/disewa pun tak ditampal kat rumah-rumah kosong tu.Bila tengok dalam mudah.com.my pun adalah jugak yang letak tapi harga memang tinggi padahal rumah dah nak reput :p Tapi banyak lagi yang nak jadikan rumah diorang ni tukun tiruan, rela biar terbiar macam tu.

Belah petang plak, sempat ke SACC tengok Ekspo Hartanah & Gaya Hidup Selangor 2010. Mak aih, rumah kat Shah Alam bukan ribu-ribu dah, main juta-juta punya ! Nak murah, beli kat Batang Kali nuh :p 130K ++ lagi rumah teres setingkat.

Antara rumah yang paling mahal di Shah Alam yang aku pergi tengok semalam ....



Ilustrasi Komposis Digital

RM1.4 juta rumah link tiga tingkat di Puncak Tropika, Seksyen 9. - masuk kat simpang sama pergi Umah Kak Ema tu :p

Maklumat lanjut klik [di sini] dan [sini]

Kenapa mahal sangat yer rumah di Shah Alam ? Best sangat ker duduk Shah Alam? Aku duk Shah Alam sebab dekat nak pergi kerja ajer lah :p Dan mungkin my hubby akan balik kerja kat Shah Alam :p  

Sape ada nak jual rumah kat Shah Alam?? Rumah teres , RM200K kebawah sila email aku :p elissmie [at] gmail [dot] com , ini seriyes :p

56 Comments:

  1. hi salam kenal... nice blog.. hmm kalau opis sy dekat ngan shah alam.. mmg nak duk shah alam.. tp jauh.. sedang mencari umah teres di kl ni..

    ReplyDelete
  2. orang shah alam yg veteren mmg kaya raya, dorang ada 2-3bijik umah pon. so rumah2 yg dh nak reput kena gigit dek anai2 pon dorang saje je nk jadikan aset..takmo jual selagi harga tak cecah langit agaknya

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    MARI KE BANDAR BARU BANGI ! TAPI RUMAH KAT SINI HARGA BOLEH TAHAN JUGAK. RUMAH TERES 2 TINGKAT 200K KE ATAS !

    ReplyDelete
  4. emmm kt plak xsuka area shah alam..n also subang..mcm dh crowded jek..hehe tp mmg la kan..tmpt tumpuan..umah kt pn dekat je ngn SA..hehe

    ReplyDelete
  5. ada ka 200K kebwh lg kt shah alam ni....kot ada pun, shah alam hujung2 nun...mmg susah nk carik umah skrg...huhuhu.dpt yg sekangkang kura-kura pun, ratus2 ribu dah...

    ReplyDelete
  6. wah sudah serius nak beli umah hihi
    umah mana2 semua best kalau dekat ngan opis,sekolah dan segala kemudahan kan.
    tapi skang ni harga umah tak agak2.. kemain lagi juta2..giler ape nak beli bayar ngan ape huhuhu
    ape pun selamat membeli umah yer.. moga rezeki korang sekeluarga bertambah2. kami sudah ada umah sendiri tapi bertingkat. hajat nak beli landed blom kesampaian lagi.

    ReplyDelete
  7. x biasa area shah alam.. mahalnye rmh kt sana..

    ReplyDelete
  8. ehehhehe
    mana aku thu
    tpi nak buat camne
    shah alma kan dah urban
    mcm PJ,mcm KL
    mcm Klang
    tu pasal umah mahal tpi even dah reput..
    nilai tanah tu yg tinggi

    ReplyDelete
  9. ada ke umah teres kat s.alam bawah 200k?
    s.alam kan area melayu kaya.hehee

    ReplyDelete
  10. mai la dok ipoh, umah besar mcm dlm gambar tu baru 200k, hehhehehehe :)

    ReplyDelete
  11. salam eliss, aku pon dok shah alam juga sebab office pon kat area shah alam, eh rumah aku beli ni kat area Kemuning/jln kebun rumah 2 tingkat xsampai RM200k pon tapi tahun ni xtahulah market berapa sebab hospital columbia asia dah siap, carrefour ada lagi, pastu dengar cerita pasaraya giant nak buka pula. kalo eliss berminat nak survey2 area sini, calling2 ah aku at 0123228651, mana tahu leh kita berjiran..hehehe

    ReplyDelete
  12. kak pB kalau boleh nak dok sgt sgt kat shah alae nieee


    tapi kan daya , gaji tak cukup besar untuk beli rumah kat siniiiii

    ReplyDelete
  13. ade lagi ke rumah kat shah alam ni 200k? shah alam ceruk2 ade kot tp tak tahu keadaan rumah macam mane pulak.. taraf hidup shah alam tinggi.. tu pasal rumah pun harga tinggi.. tu pasal jugak lah aku tak beli umah kat shah alam...

    ReplyDelete
  14. tu la....umah atas langit pun susah dapat murah apatah lagi yang atas tanah...eceh!

    ReplyDelete
  15. RM200K kat KL ni, apt pun susah nak dapat, melainkan apt yang lama dan buruk [cam umah haku]

    ReplyDelete
  16. kalau bukan pasal study, tak nak aku dtg sini. huhuhu sgt x best

    ReplyDelete
  17. honestly.. i love to live in shah alam..

    ReplyDelete
  18. aku dok kampung, tapi jajahan shah alam tau... hahaha...dulunya klg, tp bila shah alam nak diistihar bandaraya, dia tak cukup quota utk keluasan tanah utk diistiharkan bandaraya, so dia ambik beberapa kawasan klg jadi sebahagian shah alam... so kg jawa, bukit badak, jln kebun adalah sebahagian drpd shah alam... so klu setakat nak poskod shah alam tu je, boleh la dok kampung mcm aku ni... tp x pernah pun ngaku org shah alam, sbb bila ckp org shah alam, org mesti tanya seksyen berapa. bila sebut seksyen 36, semua org tercengang2, jenuh pulak aku nak xplain kat mana. Tapi dari rumah aku ke shah alam, 10 minit je lalu Alam impian, lebuh rasa LKSA... hahahaha... selamat mencari rumah... wei, kat johan setia, jln kebun byk rumah tgh buat la, cuba la servey...

    ReplyDelete
  19. my PIL beli umah kat SA dah lama masa tu banyak umah harga ok2 lagi...SA crowded-lah tapi boleh kata sumer ader kat SA ni..pastu kalu mention SA kat mana, org tanya kat mana...kira Sek 7 & Sek 9 antara tempat yang dikatakan mewah2..kata orang..my SIL kat sek27, sekolah kat situ pun agak femes ngan rega umah kat situ, untung SIL dah beli umah kat situ lama....

    ReplyDelete
  20. ooo..pergi ek SACC, aku pun cadang nak pergi, tapi fikir2 jauh lah pulak tu..ooohai mahalnyer rumah di SA..
    aku cadang nak cari umah besar sikit...

    weh weh
    klu da mahal semua...camanalah golongan muda cam kita nak ada rumah yang sedang2 besar itu....
    ;))

    ReplyDelete
  21. kalau rumah kat seksyen U9 atau U10 ok la sikit ko t harganya. selain itu, memang mahal. sebab bandaraya kot. hehe..

    P/s: thanks yek, tutorial tu, aku ingat kena guna CS3..hehe

    ReplyDelete
  22. sudah mula mencarik rumah nampak~ bagus2!! tahun depan boleh trus apply jek gomen gerenti tu~

    ReplyDelete
  23. erk..aku rase macam sume tmpt je harga rumah mencanak2 naik skang ni..aku pon tgh cari rumah teres below 200k..wujud lagi ke?

    ReplyDelete
  24. aiseh! mana nak cari rumah teres bawah 200k skang nih. kat penang pun susahhhh nak dapat dah tambah2 lagi kat sana kan.

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. cantiknyer rumah tu, shah alam tu not bad lah, byk bende best kat situ

    ReplyDelete
  26. aku pn tgh crik umah teres kt area shah alam nih...tp plg murah pn 300k++..Rumah 2nd hand pn mahal wpun dh buruk, kan...sama2 la kita mencari yg terbaik dan termurah...hehehe..

    ReplyDelete
  27. if kat shah alam ade bukak perumahan baru teres 1 tingkat bawah 200 k...sy la org pertama g beli..wekkeke

    skang dah takde umah murah kat shah alam
    nak murah kene g meru, ijok, kapar n seangkatan..huhuhu..

    shah alam makin maju..tapi tak sejem n udara tak seteruk PJ or KL..sbb tu ramai org suka duk shah alam kot..i think soo

    ReplyDelete
  28. akak da bercita2 nak bermastautin kat shah alam ke??

    semalat mencari..

    ReplyDelete
  29. @@e_da salam kenal :) dekat dgn tmpt kerja lah best kan.

    ReplyDelete
  30. @Nurhayati memang selalu serius tapi rumah yg ngam2 dengan bajet tu tadak :P

    ReplyDelete
  31. @Ninie yg penting cukup dengan bajet kita :p

    ReplyDelete
  32. @|| NaFiRaa || yg tu tak layak.isi rumah bawah 4K.merepek :P

    ReplyDelete
  33. @Hanz

    tu la..kalo tau nak duk shah alam, awal2 beli rumah :)

    ReplyDelete
  34. @Aidanisme buruk pun tak kisah janji shah alam..hehehe :p

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)