Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, January 18, 2010

I'M Not V-Kool

Biasa kat kereta tampal I'm V-Kool kan.Bleh tak aku tampal I'M Not V-Kool? Hahaha.
Apa ke benda V-Kool ni? Ni jenama tinted film yang mahal la kan.Macam-macam ada.Air Cool La, Ais Cool la.Macam2 Cool la.Semalam, my hubby pegi tukar tinted film Cinta Bersulam Rindu :) Ho yeah! cerah masa depan! pandangan dari sisi dan belakang yang selama ni agak berbalam-balam sebab tinted dah rosak teruk!



Ini antara pilihan yang ada untuk kami pilih.

Dan my hubby pilih kaler Gold/Shine tu. Upah untuk buang tinted lama sahaja pun dah RM 80 kalo tak silap.Tinted satu kereta, kecuali cermin hadapan harganya RM 400++ .Mak aih.Mahalnya.



Sesungguhnya ini bukan Cinta Bersulam Rindu . Harap kaler kereta jer sama.hahaha.Yang ni konpem kena saman!

Perhatian!!

Kaedah 5 (1) dan Kaedah 5 (3),Kaedah-Kaedah Kenderaan Motor (Larangan Mengenai Jenis-Jenis Kaca Tertentu) Pindaan 2000, menetapkan cermin cermin depan hendaklah telus cahaya tidak kurang 70%, manakala cermin belakang dan tepi hendaklah telus cahaya tidak kurang dari 50%.

Pemilik atau pemandu kenderaan yang tidak mematuhi kaedah ini akan dikenakan denda :-
  1. Tidak melebihi RM 500.00 atau penjara tidak melebihi 2 minggu untuk kesalahan pertama;dan
  2. Tidak melebihi RM 1000.00 atau penjara tidak melebihi satu bulan atau kedua-duanya sekali bagi kesalahan berikutnya.


source : SINI

Elok jer semalam lepas tinted , kitorang pegi cuci kereta, sekali ada sekatan JPJ.Maka berbondon-bondon kereta yang kena tahan sebab cermin kereta gelap! so berwaspadalah kawan-kawan yang ada cermin kereta gelap tu yer, diorang tengah buat operasi skang ni!! kalo dak melayang RM500 :) dari bagi polis, baik bagi aku, yer dak??




1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:

 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

18 Comments:

  1. ceh, kaler tinted xleh blah...hari tu kemain lagi kutuk gua...so sekarang ni, bullet lak kutuk k...

    ReplyDelete
  2. aku nk gak tinted untuk kancilbiru aku...dah keremot laa...

    ReplyDelete
  3. kat sini cam melambak je kete cermin gelap nie
    bukan cermin gelap je
    siap berlampu biru yg silau mata g
    geram tol.
    tak tau ar lak kalu tak penah kena tindakan kan
    tp...cam dari sehari ke sehari maikn bertmbah je.

    ReplyDelete
  4. aku pun gelap jugak. 90%. pernah kene tahan ngan jpj. aku cakap kulit aku tak tahan panas. masa tu pregnant kan airyll. dia tgk kesian kot, dia lepas kan..

    ReplyDelete
  5. uishh mahai gak nak tinted kereta rupenye ek..aku punye kereta tinted gak dpt free mase beli..siap tanye lagi kalau bukan vcool saya takmo hahaha nak yang v cool saja

    ReplyDelete
  6. tp JPJ skang pandai.... die hantar surat saman terus kat umah. tak payah buat sekatan pi check sekor2. kete aku dh bape kali kene masuk JPJ ekekekek..... benci tau!!

    ReplyDelete
  7. aiyorkk mahal nye kena saman kalu cermin gelap. kat jepun ni, polis sini x kisah cermin gelap mana pon...asal driver sendiri nampak sudah

    ReplyDelete
  8. Salam

    bilo nok date nie????

    ReplyDelete
  9. tq atas peringatan cermin gelap tu. nanti aku war war kt kwn2 aku skang ni musim jpj operasi.hehe.

    ReplyDelete
  10. tiba2 trasa mo tinted keta..
    huhu..
    still original lagi cermin tuh..

    ReplyDelete
  11. Bullet, kereta ko gelap sangat.patut kena kutuk dan saman sekali.hahaha.larikss

    Sharinginfoz, yer btol.Itu yang paling penting

    Niza, cepat2 tinted :)

    Zuris, nanti kena laa tu.

    Azza, selamat lagi,lepas ni hati2 la.kang dpt surat chenta.hahaha.larikss

    Farah, mau yg v-kool ajer yer.hehehe

    Elyn,seriyes?sampai mcm tu sekali erk..

    Yatie, lepas ni kena duk jepun laa bleh tinted gelap2

    pB, tunggu gaji ar.Eliss belanja!!

    Misbehave, sama-sama :)

    a d r e y n i e e l i s y a , kalo tak rasa panas tak per :) x payah tinted.hehehe

    ReplyDelete
  12. fuh~ seb baik tinted kete ai tinted kaler manja2 jer.. kalo dak.. mau termenung gak laki ai nak bukak tinted tu..

    ReplyDelete
  13. hahahah...aku ingatkan ada jenama i'm not vcool...hahahhaha(hantuk kepala)

    ReplyDelete
  14. yeke masih 70 % & 5o%..igtkan dah blh 80%..

    ReplyDelete
  15. kat m'sia ni terlalu banyak undeng2 yang digubal tapi penguatkuasaan hangat2 tahi ayam...kalo buat pun masa mula2 kuatkuasa je then jarang2 la buat...keta mewah yang banyak tinted btol2 gelap n lampu xenon...adakah mereka terlepas atau saja buat2 degil...duit banyak, kena sama apa kisah...FTG!!!

    ReplyDelete
  16. Hai Eliss, we v-good je, tak cool..tapi alhamdulillah dengan v-good je pun dah puas hati..

    ReplyDelete
  17. keta aku tinted biasa2 jea...

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)