Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, December 28, 2009

Siapa kata Malaysia tiada salji?

Seronok sakan korang yer bercuti 3 jumaat berturut-turut [ditujukan buat warga selangor :) ]Minggu ni minggu terakhir untuk tidak bekerja hari Jumaat.Hip Hip Horray!!
Kalo krismas, sinonimnya adalah salji.Yatie Chomeyl kata kalo Malaysia ada salji pasti ada ramai angkasawan macam kat Jepun , lihat S.I.N.I.
Tapi salji kat Malaysia ni tak buat orang Malaysia berperangai seperti yang digambarkan dalam entry tu dan tidak sama sekali menyejukkan badan kita, waima ahli keluarga kita sekalipun!


Ni hah, Cinta Bersulam Rindu aku tengah disaljikan kat 'snow wash'!
Nota Ibu Kaki: Cinta Bersulam Rindu  -adalah plat kereta aku.


My Nuha tengah buat inspection!leh jadi QC bila besar neh.hehehe

Mesti korang frust kan?Ingat aku nak tunjuk salji yang turun kat shah alam kan?hihihi.
Hari Jumaat, macam biasa pergi Subang Para*de untuk menyelesaikan masalah negara.Kemudian pergi Mothercare beli child safety harness.Lepas ni, senang hati sket sebab bleh ikat my Nuha dari jalan laju-laju .hihihi.Sebenarnya terliur menda ni dari blog Intan ni hah..Tapi berkenan yang style macam kat bawah ni hah.



Info Produk : Harga : RM 39.90
Ada 5 jenis : Butterfly,Monkey, Bear, Moo,Lion
A great way to keep kids close and safe in crowds, or during family outings. Remove the tether strap to turn this harness into a backpack.
  • A 2-in-1 harness made out of a unique, extra soft fabric
  • Adjustable straps
  • Buckles provide easy on and off
  • Zippered back pocket
  • Removable tether strap
  • Fabric: 100% polyester
  • Care: machine washable
  • For children 18 months and up
  • Tether is approximately 4 feet in length
  • Dimensions: 12" x 6" x 4.5- source: here
Nak cari yang lion tapi tadak plak :p So, lepas ni My Nuha pikul moo la pegi jalan-jalan.

Dan kemudian dijamu dengan hidangan istana yang lazat.Minggu ni my hubby nak makan prosperity burger lagik.Mungkin terliur dengan entry INI, so drive thru laa sekali lagi lepas abes kerja dia.Maaf la ada gambar makanan plak lepas ni.



Model Prosperity Burger yang tak berbayar




Apple Pie untuk aku!


Ayam Mc D Spicy untuk aku.
First time order ayam sebab terpengaruh ngan Ad hari tu.Mak aih pedah btol.berasap telinga aku! memang tak leh lawan ar kepedasan dari KFC spicy!



My Nuha , model fries tidak berbayar jugak!hikss

Weekend berada di rumah Long aku,cuma ada acara masak, makan , tido.Nak ke Tasik Titiwangsa konon! Berlari diatas rumah ajer la.seb baik aku tak bawak kasut sport!!cheh!

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

11 Comments:

  1. Yey, nuha dah geng ngan arissa dah...nanti kita jenjalan sama2 ye nuha :D

    ~Arissa~

    Ekeke...nak tergelak den tgk "model" prosperity burger tu :D

    ~Intan~

    ReplyDelete
  2. patutlah tersedak2, rupanya nama ku di sebut2 i blog mu ini ekekeke

    btw, agreed with Intan, tgk gmbr model prosperity tu terus rasa lawak sgt..tak jadi nak beli ekekekeke

    ReplyDelete
  3. mak aih..garang gila model prosperity tuh.
    lari~

    ReplyDelete
  4. tp salji nih tak leh main kan...

    ReplyDelete
  5. alya pon suka g car wash.menjerit2 suka tgk snow tu.hehe.

    sedapnye ayam grg mekdi ko tu eliss.nak jugakkkkkkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  6. padan lagi ek Nuha baju tu. aku suka betul baju tu :p

    ReplyDelete
  7. wah elis..

    Prosperity burger lagi ek... yummeh...

    ReplyDelete
  8. terliur tgk prosperity tu..nak..nak..nak......

    ReplyDelete
  9. aku asik tak teringat nk beli harness ni. wafiq plak skang kalo lepas main nyuruk2 kat kain@ baju!!

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)