Wednesday, December 23, 2009

flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3

Masih ingat cerita si jakun yang first time naik kapal terbang? Kalo tak ingat, refresh balik dan bleh baca kat SINI.
Masa tu, semua tiket miket ni adalah urusan UiTM sepenuhnya.Aku cuma bawa boarding pass yang diorang sediakan ke airport sahaja.So, memang aku tak berpeluang lah nak order tiket online yang pada firasat aku mesti leceh dan membebankan. Tu pemikiran bagi yang IT savvy, kalo yang non IT savvy aku tak tahu la kan.






ElissMieNuha


Hari ni aku nak tunjuk perkhidmatan MAS yang terbaru yang yang mana mudah untuk booking tiket kapal terbang online atau nak periksa maklumat terperinci yang diperlukan semudah 1, 2, 3 [pastu pack baju pegi airport] hanya menggunakan mobile phone!!!

Perkhidmatan ni, dinamakan flymas.mobi

1) Mula-mula taip URL ni kat browser pada mobile phone korang --->  http://flymas.mobi

2)  Pastu akan terdapat menu yang memang direka khas untuk mobile phone.Ada 2 pilihan bahasa.



Menu Pilihan Bahasa Melayu



Menu Pilihan Bahasa Inggeris



* Tidak perlu menggunakan borang untuk menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan. source: here

3) Klik pada menu Tempah Penerbangan - Klik Cari Tawaran



4) Result akan terpapar seperti berikut






5) Klik pada masa yang dikehendaki atau tambang paling murah yang ada dan boleh terus buat pembayaran guna kredit kad!Ni kalo phone canggih macam blackberry




6) Cuma satu klik anda boleh daftar masuk(check in) hanya menggunakan SMS.

7) Tanpa komputer! Tanpa printer! Tanpa kertas! Tanpa Wayar! Cuma guna boarding pass yang ada dalam mobile phone anda.Jangan terdelete sudah la yer :)

8) Periksa betul-betul tarikh dan jadual penerbangan pada Menu Status Penerbangan , kang ada yang tertinggal plak.Dah la bayar mahal kan.Untuk mengetahui status terkini masa berlepas atau sampai,boleh  periksa kat Menu Jadual  Penerbangan .

Ada lagi? Nak FREE iPhone 3G tak?Apa tunggu lagi? Jom sekarang, tempah tiket dengan  flymas.mobi






ElissMieNuha


The promotion period is from 08 Dec – 31 Dec 2009 • Travel period from 08 Dec – 31 Mar 2010 • Valid for return ticket on First and Business class only • Travel must be from Kuala Lumpur to London, Amsterdam, Paris, Frankfurt, Rome, Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide & Auckland • To qualify for the free iPhone 3G (8GB), you must transact on flymas.mobi using mobile phone •

Tunggu apa lagi, sekarang pegi tempah tiket kat flymas.mobi !!!

Bagi nuffnangers, klik sini kalo nak join jugak!

Hadiah yang ditawarkan:-





ElissMieNuha


p/s: harap-harap menanglah salah satu hadiah sebagai hutang bulan madu yang tertunda, tertunda , tertunda tu.asyik tertunda jer!

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)