Tuesday, December 29, 2009

Bercucuk tanam di dalam Flat

Siapa kata kita tak boleh bercucuk tanam di dalam sebuah flat/kondo/pangsapuri dan spesis rumah yang tiada tanah ni?Yang penting kita kena ada minat la.Kalo setakat hangat-hangat tahi ayam, kirim salam lah.Aku sahut cabaran Go green!


Kita mulakan dengan menanam bawang yang dah tumbuh tunas ni.
[sila jangan gelakkan aku, kalo nak gelak dalam ati jer dibenarkan dan dimaafkan]

Lepas ni bleh makan mee lidi goreng dengan daun bawang. Hidup kena laa realistik sket kan.Takkan korang nak tanam pokok durian , rambutan, pisang kot dalam rumah tanpa tanah korang!Ni idea kak ema[masih tiada belog]. Terima Kasih Kak Ema kerana akhirnya aku berjaya jugak bercucuk tanam setelah cubaan pertama ku gagal masa awal kahwin dulu!

Kerana entry Curious-kids-need-to-be-tough-inside INI, aku dijemput oleh Nuffnang (tak sesia depa call suh buat entry :P pasal Friso Gold)



You and your family (2 adults and 2 children) are officially invited to the Nuffnang Friso Gold Family Day Out happening on;

Date : 2 January 2010
Time : 10am till 2pm
Venue : Kizsports & Gym, 1 Utama (Old Wing)

Sesiapa yang pegi lagi ni? Jangan segan-segan tegur aku kalo kenal!Aku ni pemalu orangnya. [sambil tutup mulut]Aku tiada suami pada hari tersebut tapi ada suami-isteri angkat.hahaha.Tadak la, Long aku dan wifey dier sudi nak bawa aku pi sana! Horay! Sebab sabtu adalah hari my hubby keja :(



*Tentative date: 24th January 2010, Sunday 8.30am – 12.00 noon*

*Venue: Park/Kindie in Selangor/KL – to be confirmed soon*

* Meal-Style: Potluck*

*Fee: FREE*

Kepada ahli MBP yang masih belum register untuk 1st Anniversary MBP Gathering 2010, sila klik kat SINI.
Siapa yang nak jadi sponsor, klik SINI.
p/s : Aku pun dah register, meh la ramai-ramai memeriahkan majlis yer!!hari Ahad bleh la pegi ngan my hubby :)

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
 


15 Comments:

  1. pasni leh r tanam byk lg pokok hehe

    ReplyDelete
  2. ye ke tanam bawang camtu sis? leh idup ke? xyah tanah? nk terai gak la kalau gitu... bes gak buat kodok letak daun bawang

    ReplyDelete
  3. dah tau bezakan ke daun kucai ngan daun bawang? haha..pasni ko tanam kucai pulak ok..

    ReplyDelete
  4. hehe..bercucuk tanam kat game facebook je.huhu

    ReplyDelete
  5. waaahhh..dasyat betol semangat nak hijaukan bumi nih..
    tapi kan.. leh buat 2 in 1.. menanam + menternak... ternak jentik2..larikkkkkkkkkkkkkkk..

    ReplyDelete
  6. mana leh tanam bawang takde tanah.. nanti umbi die lembik.. :P

    kalau nak pakai air je, tanam pokok togeh eh? hehehe! :P

    ReplyDelete
  7. umah MIL aku tu tanah lebaq pun aku tak heran sebab aku jenis tak ske cucuk2 ekekeke. kalo dapat kat ko sure tanah tu meriah kan??

    eh aku nk joint gak friso tu tp 2hb aku ade wedding nk pi!! hmmm len kali saja kite jumpe ek.

    ReplyDelete
  8. cucuk tanam kat farB pon kira bercucuk tanam di dalam flat gak kan? ngeeeeee

    ReplyDelete
  9. waah rajin eliss..rumah ku takde tanah jugak bolehla menuntut ilmu ni

    ReplyDelete
  10. oh tangan ku ini klu tanam apa pun asyik mati jea......

    ReplyDelete
  11. I pun dapat..ble jumpa u di sana nanti..tegur2la ye?Dah try menanam,tapi tak berjaya...hihihi..

    http://eyriqazz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Laa.. Nuffnang call suh buat entry ke??
    Ari tu ada minah ni from nuffnang call, jiey tgh drive..
    Jiey suh dia call blk lagi setengah jam.. Haram takde call2 balik..
    Pasal ni la kot..
    Mula tu terpikir, dia nak suh cash out duit ke??
    Muahahhahaha..

    ReplyDelete
  13. ko tak nak buat tutorial tanam pokok bawang ker.. hehhe

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)