Monday, October 14, 2019

12 th Anniversary Celebration @ Grand Lexis Port Dickson

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah, hari ni genap 12 tahun usia perkahwinan kami . Happy Anniversary yang ke 12 Sayang. Semoga hubungan kita sentiasa dibawah rahmat dan kasih sayang Allah serta redhaNya.

Memandangkan waktu check in pukul 3 petang. Hampir pukul 1 jugak baru kami bertolak ke Port Dickson. Sampai pun dalam 3 lebih. Ngam boleh check in. Sekali bila sampai, receptionist cakap diorang upgrade bilik kami ke Sky Pool Villa for free. Kami booking bilik Garden Villa asalnya dan saya request Lower Unit untuk privacy kan so kami dapat Sky Pool Villa dan poolnya tertutup jugak. Kiranya hadiah Anniversary kami lah kan. Syukur :) 

The Published Rate for our Sky Pool Villa is RM1,308.00. Kemudahan yang ada macam kat website dia. Saya bayar hari tu RM 
In-Room Amenities
  • 112.97 sqm
  • Located in the tower block
  • 2 King beds
  • Can accommodate 4 persons 
  • Private swimming pool with garden
  • Spacious bathroom with separate shower
  • Outdoor rain shower
  • Bespoke bath amenities
  • Hairdryer
  • Air conditioning
  • Ceiling fan
  • Dry kitchenette
  • Electric kettle
  • Mini bar
  • Complimentary coffee & tea
  • Pillowtop beds with plush bedding
  • Bathrobe & slippers
  • Room service
  • Free wireless Internet
  • Flat-screen TV with cable and satellite channels
  • IDD telephone
  • Iron and ironing board
  • Safety deposit box
Jom lah kita tengok bilik . Memang luas gila lah ruangnya. Seronok my Nawfa jelajah dari depan ke belakang .



2 katil King. Memang seronok lah dua beradik tu berguling.  


Yang ni part yang paling dinanti anak-anak. Kolam la kan . 


Kolam dewasa 1.2 Meter . My Nuha kat paras pinggang dia. Memang kena awasi la anak-anak ni . 


Ruang pantri


Bilik air


Bilik mandi


Ruang dandanan


Peralatan mandian yang disediakan


Nak amik apa tu. hahaha


Kemain lagi posing 



Haruslah posing berdua kata anniversary kan. haha


Spot the different :p


Pengacau dah datang. hahahaha 


Anak bongsu saya


Ni tidur selepas dah penat berendam. hahaha


Baring pun boleh lagi pantau anak-anak mandi kolam


Ada dua lapis pintu untuk ke kolam. Memang safety. 


Kemain korang yer tak sabar sangat tuh 


My Nuha masih lagi tak naik-naik . Orang lain semua dah naik 


Eh, belah malam siap rendam-rendam kaki pulak. hahaha


Ni berendam sebelum check out . Sempat lagi makan meggi cup. Sabar je la 


Amboi kemain korang yer. hahaha


Berakhir sudah percutian idaman anak- anak. Semoga dimurahkan rezeki lagi bawa anak- anak bercuti kesini lagi tak pun Cameron Highlands, percutian idaman mak. hahahahahahaahaha



Rujuk Sumber Asal: http://bit.ly/tahnik1
Album Infografik : http://bit.ly/albumphf

2 Comments:

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)