Monday, February 19, 2018

Perbandingan Harga Insurans Motor Etiqa Insurance dan Takaful Ikhlas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Korang dah mula kerja balik ke? Nampaknya saya masih menjadi penunggu ofiz hari ni. Pulun kerja sorang-sorang hari ni lepas ni boleh relaks.Memandangkan insurans dan roadtax cik Vina kita dah nak expired makanya marilah kita renew sebelum duit habis sebelum waktunya. Hari ni nak buat perbandingan insurans motor antara Etiqa Insurance dan Takaful Ikhlas. Malas nak compare yang lain.Kalau korang jumpa yang lagi murah bagitau lah. Next year boleh tukar lain pulak. Yang penting nak yang dihujung jari je la. Roadtax boleh sambung kat pejabat pos kat bawah ofiz ni jer.Jimat dari guna myEG. Selalu Ad yang guna Etiqa ni. Ternyata memang murah berbanding Takaful Ikhlas. Selamat tinggal Takaful Ikhlas. Hampir 12 tahun menggunakan Insuran Motor Takaful Ikhlas . 




Etiqa Insurance walaupun sum insured RM 34,000 namun kena bayar RM 689.50. Premium lagi rendah dari takaful ikhlas

Untuk dapatkan quotation Etiqa : https://www.etiqa.com.my/getonline/SMinsuranceQQ1



Yang ni Takaful Ikhlas. Saya tersilap generate balik(NCD 0%) tapi nak tengok beza tang windscreen tu ( RM 385.06) padahal insured RM 1500  . Tadi saya generate dengan NCD 55% , kena bayar RM787.83 . Premium pun lagi tinggi walaupun cover lagi murah dari Etiqa. RM32,000 tapi premium RM1123.05.

Untuk dapatkan quotation Takaful Ikhlas - https://w7.financial-link.com.my/PremiumLink2/login.jsp?compcode=A1

Beza antara Takaful Ikhlas dan Etiqa Insuran
=
RM 98.33

Zaman gawat ni kan, selagi boleh jimat kita jimat.

Itu saja perkongsian untuk hari ni. Insurans katanya berubah-ubah naik dan turun macam harga emas gamaknya . Mungkin esok lusa, berbeza pulak. So perkongsian ini adalah valid untuk hari ini sahaja. So kalau nak renew insurans tu comparekan dulu harga. Kalau malas nak buat online, boleh pergi pejabat pos, kat pejabat pos pun korang boleh request nak yang paling murah. Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Korang selalu guna Insurans Motor apa? 

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Setiap umatku akan memasuki syurga melainkan mereka yang enggan, "Para sahabat bertanya, "Wahai Rasulullah, lantas siapakah yang enggan?" Nabi SAW menjawab: "Sesiapa yang taat kepadaku akan memasuki syurga dan sesiapa yang mengingkariku bererti dia enggan masuk syurga."
(Hadith riwayat al-Bukhari, No.Hadith :7280)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)