Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, February 03, 2016

Shopping Kasut Kesihatan di MediFeet Shah Alam

Hari tu my auntie suggest kat my Ma untuk beli kasut jenama MediFeet .Kasut MediFeet ni kasut kesihatan yang direka dan dicadangkan bagi mereka yang menghidap artritis, bunion (bengkak di kaki), sakit lutut, sakit belakang, sakit tapak kaki, osteoporosis, sakit sendi dan diabetes.Katanya kasut MediFeet ni menggunakan material khas dikenali sebagai poron dalam setiap kasut yang dihasilkan untuk memberi keselesaan kepada si pemakai. Ini kerana poron dapat menyerap hentakan dan memudahkan pergerakan kaki dan secara tidak langsung menjaga kesihatan keseluruhannya akibat menanggung berat badan.  


Ada pelbagai koleksi yang boleh korang pilih kat sini samada lelaki atau perempuan.Dah kasut kesihatan kan mesti design tak berapa nak menarik dalam fikiran saya, tapi bila tengok ada banyak juga pilihan yang menarik.My hubby google dan ada cawangan kat Shah Alam. Hari Sabtu lepas, Kak long bawa kami kesini. Ni kira macam girls day out lah.My ma, kak Ngah , Kak Long , me and my Nayla. My Nuha tinggal kat rumah main dengan sepupu-sepupu dia.

 Opss candid, tengah ralit tengok kasut 

Haruslah tumpang posing

Antara koleksi yang menarik kat situ 

Yang ni pun menarik jugak 

Yang ni pun cantik jugak . Harga kasut dari RM100++ hingga RM 200++ bergantung kepada design dia. 

Yang ni untuk pesakit diabetes dan ada juga kasut nursing yang sesuai untuk yang memerlukan sepanjang masa berdiri dan berjalan

Sandal pun ada jugak 

Lagi pilihan sandal yang ada

Yang ni sandal lelaki 

Sekarang yang kat sni ada diskaun 35%  

Kasut pilihan my ma Wolkabout blue- RM 130.20

Yang ni kasut my Kak Long Comfeet Brown - RM 109.85


Kasut kedua my Kak Long -Fairlady Green   RM199

Saya berkenan yang ni. Mesti nak ada reben :p Yang ni Ballerina 

Mula-mula my ma berkenan yang ini

Yang ni yang Kak Long saya berkenan jugak tapi tak ada warna lain


Ruang dalam MediFeet Shah Alam. Boleh duduk sementara orang lain shopping.

Poster yang ada

Yang disarankan menggunakan kasut MediFeet

Bil my ma

Bil my Kak Long

My Ma terus pakai gitu. Kira hadiah hari lahir lah . Happy belated birthday to my dearest ma and sharing birthday date, Long, (26.1) Semoga sentiasa dibawah rahmat Allah dan kasih SayangNya selalu...

Kak Long borong 2 pasang. 


Medifeet Shah Alam
Waktu operasi :
Isnin-Ahad 10 pagi - 5 petang
Cuti Umum - Tutup

NO 1A, 2&3, BLOCK 1, GROUND FLOOR,
WORLDWIDE BUSINESS PARK,
JALAN TINJU 13/50, SECTION 13,
40675 SHAH ALAM,
SELANGOR, MALAYSIA
Tel : 603- 5513 3708 / 697
Fax : 603- 5513 3712

Facebook: https://www.facebook.com/MEDIFEET-HQ-917021005041669



Daripada Abu Burdah bin Abu Musa al-Asy ‘ari RA katanya bahawa Abdullah bin Umar RA berkata : Adakah engkau pernah mendengar ayahmu menceritakan tentang Rasulullah SAW melakukan sembahyang jumaat? Lalu Abu Burdah menjawab, “ya” aku pernah mendengar ia berkata, aku mendengar Rasulullah SAW bersabda: ((Masa yang paling mustajab itu ialah ketika bermulanya duduk imam di atas mimbar sehinggalah selesai sembahyang jumaat)). 
(Hadith Riwayat Muslim)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

0 Comments:

Post a Comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)