Tuesday, March 18, 2014

Tempat beli smartphone murah @ Subang Jaya

Sebenarnya hari tu baru tau yang ada tempat beli handphone murah kat Subang Jaya .Nama kedai ni  DIRECTD yang terletak di Seksyen 15, Subang Jaya. So my hubby google kat dalam Mudah.My telefon idaman dia. Mula-mula dia nak beli Lenovo tapi terjatuh cinta pulak kat Samsung Galaxy Notes 2.


Ni spesifikasi yang hubby beli. Harga RM14XX :-
Original Samsung Galaxy Note 2 N7100
-Set Original Samsung Malaysia(SME).
-1.6ghz quad core
-8.0MP back + 1.9MP front camera
-16gb memori 2GB Ram
-skrin 5.5" Super Amoled HD
-Warna putih
-Dpt car charger / simcard reader

Tapi nak datang kat sini memang kena tahu dah lah nak telefon apa nak beli sebab memang kedai ni lebih khas untuk penjual telefon dan yang pasti kena beratur untuk membuat pembelian. Hari tu sebab anak-anak tidur, letih baru balik dari GM Klang, saya tunggu hampir sejam jugak dalam kereta.



Bila tengok kat Lazada , smartphone kat situ pun ada yang di supply dari kedai ni.So bagi korang yang duk luar dari KL/Selangor , boleh la membuat pembelian kat Lazada yer :)



Ni kedainya. Ada satu lagi baru buka betul-betul depan kedai ni. Dua-dua pun kena beratur panjang.
Credit gambar to http://www.lelong.com.my/merchant/directd.htm

Ni map kedai tuh. Berpusing jugak kami hari tu sebab main terjah jer tapi ingat alamat. 

Alamat kedai:

No 62,64 & 77 Jalan SS15/4B Subang Jaya,
47500 Selangor(3 kedai besar, signboard"XPERIA" nama kedai DIRECTD)

Waktu beroperasi

Isnin - Jumaat 11.00 pagi - 11.30 malam

Sabtu Ahad 11.00 pagi - 11.45 malam


GPS Coordinates:

N03 04.582’
E101 35.316’

Untuk maklumat lanjut:

Call 03-56211355-hotline.
Call/SMS/Whatapp.
019-6910000.
018-9700000.
018-2130000.
018-3100000.
018-3110000.
016-3479999.
016-9479999.

Untuk jualan korporat,belian pukal & tender kerajaan, sila hubungi Ms Rose 018-3110000.

Hantaran dgn Poslaju(biasa 1 hari berkerja sampai):-
-RM12 Peninsular Malaysia.
-RM18 Sabah & Sarawak.

Korang pernah beli smartphone di kedai ni ? Ada kedai lain yang murah yang korang tahu? Kongsikanlah disini yer untuk kemudahan kawan-kawan lain :)




39 Comments:

  1. Replies
    1. oh sini ker..hihihi.xperasan pulak hari tu mcm terbaca.

      Delete
  2. Baru nak try beli kat sini.. Memang murah dari kedai lain. Beli online je sbb takde masa nak pegi.. Tapi tepon tu out of stock pulak... Kena tunggu sehari dua lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh eh..x tau pulak..smlm baru tau ms buat entry..hehehe

      Delete
    2. Rasanya di lelong pun kedai ini juga. bagus ni. memang murah

      Delete
    3. Syani beli online macamane ye..dia x bg info pulk nk beli online

      Delete
  3. Oooo..mmg murah ke? Saya mmg dlm proses nak beli hp baru...Dan kalau mmg good reputation ( ie bukan murah sebab jual yg underwater/tiruan punya), boleh la saya copnsider ke kedai ni...:) TQ for the info

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la terjah situ tapi kena tahu dh la hp idaman hati..kat situ x leh nak pilih2 dah..

      Delete
  4. memang murahla dr harga biasa tu...

    ReplyDelete
  5. yup husbandku pun beli kt sini. tiap hari org ramai je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..katanya wholeshale terbesar di malaysia yer..

      Delete
  6. memang murah ke??
    Raa selalu gi PAS jer. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. supplier terbesar di malaysia ni :) yang jual kat pas pun datang beli kat sini :p

      Delete
  7. Hai , nk tny mcm mne nk tngok hrga2 fon kt kdai tu ye . Web lazada.com tu ke

    ReplyDelete
  8. Hai , nk tny mne nk tngok list2 hrga fon diaorg ye. Kt web lazada tu ke ??

    ReplyDelete
  9. Mne nk tngok hrga2 fon diaorg ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh search kat mudah.my . cari nama syarikat ni. happy shopping :)

      Delete
  10. aikk kenapa xleh nk pilih2 dah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab yg datang tu mmg dah survey awal2.. dah ready dengan duit nak bayar jer.

      Delete
  11. aikk kenapa xlh pilih dh kt sna??

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi satu beratur panjang. kang ada kena maki..hehehe

      Delete
  12. asus zen fone 5 highspec ad x??berapa harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya semua jenis hp ada.. try u gugel dalam mudah.my ..saya pernah pergi sekali jer pun..hehehe

      Delete
  13. kat situ de jual hp model lame x? cz skrg ni tgh cri motorola razr v9. susah bebenor nk jumpe. y bnyk jual motorola v3...

    ReplyDelete
  14. Kalau guna poslaju takde risiko ke? Takut jadi ape2 je kat fon tu. Selalu beli baju je. Haha

    ReplyDelete
  15. Interesting shop. Thanks for the info.

    ReplyDelete
  16. Hi..nak beli galaxy mega 2..tp banyak type..LTE G750F harga beza ngan mega 2 biase..confuse..

    ReplyDelete
  17. i phone 5 ada jual tk yang ori colour black.

    ReplyDelete
  18. Harini kedai buka tak? Nk terjah nii..

    ReplyDelete
  19. Kalau beli online sama tak dengan pergi kedai? Kalau harga bole nego baik pergi kedai, tp kalau harga sama mcm online baik beli online la kan :)

    ReplyDelete
  20. Pernah beli kt sini mmg murah survey dulu standby duit baru dtg then beratur trus byar..kat sini mmg takde nk plih² mcm kedai biase

    ReplyDelete
  21. Fon xiomi ad tk kt sini ?

    ReplyDelete
  22. Macam mana nk beli online kt kedai tu ?

    ReplyDelete
  23. Asus zenfone selfie 5.5" 3gb ram 32gb rom berapa harga?? Dn hp flash plus 2 5.5" 3gb ram 32gb rom berapa harga???

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)