Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, June 20, 2013

Kaki korang melecet tak bila pakai kasut baru ?

Kalau saya memang selalu la melecet. Petua orang tua, suh gigit gigit cuping telinga kecilmu, eh , kasut tu :p  Tak tergamak pulak geget kasut :p Masa beli kasut hari tu, kasut yang saya beli tu memang terbesar sket. So bila tanya kat kedai kasut, dia bagi shoe grips ni. Murah ajer dalam RM5 sepasang. Bila pakai memang tak melecet sebab diperbuat dari span dan kasut jadi ketat sket .

Kasut memang selesa dipakai tapi kalau melecet, aduhai...tensionnya even dah pakai stokin.

Inilah rupa heel grips tu. Ada pelekat kat situ, tampal ajer kat kasut



Taddaa...Setelah ditampal..Memang selesa ajer kat bahagian belakang kaki tu sebab yang ni diperbuat dari span kan. Lembut gitu. Boleh beli kat kedai kasut.


Sekarang kat MilkAdeal ada jual shoe grips ni tapi jenis silikon . Ingatkan br*ast ajer ada yang silikon, shoe grips ni pun ada. RM30 untuk 5 pasang Silicone Heel Grips for Heels & Shoes by Superfast Marketing [ klik sini register dan buat pembelian ] Happy Walking !


Korang ada petua lain untuk elak kaki melecet bila pakai kasut ?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

11 Comments:

  1. Petua yg kakak tahu samalah gigit dulu sebelum dia gigit kita. Ala... tak apalah Eliss bukan gigit utk telan pun hihi... buat syarat aje:)

    ReplyDelete
  2. entah..
    setahu aku
    elok beli kasut waktu tghari
    confirm tak melecet..
    ahhaha

    ReplyDelete
  3. Haa btul kata ayu
    Sbb time tgh hari kaki kite mengembang
    Selain gigit kasut (gigit kt bhgn senang melecet tu)
    Ada gak penah dgr org ckp sapu bwg
    Tak sure bwg putih ke merah
    Lupa sudaa

    ReplyDelete
  4. dah lama x beli kasut baru..hehehe

    www.jmr23.com

    ReplyDelete
  5. ena mmg takder kasut bersarung nie
    sbb msk ofis pki kasut heels jea
    pastu pakai selipar dlm ofis

    haah petua org2 dulu gigit kasut dulu sebelum kasut gigit tuannya eheh

    ReplyDelete
  6. Raa pon kekadang melecet gak walaupon pakai stokin..
    mahal jugak bende tuh yer~

    ReplyDelete
  7. ada orang cakap kena gigit dulu kasut baru jika tidak mahu melecet...hehe


    * nak tanya kamu kerja kat UiTM kan, kakitangan UiTM dikira sebagai kakitangan awam/kerajaan juga ke..??

    ReplyDelete
  8. apa kata kita gigit jurujual kasut tu dulu.. hehhehee

    ReplyDelete
  9. Kalau saya, ketika kasut tu masih baru biasanya akan gigit dulu & pakai waktu tidur semalaman. Inshaa Allah bila pakai tak melecet kaki. :D

    ReplyDelete
  10. as salam.
    saya pun baru beli kasut. melecet baru sekali pakai. duk runsing nak pakai lagi takut melecet.
    tak pernah dgr heel grips nie. baru tahu nie. nak cuba lah.

    kasut eliss tu mmg sama dgn kasut yg saya beli dulu. brand pun sama, rupa pun sama. tp jarang pakai sebab masalah yg sama. sayang sungguh kasut tu. nanti nak cuba jugalah guna HG tu.

    p/s petua emak suh letak minyak masak pada bahagian kasut yg menyebabkan melecet tu supaya bahagian kasut tu lembut di situ.
    hehe, tidak pernah buat lagi jugak.

    ReplyDelete
  11. tak pakai kasut sarung camtu sebab tak nak melecet.. oo ade pad ek jual... bole dipertimbangkan

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer