Thursday, October 11, 2012

Mana nak beli bedung bayi moden ?

Lagi beberapa bulan, baby NH akan keluar tapi saya ni satu apa pun tak beli lagi. Konon-kononnya masih awal lagi kan. Lagipun banyak barang dah boleh beli secara online tinggal kita nak penuhkan duit dalam bank sahaja. hehehe.

Hari tu, saya ada tengok Ceera pakaikan anak dia, Yunnan dengan bedung bayi moden. Masa my Nuha dulu saya ada jugak beli 2 -3 helai kain bedung. Tapi sekejap ajer pakainya, sebab my Nuha asyik berjaya ajer meloloskan diri dari dibedung. Bila dia besar sket, kain tu memang tak cukup panjang nak bedungkan dia dah. Tiba-tiba tangan dah cekau muka . Bedung tradisional adalah kain lebar, dan caranya balut bayi beberapa kali untuk kemas/ketatkan bedung.

Korang pernah guna bedung bayi moden atau tradisional ?  


 Teknik Konvensional Cara lipatan dan Simpulan Bedung bayi tradisional.



 Jom kita tengok bedung tradisional yang my Nuha pakai.
 
 Yang ni bedung masa DEMC . Hospital punya !

Yang ni saya bedung pakai kain lampin.Mula-mula ok lagi. 


Lepas tu, tengok tangan dia, cepat jer berjaya meloloskan diri.

Sekarang ni dah ada pulak bedung bayi moden.Gugu Swaddle Pod bedung bayi moden dengan inovasi terkini. Korang hanya perlu zipkan sahaja, bayi dibedung dengan kemas dan selesa.Bedung ni sangat sesuai dari bayi baru lahir hingga 7KG tau. Lama lah kiranya boleh tahan kan. Ianya diperbuat daripada material cotton elastik yang sesuai dengan iklim Malaysia.Siap boleh basuh dengan mesin lagi ( Sesuai sangat kan untuk ibu yang banyak makan vitamin M :p ) Pilihan warna pulak memang menarik dan ada yang siap bercorak bagai lagi !


Soft Blue ni menarik sungguh. Yang ni jenis warna plain.

 Yang ni pulak corak-corak, geram pulak  menengoknya ..


Ni pilihan warna yang lain yang menggoda jugak warnanya...haisshh. 
Memang kena beli satu untuk baby NH nanti.



Alahai comelnya model cilik ni dengan bedung moden yang stylo ni kan ?

Macam mana nak guna bedung moden ni ?


Langkah 1
- Buka zip bedung seluasnya
- Ratakan bahu bayi dengan bahagian atas bedung
- Masukkan tangan dan kaki bayi

 

Langkah 2
-Zip bedung hingga atas. 



Langkah 3
- Ikat bahagian bawah bedung yang berlebihan (jika bayi kecil).


 Langkah 4
- Buka zip bahagian bawah sahaja untuk menukar lampin atau ketika meletakkan bayi di kerusi kereta (carseat).


Mudah betul step nak pakai bedung moden ni kan ?   
Korang tak nak tahu ker berapa harga dia??

Cuma RM 35/ Sehelai .Harga belum termasuk pos. Courier RM7 Semenanjung/ RM11 Sabah/Sarawak.



Bedung bayi moden ini didatangkan dengan kotak yang menarik jugak tau !

Untuk pembelian, korang klik ajer link kat sini  ---> https://www.facebook.com/KedaiMamaAndKids/app_251458316228

*Untuk pembelian borong (minimum 6 helai), emelkan kepada :
Nuraliyah Mn | 0137443606

KedaiMamaAndKids@gmail.com


Facebook : KedaiMamaAndKids


Apa lagi ? Kita terjah sekarang ! 


Kot-kot lain kali korang nak beli Gugu Swaddle Pod bedung bayi moden ni, dan nak lebih mudah, korang boleh klik pada banner disidebar seperti kat atas ni jugak :)
 
p/s:

Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . 
Kalau beriklan lebih 6 bulan, korang akan dapat satu review yang bernilai RM20 secara PERCUMA.
Tiada Banner? Boleh saya designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini atau sidebar.


14 Comments:

  1. waaaa menarik ni...... nampak senang kan?

    ReplyDelete
  2. bergunanyer..bagus2..lps ni konfom xleh meloloskan diri lagik..ekeke..

    ReplyDelete
  3. Bestnya dah nak beli barang baby yer.. Saya mood belum mari lagi..hehehe

    ReplyDelete
  4. anak anak saya dulu, beli kat Mothercare

    ReplyDelete
  5. tgok kat fb... mmg menguda warna2 nya... ingat nak beli juga as a gift utk my twin... bln 12 due :))

    ReplyDelete
  6. memang cantik....tapi baby dah besar plak kena tunggu next produk.....

    ReplyDelete
  7. Husna pakai bedung kejap je. mmg ada ternampak bedung moden ni tp ntahla kenapa tak beli.

    ReplyDelete
  8. Ellis, ko nak pakaikan ini untuk baby NH tak? beli..beli..beli. aku dulu lambat tau pasal bedung ni, tak sempat beli.

    ReplyDelete
  9. Eh menariknyaaa comel pulak tu suka suka

    ReplyDelete
  10. cantik dan praktikal!
    saya jahit sendiri ja nanti..hehehe

    ReplyDelete
  11. eB bdg guna kain batik.. hik3

    ReplyDelete
  12. ahhhhaaa... ni bedung alaf baru nih

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)