Wednesday, June 27, 2012

Inilah harta yang ada, selepas 5 tahun...

Kalau kerja kerajaan, setiap 5 tahun kena isytihar harta dan liabiliti ( hutang piutang yang ada la kan ) . Tak sangka, tahun ni dah tahun kelima saya kerja dengan kerajaan. Atau lebih tepat badan berkanun .So masa untuk kemaskini borang Perisytiharan Harta dan Liabiliti.



Inilah borang yang saya kena isi. Ada 6 muka surat semuanya.Dah diserahkan kepada boz untuk stamp !
Dulu masa baru kerja, harta tak der pun lagi, sahkah harta, suami pun belum ada. 


Cepatkan masa berlalu? 5 tahun dulu korang kat mana?


p/s:

Ini entry autopublish, saya ada Training ColdFusion Advance pulak selama 3 hari :) So, siapa nak belanja lunch di area Centrepoint ni dialu-alukan.hahahaha

Program LiveGreat # Great Eastern menjadikan gaya hidup anda menjadi lebih baik ! Muat turun aplikasi mudah alih mereka hari ini!



26 Comments:

  1. me lom isi borang ni...kena isi online ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, best laa boleh isi online. me manual lagi !

      Delete
  2. mesti dah banyak harta nie...hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg sgt cepat kan ms berlalu! 5 thn lps pun keje kat opis skrg..baru nak dpt anak no 2 n thn pertama duduk rmh sendiri ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah , dah 5 tahun yer duduk rumah sendiri. eliss br masuk thn pertama!

      Delete
  4. waahhh.. kena istihar harta!!! kak eliss mesti dah banyak harta kan! kan! kan! muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak laaa sangat :p suami dan anak tu kira harta :p

      Delete
  5. lelama lagi banyakk...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..lama2 lagi banyak..dan lagi banyak hutang. nak beli harta cash tak mampu :p

      Delete
  6. owhh ada ek benda2 mcmni. tak tauuuu hihih

    ReplyDelete
  7. cuba update yang latest.... BLOG pun kira harta gak tau... sebab dapat $$$ . betul tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harta ke tu ? kita pendapatan tak banyak :p

      Delete
  8. ini harta.. ahmad albab yang punyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak laa albab yang punya, ini ana punya :p

      Delete
  9. Akak tahun depan kena isytihar lagi la apa yg ada. Sama ja kot dengan sebelum ni. Hakhakhak akak masih takdak suami :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dah tukar kereta baru pulak ker..mana tahu kan.kot2 jumpa suami pulak..hahaha

      Delete
  10. 5 thn lps Knur masih di NZ. Ada 2 org anak dan jd SAHM.

    ReplyDelete
  11. begitu rupanya. xde pengalaman keje ngan gomen. lagi pun skang dh jadi surirumah sepenuh masa, tiada harta

    ReplyDelete
    Replies
    1. harta suami pun kena tulis. dah jadi mcm harta kita jugak :p

      Delete
  12. hoohh..
    aku pun sama
    thun ke 5 dah.
    last year dh update dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dah sudah laa yer. eliss br isi, bos tak sign lagi :p

      Delete
  13. sume kene isi ke kak eliss??..huhu
    nape sy xth..atau laki sy dh isi..emmm..
    5 tahun lps sy br abes belajar buat dip..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak dulu ms mula2 kerja tak der harta lagi.suami pun x der. tu semua kena isytihar ler. mungkin ms tu belum kwen kot, nanti lepas 5 tahun, mesti kena update lepas 5 thn nanti !

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)