Wednesday, January 11, 2012

Masak sendiri di rumah lebih jimat kan? | Ikan Bakar & Ketam Masak Sos

Sejak dua menjak ni, me suka pulak baca majalah Seri Dewi & keluarga. Dulu memang suka beli Majalah Pa & Ma. Memang tak miss tiap-tiap bulan lepas tu stop sebab dah rasa bosan.Majalah Seri Dewi & Keluarga ni RM6.50 senaskah.Belek-belek majalah Disember 2011 yang covernya Rita Rudaini tu, terpandang pulak resepi Sos Masak Ketam.So, malam tadi me try la masak sebab sebelum ni memang me suka masak Ketam ketuk serai ajer :p Simple tapi sedap.



Nampak menggiurkan bukan ?


p/s: 

Tapi agak kecewa sebab ketam my hubby half cook pulak tapi yang me punya ok . Mungkin kena rebus lama sket ketam tu agaknya sebab dah masuk peti ais.

True Match Roll’On foundation L’Oreal Paris, korang dah try ? Klik sini



p/s: 


Kalo korang nak tahu resepi , kena la beli sendiri majalah  Seri Dewi & keluarga tu .
Ok tipu. Boleh rujuk resepi Ketam Masak Sos disini [klik].

Lagi satu yang me masak hari sebelumnya adalah Ikan Bakar. Kalau kat kedai mahu menangis jugak nak membayarnya kan. Yang ni me tak buat sendiri rempahnya sebab rasa tak berbaloi sebab nak makan untuk dua orang ajer. Me guna ikan merah. Mudah sangat, masukkan bahan perapan dan sedia untuk dibakar menggunakan Kuali Tefal yang tak melekat tu :p

Sedia untuk dibakar . Aluminium foil RM5++ ajer kat Giant.

Pes Ikan Bakar RM3


Guna ajer periuk tidak melekat tefal :p


 p/s: 

Rempah Ikan Bakar pemilik restoren Ikan Bakar di area Paka, Terengganu, boleh dapatkan disini.



Apa pendapat korang , masak sendiri di rumah lebih jimat kan?



Jangan lepaskan tawaran Milkadeal, RM48 untuk rawatan di spa, sapa nak bagi. Klik sini untuk Register PERCUMA !!! 


26 Comments:

  1. betul betul betul!
    masak sendiri lebih jimat... dan lebih puas !!!!

    ReplyDelete
  2. yer3....masak sendiri memang jimat....apa yang penting....kene rajin....heh heh heh

    ReplyDelete
  3. sejak jadi surirumah, hari2 dni google resipi.. belek buku resipi.. majalah.. cuba pelbagai reipi best2.. Alhamdulillah.. syiokkk memasak ^__^ apatah lagi bila suami puji dan nampak dia berseleraaa makan. bahagia :D

    ReplyDelete
  4. kalau masak sendiri nanti makan banyak

    ReplyDelete
  5. dah macam kedai seafood dah ni haa...
    hehehe

    ReplyDelete
  6. whoaaa.... memang nampak sedap laa...bila nak bagi saya jadi food tester....

    ReplyDelete
  7. memang paling best dan puas hati kalu masak sendiri.
    seronok juga tgk family makan berselera.
    bertambah semangat lagi hendak masak.

    ReplyDelete
  8. ala. mcm sedap la pulak aku nengok ketam tu...

    bak la sikit...hhuahuahau

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  9. memang jimat & boleh tambah banyak kali;)

    ReplyDelete
  10. waa..besar betul ketam tu..hari tu kitorang wat masak lemak aje..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)