Monday, January 16, 2012

Kad Touch N Go hilang ? Apa nak buat ?

Me hilang kad selepas register my Nuha ke taska. Yang cuaknya bila dah masuk lorong touch n go baru tersedar kad tu dah terjatuh. Terus reverse kereta masuk lane tunai. Maaf yer orang belakang :p Mula-mula sila bertenang bila tahu kad touch n go hilang. Geledah-geledah bawah seat. Tak der. Confirm jatuh !! Alamak ! Tak boleh bertenang. SMS sana sini :p Punca tak boleh bertenang adalah kerana my hubby baru top up RM100 sebelum kad itu hilang. Sayang lah. Balance ada dalam RM130++. Boleh bayar tol balik Terengganu gitu kekdahnya. Hubby suh call service centre Touch N Go. So balik rumah cepat-cepat bukak laptop dan masuk website touch n go .Sekali ternampak e-customer service touch n go .  

Aduan kehilangan/ Maklumbalas/Pertanyaan Touch N Go : Klik kat sini untuk maklumat lanjut

Bila dah isi tu cuak jugak la kan sebabnya tak dapat apa-apa maklumbalas on the spot. Esoknya , bukak email dapat email ni.Rupanya dalam masa setengah jam diorang reply aduan kehilangan me tu. Lega sket la sebab rugi RM10 ajer untuk yuran pemprosesan dari rugi habis kan.




Kata dalam masa sebulan kan baru dapat , tapi rupanya bila check dalam akaun dah dapat refundnya lebih kurang 10 hari daripada tarikh email tu.





Syabas dan tahniah buat customer service Touch N Go yang memberikan servis yang terbaik!





Korang pernah ke hilang kad Touch N Go ?




p/s: 

Nak selamat silalah register online kad Touch N Go korang yer sebab kalo tak diorang susah nak bagi refund kalo tak der no MFG touch n go tu.
Kalo register sekarang sehingga 5 Feb 2012, mungkin dapat hadiah lebih RM150K gitu !!

* Link Updated on 27/4/2017

18 Comments:

  1. ohhh.. kena register eh.. nanti nak cek balik..

    ReplyDelete
  2. dni tak penah guna sebab duk kelantan dulu tade guna ni.. hehe.. duk miri pun tade guna juga :D

    ReplyDelete
  3. nasib baik dpt balik.
    kalo x, menangis le jwbnya

    ReplyDelete
  4. Nasib baik tak hilang semua duit dalam tu..

    ReplyDelete
  5. bagus jugak la diorang buat cenggini....kalau tak naya je burn value dalam tu kan...

    ReplyDelete
  6. perkhidmatan mcm ni la yg pengguna suka kan efisyen gitu...

    ReplyDelete
  7. Baru tau rupe2 ye boleh refund kalau hilang tapi mesti dah register...

    ReplyDelete
  8. eh kena daftar yer? pernah ilang dolo kat patrol. letak atas kete. hu3. tq yer :)

    ReplyDelete
  9. ooo...baru tau kene register...aku xpenah amik pusing pon...dok harap laki jek topup..muahaha

    ReplyDelete
  10. TERIMA KASIH TOUCH AND GO!!!

    ReplyDelete
  11. baguih maklumat ini penting gaktu.. maalumler kadtu kan senang hilang...

    ReplyDelete
  12. wah...bagus lah servis touch n go

    ReplyDelete
  13. thank youuuu !!! kad nazyrah tercicir hari ni, duit dalam tu pun rm 100 lebih :( sedih

    ReplyDelete
  14. found tis article at google...thanks very much.i juz lost my touch n go card,btw,thanks to writer who wrote tis article.million thanks...

    ReplyDelete
  15. million thanks to the writer who wrote tis article,i juz lost my touch n go card juz,n then found tis page at google.n then go click the link to make a report at TOUCH N GO website.thanks very much...u should post it at touch n go fb so that let more people know about it.thanks very much... ^_^

    ReplyDelete
  16. Macam mana ya kalau saya hilang kad touch and go tu tapi sy tak pernah daftar kt website dia. Sy punya hilang. Dekat RM100 jugak balance dalam tu hmm

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)