Monday, July 25, 2011

Korang pernah makan telur penyu ?

Aku asal ajer Terengganu, tapi bukan selalu makan telur penyu pun :p Seingat aku pernah makan sekali ajer telur penyu, tu pun yang masin :p Balik hari tu, terpandang telur penyu yang dijual di gerai keropok lekor. Yang ni fresh punya, bukan telur masin.Terus hubby belikan.




3 biji RM10.


Last week baru teringat nak rebus.Bila dah rebus, isinya masih lagi cair dimulut :p Aku tak terdaya nak menelan.baru jer cuba sket, memang tak tercapai dek akalku ;p Pastu try campur kicap. Pun tak tertelan :p Habis 2 biji my hubby habiskan dan separuh aku punya :p


Korang pernah makan telur penyu ?


p/s :

Lepas ni aku tobat nak jadi penchenta alam :p Sayangilah penyu kita  :)

p/s:

Masa kecik-kecik dulu, Abah  aku pernah bawak kami sekeluarga pergi tengok penyu bertelur :)


14 Comments:

  1. kak eliissssss,,,iera dah lama mengidam nak makan telur penyu ni..tengok entry kak elis terus rase meleleh2 air liur ni..huhuhu..suruh hubby belikan,smpai sekarang asyik tertangguh jer..hhuhuhuhuhuhuhu..tak sabarnye nk balik tganu lagu..nak makan 10 bijikkkk..hahahhahaa

    ReplyDelete
  2. Sedappppppppppp


    4 biji pun habis kalau ada

    ReplyDelete
  3. masa peknen first ngidam menda alah ni la..hehe..mujur dpt sbb adik ipar blaja kat ganu.pastu pergi indon tak sangka telur penyu bykkkk sgt. dorang punya stail rebus tu letak mcm2 daun bg sedap rasa telur tu. beli bnyk2 konon2 nk bwk balik.last2 tak larat sgt nak telan. skrng ni rasa mcm tgk pun adoiiiiii

    ReplyDelete
  4. kak eliss!! raa pon x reti makan telur penyu.. mmg x leh terima dek tekak langsung.. bagus kan kita.. pencinta penyu..x makan telur penyu..hehehehe

    ReplyDelete
  5. eliss samalah..pernah try sekali tapi rasanya tak tercapai dek akal jugak...tak boleh masuk lansung....

    ReplyDelete
  6. tak tahulah kenap, tekak tak boleh terima telur penyu nie

    ReplyDelete
  7. Wek.....tgh kenyang dan tiba2 rasa nak muntahkan semula :D

    ReplyDelete
  8. huhu..cannot go la..semacam jerk..

    ReplyDelete
  9. penahhhh..dulu2 tp dh x igt pulak rsnyer mcm mana..agaknya kalo suh mkn skrg da x lalu kot

    ReplyDelete
  10. sedap ker telur penyu tu?cdah ni nama jer org trg..duk trg tp telur penyu pun x pernah makan...

    huhuhuuh

    ReplyDelete
  11. org ganu gak upernya... mak saya orang dungun ...kalu balik sana beli kat la kat pasar payang tue... tapi sama ngan eliss gak la tekak tak brapa terima ...huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)