Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, January 26, 2011

Bayaran Masuk Ke I-City RM10, berbaloikah??

Malam tadi,kawan aku ajak pergi I-City sebab nak suh tolong bawak mak sedara dia pergi ronda-ronda kat I-City.Last sekali kami pergi kesana, bayaran masuk cuma RM4 satu kereta. Tapi malam tadi,terkejut beruk jugak sebab RM10. Ingatkan weekend ajer RM10, rupanya weekdays pun sama.

Banyak yang dah berubah dari masa last kami pergi dulu. Banyak lagi lampu-lampu neon yang dah ditambah dan kedai-kedai pun dah banyak yang buka especially kedai makan.
Tapi sebab sebelum datang I-City kami dah makan kat Shid Seafood Kampung Jawa, so marilah kita mencuci mata membawa perut yang sendat.

Layan gambar ajer lah yer...Kata wordless Wednesday ;p Tengok gambar sampai lebam erk ;p










Siap ada macam funfair pulak dah..1 Token RM 2. Opss, tertulis :p

 








Kalo nak beli lampu-lampu macam kat I-City, boleh dapatkan dari kedai ini...Lepas tu tak perlu lagi lah nak pergi I-City kan :p eh, tertulis lagi :p







Gambar 3 last ni amik dari dalam kereta on the way balik, sekali pak guard datang laa pulak..potong stim :p

p/s:

Korang rasa berbaloi tak ???




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

26 Comments:

  1. huhh
    idok ler
    tpi aku rasa nak pergi sana dah jdi tawo bile ade yg kabo gitu
    adik aku pergi sana dulu pun ckp baik tak payah
    entahlah...

    ReplyDelete
  2. last time aku g i-city tak payah bayar pon, masuk tpt snow tu pon free hehe..tp tu dulu ar..koser lah aku nak bersesak-sesak lagi..tp skang g mcm best je ek sbb byk benda lagi kat i-city tu..

    ReplyDelete
  3. my hubby cakap..berbaloi sbb 1 kereta rm10..daripada rm10/head..kena penuhkan kereta dgn orang la time nk pegi.

    tp my personal opinion, tak berbaloi kot heheh.mahal!

    ReplyDelete
  4. berbaloi la kot..sbb canteeekkk..wanie xpenah smpai agi kt i-City ni..aduih..sunggu kesian kn?? huhuh

    ReplyDelete
  5. dah rm10 tu, lg lmbt la i nak pegi sana nmpknya...
    kalo nak bg worthy, kena sumbat ramai2 la 1 keta

    ReplyDelete
  6. aku mmg tau rm10..... nak save naik moto kot.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. sib baik spoloh rial...

    kalau dio charge atas sorghe , terukkk

    ReplyDelete
  8. satu kereta rm10. saya dah pergi sekali. Jawapannya memanglah tidak berbaloi.. tp, kalau SEKALI SEUMUR HIDUP, apa salahnya.. heheh

    ReplyDelete
  9. tak pegi lagi, so tak tau berbaloi ke tak.

    ReplyDelete
  10. eliss, kita tak pernah pi lagik walaupun rumah dekat je dgn i city ni...terignin bangat nak sampai ke sana...

    ReplyDelete
  11. jauh ler dari rumah so mmg tak pegi kot

    ReplyDelete
  12. orang tak penah sampai pun kat situ, asyik lah melangok tengok gambar orang. 10hengget tu mcm okey kot,,kot lah sbb tak pegi lagi.

    ReplyDelete
  13. tak berbaloi langsung
    ena pg sblm nie tak byk lg kedai yg buka..

    ReplyDelete
  14. dtg sekali cukup ler.. nak yg kedua, ketiga tidak ler rasanya...

    ReplyDelete
  15. KAK ELIS JOIN CONTEST JOM
    http://akmafaizal.blogspot.com/

    REFER:
    http://farihanmohamad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. ikutkan keseronokan mmg tak berbaloi sebab ada lampu je... nak main, masuk zoo pun kena byr... tapi ikut kualiti lampu2 dia, berbaloi kot... sebab lawa...

    ReplyDelete
  17. rasanya kalau sekali cukupla kan..kalau dah banyak kali pelik pulak namanya...hehehe

    aku rasa nak p la malam ni...ekekee..sebab dulu macam tak dak apa..

    ReplyDelete
  18. bagi orang yang xkisah sangat mungkin diorang rasa berbaloi tapi bg kami..uhuk uhuk!!

    zaila ni namo jah duduk shah alam, tapi xpernah sampai pon di I-city tu;D

    ReplyDelete
  19. pergi aritu, kena Rm10 gak.. tp tak rasa mahal ke apa ke.. sebab bukan nak kena pergi hari2.. lg pun 1 kereta tuk Rm10, andaikan lah fee parking dan fee lawatan sekali...

    masuk free pun boleh, tp nanti tak dapat masuk kat tmpt byk binatang tu

    ReplyDelete
  20. brbaloi la kot sbb kalo tk bayo nnti dia tkde duit pulak nk bayar bil tnb hahaha

    ReplyDelete
  21. xberbaloi.. sebab parking mcm harem, please lah tar tempat parking tu.. jahanam tayar kete org nnt.

    ReplyDelete
  22. berbaloi gak ni.. tapi kalo dapat bawak balik lampu lagi berbaloi!

    ReplyDelete
  23. mase sye pergi hari tu, bayaran cume rm2..pastu beum ade lagi mainan macam fun fair tu

    ReplyDelete
  24. kpd yg byk komen tu cubalah berfikir le secara positif, dah ada tempat tu pun dah ckp bagus, zaman skrg mana ada free, sapa nak byr kos2 semua tu... semua nak harapkan kerajaan tanggung, tak tertanggong byk benda lain lg nak kena tanggong.... jgn marah non ptg2 boring tadak benda nak berckp

    ReplyDelete
  25. berbaloi2 kot....nk masuk toilet pon kena byar skg ni...dh la kena bayar...pastu tgk mangkok tandas..xpun tgk cermin kt sinki tu...ni kn plak msuk ict..leh tgk lampu2 yg cntik2..xgitu kawan2....:)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer