Wednesday, September 22, 2010

Macam mana nak tukar kerusi lama nampak baru?

Ni kira segmen Deco bersama Eric lah, Eh Eliss ! Deco sebelumnya disini.
Macam mana nak tukar kerusi lama nampak baru ? Mula-mula kenalah ada kerusi lama. Kalo tadak kerusi lama, beli ajer kerusi baru :p

Kejadian berlaku sehari sebelum Hari Raya, dirumah mertuaku. Mula-mula bapak mertua aku yang buat, lepas tu anak yang dah tak teruna dia pulak nak membantu walaupun diserang chicken pox. Tangan hubby ku ni memang berseni sket kan.Mesti lah dia berminat dengan kerja-kerja begini.



Kerusi lama yang bersiap sedia untuk di 'make over'

Menggunakan spray Gold Effeckt ( Effect kot kan? Siapa lah yang buat cover spray ni :P ) 
RM10 satu botol tak silap. Tapi nak save, hubby ckp kena cat coat dulu! Ni kes nak cepat.


Abaikan my hubby yang sexy sket dan muka bertampal bedak sejuk...
dan macam orang dalam pantang aku nengok :p


Tadaaa...Hasilnya....

Korang ada buat deko raya? Silalah berkongsi idea .....

p/s: 

Aku menang berganda nampaknya, satu dapat hadiah saguhati kat blog Hanz dalam I Love You Contest hari tu.

Eight Prize (total worth RM 34)
Nabila House PFA 'Perfume & Voucher' worth RM25
Zara Shoppe Shawl worth RM9

Eliss

Dan satu lagi, hadiah UTAMA gitu kat blog Sumijelly dalam Sampaikan Jer 2010 :)

Jadi di sini ku umumkan 3 pemenang UTAMA RM20.00 yang berjaya mencuri hati juri! Dan pemenang nya ialah :
  1. Sampaikan Jer 2010 – Elissme
Yeeehaaaa! Terima Kasih Semua atas sokongan !! muahahaha :p

17 Comments:

  1. ehem....belanja la kawan-kawan ni ha...sambil memandang diri aku sendiri...hahahaha

    ReplyDelete
  2. mmg berseni..trs nmpk cam baru

    ReplyDelete
  3. takdek deco2 dah..sbb mmg takdak yang lama tu..terus beli baru je

    ReplyDelete
  4. haa..nampak comei dah kerusi tu pas makeup, tekezut ieda tgk suami elis tadi, rupenyer pakai bedak sejuk, hehehehehe! jaga kulit noo :) weh, kemenangan berganda tuh, blanje roti canai ek :)

    ReplyDelete
  5. tahniah...

    bab kusi tuh kalo aku tgk spray depan mata takut nk duduk...takut lekat kaler kt bontot...huhu

    ReplyDelete
  6. Hmm.. menarik.. mak saya pon selalu simpan barang lama.. pastu tu dia make over lar utk apa².. untung tangan berseni nie.. :)

    ReplyDelete
  7. wahhhh.. kretipnye!!! nampak cam kerusi baru sungguh laaaa.. bijak2!!!

    banyaknye menang!! x de ke tempias utk kawan2 sket..muahahaha

    ReplyDelete
  8. waa..memang kreatif la..cantik2 kale gold tu..ni baru nama nya deco raya..hehe

    ReplyDelete
  9. waaa mmg transformasi yg menakjubkan:D nnti tlg buat utk kusi kita plak ek..ekeekk:D cantik arr..mcm kusi pengantin dh ni:D

    ReplyDelete
  10. macam kerusi DiRaja gitu... blingg blingg!
    hehehe

    ReplyDelete
  11. wah,bersinar2..adushh,..silau mata..

    P/s;tahniah menang pengomen terbaik..nanti send me the details ya

    ReplyDelete
  12. uii,...tergugat eroc leong tgk deco ko ni ellis. dia tak leh cari makan dah lepas nih.

    Entri Terkini: Bila Suami Meninggal Awal

    ReplyDelete
  13. ahaha..
    aku tak thn tgk muka dia pakai bedak sejuk
    mati - mati aku ingatkan pakai topeng.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)