Friday, February 19, 2010

Percayalah, Ini memang cek dari Nuffnang

Masih ingat cerita bohong pasal duit Nuffnang hari tu?Maaf lah untuk itu.Sekarang, yang dinantikan telah tiba :) Rasa nak lompat-lompat.[Gambar perempuan gemok sedang melompat disini - maaf caption sahaja kerna tak sesuai untuk dipertontonkan untuk tayangan umum :p] Akhirnya setelah berkurun lama kurasakan [nyanyi pulak...] sampai jua ke tangan aku cek dari Nuffnang ! Nuffnang I Love You.[dan dan cakap i Love You .hahahaha.Gila jakun!]

So aku nak buat peraduan teka jumlah duit Nuffnang aku neh! Siapa yang dapat meneka dengan tepat, anda akan menerima hadiah yang tak seberapa dari aku.[Warning:Hadiah adalah murah :P] Tekaan boleh banyak kali tapi cuma dalam satu komen sahaja .Tarikh tutup sampai 12.00 tengah malam ni.Lewat dari tu, komen anda akan direject tanpa surat menyurat :)

*Hint Ianya Lebih dari Satu Ringgit.Hahahaha.
Ini duit hasil pertama.Aku register Nuffnang bulan 3 tahun lepas.Nak setahun jugak dapat banyak ni.Aduhai.Mana boleh lawan Kak Red :) 2nd cek aku nak cash in time banyak ni jugak la.Baru separuh!Hahaha

 Hari ini adalah hari jumaat.Mesti semua tengah bergumbira di Tesco, di Giant, di Jejusco, di Sogo.Aku?Adalah duk ofiz diam-diam.Sambil upload template baru untuk belog My Nuha.Bosan tengok belog dia  :) Belog aku rasanya cukup-cukup lah dulu.Kalo dah bosan, aku delete belog.Eh, silap.Delete template.Mana boleh delete belog, nanti tak dapat duit Nuffnang :)

Hari tu IEM ada tanya aku pasal nak ubah template jadi tiga column .Tapi aku tengok belog dia dah pun berubah dengan jayanya jadi 3 column.Tak sempat nak buat tutorial.Maaf lah.Tapi tengok dalam belog Mama Aqish ada dia buat :)Boleh tengok kat SINI. Tapi cara yang dia guna panjang sket.Tak perlu untuk buka file yang .xml tu dalam notepad, terus upload je sebab blogspot memang guna .xml file.
Macam bawah ni.


Untuk tukar template, dowload dulu siap-siap template yang diingini (file tersebut dalam format .xml ), lepas tu klik kat butang Upload.Pilih la file tadi.Lepas tu klik Save Template.
Dowload Full Template -adalah untuk backup template yang sedang digunakan!!
Tips aku : Pastikan korang backup dulu sebelum tukar template dan testing kat belog yang dummy, yang korang tak guna la.Untuk hasil yang memuaskan :)





1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:





36 Comments:

  1. hmmmm bape ek?? aku teka 500!!

    ReplyDelete
  2. aku teka ko dpt rm50 x pun rm100 x pun rm50.50..hahah fuh2..mintak2 la betui

    ReplyDelete
  3. babe, aku teka Rm150..betul tak? bak hadiah tu kat aku.. keke

    ReplyDelete
  4. (elis sedang berada disebelah aku sekarang tapi aku tanya dia jawapan dia tak mau cakap)

    So aku teka sekarang...

    112.82
    123.54
    103.24
    100.15

    cukup ar tu....

    ReplyDelete
  5. erm....RM 105.00?? RM145.00?? ...(sila bagi aku betul kalau nak selamat...ahahhahhahahha :p)

    ReplyDelete
  6. kalau 1st time aku rasa 50 ringgit la..
    tapi ko nak cash in pun mesti tunggu lebih sikit dak.. so ko tunggu 100..
    tapi kalau ko tamak sikit lagi ko mesti tunggu sampai 200

    haa.. suma tu aku teka dalam satu komen, ada betuiii ka??

    ReplyDelete
  7. saya teka RM100..
    xpun RM1000.
    nak teka lagi RM150...RM110..

    satu komen kan...

    ReplyDelete
  8. nak teka.. rm100.00, rm101.00, rm102.00, rm103.00, rm104.00, rm105.00,rm106.00,rm107.00, rm108.00, rm109.00 dan rm110.00..
    muahahahha...kejam x???

    lalalalla..larikkkkkkk

    ReplyDelete
  9. aku teka 192.10... kekeke date ari ni

    ReplyDelete
  10. RM142.00

    cak² betul tak ? Miahaha

    ReplyDelete
  11. paling sikit leh kuar pun RM50
    pastu tolak RM1 caj adalah lam RM49 kot

    ReplyDelete
  12. ermmm...

    RM150.25
    RM124.50

    teka dua je la...
    main teka je ni..
    x de extra hint ke?

    ReplyDelete
  13. me teka RM 75, RM 100, RM 125, RM 150, RM 175, RM 200, RM 225, RM 250, RM 275, RM 300!

    ekekekekeke....

    ReplyDelete
  14. saye putar halim.
    eh2 taknak la putar2.
    nak teke.
    ehe.
    RM63.50.
    confirm tepat ni.
    i da check dengan bomoh kampung pandan tadi

    ReplyDelete
  15. adoih.. aci ke mcmni? boleh teka byk kali. heheh! ko jgn menyesal eliss.. :P

    rm80?
    rm90?
    rm100?
    rm111?
    rm123?
    rm160?
    rm200?
    rm213?
    rm250?
    rm300?


    okeh, sepuluh cukup la. ehehehhe!

    ReplyDelete
  16. Memang sonok biler dapat check WANG BESAR kan....

    ReplyDelete
  17. ok blh teka byk2 kan
    ena nak teka

    1]50.00
    2]80.00
    3]100.00
    4]150.00
    5]180.00
    6]200.00
    7]250.00
    8]300.00
    9]350.00
    10]400.00


    kata blh teka byk kali kan hehehehehe


    sila bg hadiah tu pd ena eliss :p

    ReplyDelete
  18. aku nak teka..erm rm100? tak pun rm150? hehe..

    ReplyDelete
  19. mmm RM100, RM150, RM200, RM250.....
    kita tengok siapa yg kena....

    ReplyDelete
  20. rsnya....RM51.90. hehehe..

    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. nak teka gak

    RM 100.OO
    RM 110.00
    RM 120.OO
    RM 130.00

    OK.bereh

    ReplyDelete
  22. akhirnya smp jua cek yg ditgu2 ye...nk teka gk la..bole teka byk2 kali tkde limit kn...hehehehhe

    rm 100

    rm 1000

    rm 125.53

    rm 110.24

    rm 153.18

    rm 137.78

    rm 148.12

    rm 170.96

    rm 187.34

    rm 160.55

    rm 190.79

    rm 195.86

    ReplyDelete
  23. waah, dah terlambat nak teka tapi nak teka juga RM150???

    ReplyDelete
  24. salam..just dropping by :)

    hehe, terlambat daa nak msk contest meneka ;p

    ReplyDelete
  25. bape lama tggu ni?? 2 bulan?? 3 bulan??
    nak teka gak lah.. rm 250??
    *harap2 betui

    ReplyDelete
  26. sungguh seronok dapat duit,

    salamm,

    ReplyDelete
  27. Salam ziarah.

    Ini betol betol, bukan chobaan. hehe..

    Alhamdulillah, Tahniah Kak Eliss.

    PS: Cantik template baru ini.

    PSS: Iye bener, nak tukar template memang perlu lakukan banyak chobaan ya.

    ReplyDelete
  28. Hellu I feel like creating this topic so hi

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)