Friday, February 22, 2008

Kena samun..

Tengah hari tadi my long sms me..
'Kak long kena samun..
Aku cuti.dlm lif umah aku pagi tadi.dia selamat
beg dia ajer kena ambik.
guna pisau kat leher'
Aku sebagai adik yang mithali telefon laa abang aku untuk mendapatkan penerangan selanjutnya..mamat ni disyaki masih lagi dalam bangunan apartment diorang coz lepas akak aku kena samun dier pegi kat pondok guard, tapi guard ckp tiada sesiapa yang keluar dari sitewh..sungguh dasyat yer zaman skang ni..ms aku duk umah diorang dulu tadak plak gejala² samun kat situh..dulu dah la aku selalu kena stayback sampai kul 9, masa keja dengan Tele****** .selalu laa naik lif tu sensorang dan penah duk dlm umah tu sensorang..pasni aku mesti cuak laa..
back to the story, akak aku ni duk tingkat 10, sampai di tingkat 4, ada mamat ni naik..pakai spek hitam dan baju hujan GV..(eh, laki aku pun pakai brand ni..mahal gak ni :P)pastu sampai kat tingkat 2, dier mintak handbag kakak aku..kakak aku lama jugak pandang muka mamat tu sebab dier ingat orang tu buat lawak 'wa kena beb' agaknya..muehehehe..pastu bila nampak pisau tu dier sentap sket ar, terus kasik mamat tu handbag dier yang baru beli(ayah dier sponsored-mahal katanya)..tapi kesian mamat tu, sebab akak aku bawak paperbag hari ni,dier letak handphone dan kunci keta dlm paperbag tu..dlm handbag tu ada purse dengan duit rm30 dan segala mcm kad jer laa..(bodo punya penyamun..samun laa selepas 27hb)dah hujung² ni kering la..

nasihat aku:-
hati² bila naik lif kalo ada stranger, kalo rasa mcm tak selamat jer, korang kuar cepat²di tingkat lain..naik balik lepas tuh..atau jangan naik lif..gunakanlah tangga..seb baik umah aku tadak lif..hahahaha..huhuhu..ofiz aku?uiks..ni ada lif..ok, aku kerah semua staff kat ofiz aku turun sekali lif ngan aku..hik hik

ok laa..selamat berhujung minggu...papai all...

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)