Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, March 24, 2017

Pantai Kemasik, Terengganu, Visit Beautiful Terengganu 2017

Sebagai anak jati terengganu haruslah promote Visit Beautiful Terengganu 2017 kan iaitu tema Tahun Melawat Terengganu 2017. Salah satu lokasi latar dalam Mat Dan Kaki Jalan adalah di Pantai Kemasik. Banyak pantai yang cantik kat Terengganu ni tanpa perlu pergi pulau pun yang memang sudah semestinya cantik. Padahal empunya badan pun tak pernah sampai kat pulau-pulau Terengganu tapi pulau-pulau kat Sabah dah. hahaha. Kejam sungguh anak jati terengganu macam ni. Yang pernah pergi Pulau Kambing. Tu bukan pulau tapi nama kampung di Terengganu. hahaha. 

Hari Selasa lepas, kitorang pergi berkelah di Pantai Kemasik. Cuaca sekarang sangat panas. Memang tak sesuai sebenarnya nak pergi berkelah. Tapi sebab layankan anak-anak dan dan anak buah, kita follow ajer. Pantai Kemasik ni lebih kurang setengah jam dari rumah MIL saya. So pagi tu dalam pukul 9 kami gerak. Masa sampai tu memang dah panas sangat macam dah tengah hari. huhu


Pantai Kemasik


Ada buaian tapi panas ceng-ceng sekejap ajer suh anak-anak beredar 


Zoom sket


My Nuha dan Danish


Mak pun nak enterframe :p Panas sangat. Nasib ada payung my princess . hahaha

Budak yang menjerit bila ombak kena kaki.. 


Lepas tu my hubby masukkan dia dalam air.. baru dia ok sket nak main air..


Sakan la seronok my Nuha..


Abah saya pun join sama berendam. Kat sini cetek airnya, terpisah dengan bahagian depan yang boleh tahan besar jugak ombaknya. Memang tak bagi anak-anak mandi kat situ. Kat sini pun memang ada tanda amaran dilarang mandi . So mandi atas risiko sendiri lah yer. 


Dah berani main air... 


Bergambar dengan batu pulak.. Kitorang duduk belakang batu so teduh la ..


My Nuha dan My Nayla


My  beloved ma dan Abah


Cantikkan? My hubby amikkan..


Ni gambar yang saya sedang amik tadi :) 


Mula-mula tengok jer orang main air.. Rela dia main pasir sorang-sorang 


Ada geng main pasir dah.. Iskandar 



Gambar pokok kat atas tadi


Dah berendam, makan time !


Lauk simple tapi super sedap, my mom's cook ! Haruslah..


Boleh makan semua senyap..haha


My Abah..


Nuha dan Danish


Nuha dan Rayyan

Korang dah pernah sampai Pantai Kemasik ? #visitbeautifulterengganu2017


Syaitan itu menjanjikan (menakut-nakutkan) kamu dengan kemiskinan dan kepapaan (jika kamu bersedekah atau menderma), dan ia menyuruh kamu melakukan perbuatan yang keji (bersifat bakhil kedekut); sedang Allah menjanjikan kamu (dengan) keampunan daripadaNya serta kelebihan kurniaNya. Dan (ingatlah), Allah Maha Luas limpah rahmatNya, lagi sentiasa Meliputi PengetahuanNya.
{Surah Al-Baqarah 2:268}

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)