Thursday, August 08, 2019

Review Cooler Bag @ Beg Pam Jenama Gabag

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah, dah nak masuk setahun perjalanan penyusuan untuk my Nawfa. Alhamdulillah Allah masih cukupkan susu untuk my Nawfa walau tak banyak tapi tetap ada. #roadtodegree

Hari ni nak berkongsi beg pam yang saya baru beli menggantikan beg pam lama yang telah berkhidmat selama 10 bulan. Sebenarnya memang dah lama koyak tapi mak kan cheapskate so boleh jahit lagi sampai dah lunyai teruk baru tukar. Dalam group fb kat bf group duk citer pasal beg gabag yang tahan lama katanya terus mak usha kat kedai dan online shop. Harga dalam RM103 tapi bila tengok satu seller kat Shoppee ni dia jual RM 90. Terus berbunga rasa hati. Rupanya barang dari Indonesia . So mak dengan bertabah menunggu. 


https://shopee.com.my/product/13477146/2247943587

9 hari menunggu dan akhirnya. Tadda..



Gabag Lavender yang menjadi idaman hati. Ada 4 pilihan corak untuk Small Pop Series ni. Siap percuma 2 icebag gabag . 
Capacity : up to 6 bottles of 150ml + 2 GabaG Ice Gel Pack. Ada 2 compartment. Atas dan bawah. 
Ada satu poket depan ( Saya simpan wayar USB charger pump)

2 poket sisi ni boleh letak penutup botol

Bawa beg baru untuk pertama kali pergi ofiz dengan hati berbunga riang

Besar ruang atasnya



Bahagian atas letak motor pam dan corong pam


Yang ni saya letak atas bawah ice pack gabag. Memang tahan during working hours. Katanya ups to 16 hours tahan tapi belum cuba sampai lama tu. Paling lama pun sampai pukul 6 which is 12 hours. Memang sejuk tahan elok. 



Ni guna 1 Ice pack gabag. Ni pun rasa dah mencukupi tak perlu dua. Kalau dua kena letak bawah satu dan atas botol satu baru muat. Terlalu sejuk bagi saya sampai sejuk pam kat ruang atas. So saya biasa guna satu Icepack.




Nak senang guna je ice brick ni. Ngam.

Biasa pagi-pagi saya letak 3 botol kosong. 

Tangan kecik sibuk nak packing sekali. Pagi pukul 6 lebih dah preparekan beg pump. 


Dan tambah aksesori pam. 


Rajin bangun pagi-pagi time mak mengepam. Asal mak bangun dia bangun.

Duck face or busyuk face. hehehe


Terima kasih beg pam yang berkhidmat selama 10 bulan

Masih gigih lagi mengepam dimana jua berada. huhuhu. Demi kelangsungan susu untuk My Nawfa. 
Yang ni event last week, Run For Nature. Lepas pam kita sambung lari. Macam nak pengsan. haha. Nasib baik sempat sampai ke garisan penamat. hahaha


"Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku, perbanyakkanlah susu untuk anakku, dan permudahkanlah perjalanan penyusuanku mengikut syariat yang telah Engkau tetapkan." Aaminn.


Selit sekali sambutan hari lahir yang ke 11 untuk my Nuha. 


Mak beli kek 5 slice je kat Secret Recipe. Ni pun makan sepotong dua beradik pun dah cukup. 
Sebab lepas makan nasi baru celebrate birthdaynya.


Suka la dia kalau ada elemen surprise tu. Mak sorok kek dalam peti dan sudah makan baru bawa kek keluar. 


Nawfa pun makan gak kek secalit . hehe. Belum masanya dik. haha



Terima kasih Doktor yang membawakan my Nuha dengan izinNya kedunia 11 tahun lalu secara caesarian .  

"Ya Allah, jadikanlah anakku, Nur Nuha Humayra Mohd Hizaami anak yang solehah yang menjadi penyejuk dimata dan hati aku dan suami . Semoga menjadi anak yang boleh berbakti untuk agama dan dibawah tali Allah sentiasa. Kau peliharakanlah akhlak dan kehormatannnya" Aaminn.



0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)