Tuesday, April 09, 2019

Lunch @ Dodo Korea Intermark Mall KL

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Hari ni entry throwback jer la. Sekali sekala melayan tekan korea dengan lunch box di Dodo Korea . Saya order daging dan sotong. Yang lain memang datang sekali iaitu kimchi, ikan dengan mayo, sup kimchi, scramble egg ,tembikai dan bebola pedas kot. Suka suka bagi nama. So far boleh la telan. Memang kenyang to the max. Menu semua sama je lah lebih kurang kami order tapi My Nuha agak jakun disitu sebab dia tak boleh nak telan. hahaha. Mak pun rasanya ni first and last kot. Boleh makan tapi kalau tak dak pilihan lain. Memang kami sama-sama boleh mereput duk kat Malaysia je tak payah pi Korean gini gaya. Sushi pun out. Tak leh pi Jepun. Layan gambar je la.



My Nawfa baru habis pantang kot tak silap masa ni

Tq Longs belanja kami makan korea


Lunch box RM 15 tak silap saya

Sama je semua orang order rasanya


Dodo Korea
The Intermark International Food Hall, Lower Concourse Floor, The Intermark Mall,
348, Jalan Tun Abdul Razak, Off Jalan Ampang
Kuala Lumpur City Center 50400

Opening Hours
10:30am - 09:00pm


Daripada Abu Said al-Khudri RA katanya, pada suatu ketika kami sedang dalam perjalanan bersama-sama rombongan Nabi SAW, tiba-tiba datanglah seorang lelaki di atas kenderaan, maka ia menoleh pandangannya ke kanan dan ke kiri, kemudian Rasulullah SAW bersabda, “Sesiapa yang mempunyai kenderaan yang melebihi dari keperluan sendiri hendaklah bersedekah kepada orang yang tidak mempunyai kenderaan dan sesiapa yang mempunyai lebihan bekalan makanan hendaklah ia bersedekah kepada orang yang tidak mempunyai apa-apa bekalan makanan. Selanjutnya Junjungan menyebut berbagai-bagai harta benda hingga kami ketahui bahawasanya tidak ada hak bagi sesiapa daripada kami kadar yang lebih daripada keperluan.(Riwayat Muslim)


0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)