Wednesday, January 09, 2019

Breakfast @ Restoren Eddiey Mokku Katering

Entry throwback je manjang sekarang ni. Sementara tengah rajin update blog kan. Kali ni JJCM@ elissmie ke restoren yang menyajikan hidangan terengganu asli. Memang kena dengan tekak saya sekeluarga especially my hubby. Selera high taste kan. Nak-nak makanan terengganu. Dia boleh tengok rupa je dah tahu sedap ke tidak. hahaha. Restoren  Restoren Eddiey Mokku Katering ni terletak di Batu Tiga berhampiran stesen Komuter Batu Tiga. Bersebelahan dengan Little Caliph Batu Tiga. 

Nasi Minyak VS Nasi Dagang

my Nawfa memberikan kerjasama untuk mak makan


My hubby makan nasi minyak tapau nasi dagang.Nasi dagang hampir nak sama dengan masakan my mil katanya

 Nuha dan ayam berpisah tiada.Nasi minyak for her

Nayla nak makan nasi dagang tapi nak ayam gulai

Antara menu yang ada kat situ :

Nasi dagang RM 6
Nasi minyak RM 6
Nasi lemak ikan aye RM 5
Laksam RM 5
Pulut ikan RM 4
Paung sambal RM 0. 50 Sebiji ( Saya panggil Kuih Bom)
Nasi berlauk ikan RM 5
Nasi berlauk ayam RM 5. 50

Yang saya tak try lagi Laksam  dan Nasi Berlauk. Yang lain memang dah try dan memang terbaik. Boleh bagi 5 bintang. Dah beberapa kali kami makan kat sini. Masakan memang konsisten. Tu memang selalu repeat. Anak-anak pun suka. Kalau tak makan kat situ mesti tapau . Dah makan kat situ pun siap tapau lagi. Ni dah jadi kedai port breakfast no 1 pilihan kitorang dah ni even jauh sikit dari rumah tapi berbaloi sedap dia. 





NO.43, Jalan Mutiara Subang 1, Taman Mutiara Subang, 47500 Subang Jaya, Selangor

Korang suka makanan Terenganu Asli yang mana?
#jjcmelissmie

Daripada Abdullah bin Mas'ud RA, beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya tiyarah (firasat buruk) sebahagian daripada amalan syirik dan bukan daripada ajaran kami, akan tetapi Allah SWT akan menghilangkan tiyarah (firasat buruk) itu dengan bertawakal kepada-Nya." (Hadith riwayat at-Tirmizi, No: 1614, Abu Dawud, No: 3910, Ibnu Majah, No: 3538, Ahmad, No: 3504, 3957)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)