Thursday, January 14, 2016

Imadi Pet , Seksyen 14, Shah Alam

Hari tu kita tengok pelbagai binatang kat pet shop tepi rumah jer, ENR Pets Shop,Bukit Raja, Klang. Kali ni ke Shah Alam tengok pelbagai spesis kucing yang mampu tengok sahaja harganya dan tak mampu milik lagi setakat ni di Imadi Pet, Shah Alam yang terletak berhadapan dengan Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC). Bangunan baru siap tu. Hari tu kitorang pergi masa hari pembukaan cawangan barunya di Shah Alam. Tak silap ini cawangan ketiga. 


Ada pelbagai baka kucing bermutu tinggi kat sini termasuk Maine Coon , British Shorthair, American Shorthair, Persian.
Harga kucing kat sini antara RM10,000- RM30,000 . Pengsan mak tiga kali. hehehe

Kucing kat sini ada sijil The International Cat Association TICA dan ada cip kat dalam badan dia tau. Bakanya terjaga dan limited dan memang import dari luar negara. Kat sini memang kiranya kucing tak kahwin campur lah sebab nak jaga keaslian bakanya. Jika kahwin campur dah tak ada value kucing tu katanya. 

Kat sini ada hotel untuk kucing kalau korang nak tinggalkan kucing katanya. Kucing-kucing kat sini memang ada yang masuk dan menang pertandingan kucing antarabangsa gitu. 

Selain jual kucing, ada juga jual barangan seperti shampoo, susu dan permainan tapi untuk binatang peliharaan la seperti kucing dan anjing. hehehe 

Kemain lagi dia posing kat situ 

Dari hadapan kedai 

Jom bergambar dengan kucing mampu tengok :) 

Mak pun nak tumpang bergambar jugak. hehehe


Alamat : No 25 & 26. Vista Alam,
Jalan Ikhtisas 14/1 , Seksyen 14,
40000, Shah Alam, Selangor
013-388 1218 (Ismail)
012-964 0049 (Zaidi)

Korang pernah ke Imadi Pet ?

Daripada Aishah RA katanya, Rasulullah SAW bersabda, “Orang-orang yang boleh membaca al-Qur’an dengan lancar dan tajwid yang betul, mereka sama taraf dengan malaikat yang merupakan utusan Allah dan mereka sentiasa berbakti dan patuh kepadanya, sebaliknya bagi orang yang boleh membaca al-Qur’an tapi tidak lancar dan tajwidnya pula kurang baik akan memperolehi dua pahala”.


(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

4 Comments:

  1. Pitam tgk harga.. Tp kalau dah minat kucing sgt tu mmg ada yg membelikan. Tetiba teringat kat kucing2 dulu bela masa zaman takde anak lagi. Rinduuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. saya ada Maine Coon TICA jugak dalam 4k aje https://www.facebook.com/rosalindamainecoon/ lebih mampu milik... jemput la tengok-tengok aje tapi kucing tak banyak la sebab sendiri punya

    ReplyDelete
  3. dengar Imadi JB ada kes betul ke

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)