Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, May 26, 2014

Awning dah siap, Metal Pergola Polycarbonate Awning

Akhirnya, setelah hampir tiga tahun, rumahku syurga ku melangkah setapak lagi. Kali ni renovation untuk awning rumah yang tertangguh. Kami pilih awning jenis Metal Pergola untuk struktur besi dan atap jenis Polycarbonate . Jom la tengok progress pemasangan awning rumah kami yang memakan masa seminggu  lebih dengan seorang pekerja sahaja. Terima kasih En Norezam . 

Tiang yang telah siap sedia untuk dipasang


Ini yang paling mahal - polycarbonate

Dalam proses menaikkan palang.Mujur ada anaknya yang rajin tolong ayah. Pekerja dia berhenti kerja sehari sebelum pemasangan awning kat rumah saya. 

Dah hampir siap bahagia depan...

Ni dari pandangan dalam rumah


Ni kat bahagian tepi pulak

Dah hampir siap...

Akhirnya sudah siap dipasang dengan polycarbonate

Ini dari depan rumah.. Alhamdulillah, CBR tidak kena panas dan hujan  lagi :)
Ukuran : 12' X 10'  ( depan) dan 8' X 9 ' ( tepi) 
Kos keseluruhan : RM3264.00
Overall sangat berpuas hati dengan kerja En Norezam sebab memang teliti dalam proses pemasangan rumah saya. Projek seterusnya apa yer... tunggu !!! hehehe


Korang pernah buat awning rumah ? 

RETRO CLASSIC RESOURCES sa0153311-x : Kami membekal dan memasang grille,awning,wrought iron,main gate,fencing,polycarbonate,etc.. Sedia Menerima tempahan dan juga perkhidmatan pembaik pulih berkaitan kerja besi untuk sekitar kawasan klang ,shah alam,puchong,petaling jaya,putrajaya..Untuk di luar kawasan mengikut perbincangan..Harga berpatutan mengikut design yang di kehendaki.

Berminat sila hubungi Norezam Ezo Bin Hj Md Som
Retroclassic resources[sa0153311-x]
Lot 2251/1A jln surau hj sulaiman kg delek kiri 41250 klang selangor
(Bengkel) Lot 620 jln besar padang jawa shah alam
Hp: 012-3204224 
Email: rretroclassic@gmail.com
          ezoretroclassiclife@gmail.com

p/s:

Esok bercuti dengan my Nayla ! Yeay :p

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

9 Comments:

  1. Cantek hasilnyee.
    Harga pon x de lah mahal sangat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah raa memang dah ada buat car porch kan ? bila laa nak pergi melawat rumah baru orang tu..hahahaha

      Delete
  2. kebetulan, mak pun baruuu je siap psg bumbung carporch. Nmpk kita sama2 beraya dgn bumbung baru la yea

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nampak nya begitulah.. saya pulak bukan sabit nak raya tapi memang lama dah plan duit jer baru cukup...

      Delete
  3. tksh brader mie sbb support retroclassic. No tel tu slh hehehehe ni yg betul 012-3204224

    ReplyDelete
  4. Sy nak buat design n material yg sama.. Saiz 22x5 berapa ek? Lokasi kinrara

    ReplyDelete
  5. Assalam tuan/puan. Sila hubungi sy sekiranya memerlukan tukang renovat rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,sambung rumah,buat porch,grill dn owning,waterprofing,lantai vinyl dan wallpaper,landskap dan air terjun. Terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,puchong,semenyih,ampang,bndr sri putra,dan nilai.hubungi no sy 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)