Monday, March 03, 2014

Homestay Husniyah, Pasir Pekan, Wakaf Bharu @ Tumpat, Kelantan

Korang ada merancang percutian keluarga di kelantan ? Tercari-cari homestay di Kelantan ? Homestay Husniyah menyediakan perkhidmatan homestay yang selesa di Pasir Pekan, Wakaf Bharu. Cuma 2KM dari Pusat Bandar Kota Bharu. Musim cuti sekolah dah hampir tiba. Boleh la booking sekarang jika sudah merancang percutian di Kelantan tapi masih belum booking mana-mana hotel  !

Berikut adalah serba sedikit makumat berkenaan dengan Homestay Husniyah :-

Alamat Homestay :-

PT100, Pasir Pekan Tengah 16250 Tumpat Kelantan 


Kemudahan yang disediakan :-

Dilengkapi 2 katil Queen, dan 2 katil single, Televisyen , seterika,  dan kelengkapan dapur untuk kemudahan memasak. Ruang parking berbumbung utk 3 buah kereta. Sesuai untuk keluarga yang besar yang bercuti di Kelantan.

Kadar Sewa :-

Sewa RM150 sehari . ( Boleh nego lagi jika berminat )



Ruang parking berbumbung 

Katil Queen 

Katil Queen 


2 Katil Single 



 Ruang dapur


Tempat makan

Peralatan yang disediakan : Peti, tong gas dan dapur 


Seterika 


Bilik Air


Homestay Husniyah Berdekatan dengan : -

 1) Tesco - 1km
 2) Pusat Bandar Kota Bharu - 2km
 3) Pasar Siti Khadijah - 3km
4) Wakaf Che Yeh - 5km
5) Pengkalan Kubor - 12km
6) Rantau Panjang - 30km

Tempat-tempat menarik di Kelantan untuk dilawati :-

Pantai-pantai yang menarik seperti Pantai Cahaya Bulan, Pantai Tok Bali, Pantai Sabak dan lain-lain
Kampung Kraftangan
Bank Kerapu
Bank Pitis
Muzium Di Raja
Makam Tok Kenali
Pasar Besar Siti Khadijah
Pasar Malam Wakaf Che Yeh
Zon Bebas Cukai Rantau Panjang atau Pengkalan Kubor


Untuk tempahan boleh hubungi :-

Ustaz Haji Hussin: 09-7197107 019-9153603
 Salwani - 01119737449


Kepada sesiapa yang telah membuat tempahan dan sekiranya ingin membatalkan tempahan, diharap dapat beritahu kepada pemilik homestay dengan kadar segera untuk mengelakkan kekecewaan penyewa lain.

Korang dah pernah bercuti ke Kelantan ? 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

5 Comments:

  1. Memang dah dekat betul dgn bandar tu...
    dah lama saya tak ke KB

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun dah lama doc. syok jalan2 di kb esp shopping..hehehe

      Delete
  2. Menarik gak ni..tengok la..kalau ada nak tukar angin ke Kelantan leh try homestay ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat lah tu. luas pandangan byk pengalaman kan :)

      Delete
  3. Tq k.elis 4 da info..mmg yg dicari2 kan..hehhe..xrugi jlan2 kt blog k.elis...best2..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)