Thursday, August 22, 2013

Siapa obses dengan make up?

My Nuha salah sorangnya. Memang suka melaram dengan make up. Ummi dia ni dulu-dulu rajin jugak touch up muka tapi sejak bersalinkan dia, nak calit lipstik pun jarang sangat. hahaha.


Kakak- kakar ipar saya memang rajin makeup kan my Nuha termasuk my Ma. My Nuha memang seronok lah kalau boleh pakai make up. Dia nak guna lipstik saya, saya cakap nanti mulut jadi senget ( pernah nampak orang mulut senget kat hospital mungkin kena strok). Saya takutkan dia cakap kalau pakai lipstik Ummi nanti mulut senget macam tu. Selamat sudah lipstik ku tak disentuhnya. Masa kecik-kecik dulu selalu korek lipstik. hahaha

Adik ipar saya pulak beautician elianto dulu. So memang melaramlah my Nuha hari raya hari tu adik ipar saya makeup kan. Even masa majlis bertandang rumah saya dulu pun, dia make up sendiri ajer. jimat budget kan.  

** Tips dari adik ipar saya : Kalau mata bengkak nak pergi kerja, pakai eyeshadow warna gelap-gelap untuk tak nak bagi obvious bengkak mata tu :p


Ni eyeshadow adik ipar saya tu. Yang kosong tu dah berjaya dikorek oleh anak buah saya, Mohd Riykael Naim :)

Bila ditutup macam beg duit gitu.


My Nuha melaram dengan baju korean yang dibeli dengan Anje dan di make up oleh adik ipar saya tu.
 


Korang obses tak dengan make up ?


 p/s:

Takziah buat seluruh keluarga mangsa kemalangan maut Genting Highlands. Al-Fatihah buat yang beragama Islam.Baru bercadang nak ke Cameron Highlands.Tapi maut itu pasti kan.Tersepak batu pun boleh mati. 

12 Comments:

  1. nuha make up kat mata jer ke? lipstik tak pakai?

    ReplyDelete
  2. cantik nuha. pasni nak jadi beautician jugak kot.. : )

    ReplyDelete
  3. cute makeup tu cz bila tutup mcm bag duit..tkde la obses sgt..makeup biasa2 je

    ReplyDelete
  4. Dulu saya obses sekarang macam dah tak sangat!!

    ReplyDelete
  5. comel dan cantik nuha. pandai adik ipar eliss mekapkan orang.

    p/s nope saya tidak obsess pung dengan make up.

    ReplyDelete
  6. klu anak perempuan mmg suka la ngan make up nie
    sama jea mcm umairah :)

    ReplyDelete
  7. lama dah rasanye tak makeup.. hahahaha.. sempat pakai bedak ngan krim muka pon dah bersyukur dah skrg nih.. kalut pagi2 nak siapkan anak dan diri sendirik.

    ReplyDelete
  8. knur tak obses sgt dgn make-up. Tapi anak2 terpengaruh dgn mak2 sedara diaorg jugak.

    ReplyDelete
  9. Ni yang teringin nak beli make up nih...
    paperpun saya mmg tak pandai dan tak pernah make up yg ala2 extravaganza...huhu...

    Mmg girl akan suka barang dan suka make up kan... swweeeet jerr...

    x0x0 ^_^

    ReplyDelete
  10. amboi.. lentiknye bulu mata die... kecik2 dh suka make up ye.. xpe yg penting comel.. sy suke make up, kalau ade org tlg make up kn.. kalau buat sendiri yg basic je la, pakai lipstik ngan bedak je.. jadi jwpn nye xobses..

    Jom follow belog kite:
    http://rujukvitaminku.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)