Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, March 16, 2012

Dekorasi Ruang Tamu Rumah Kampung ?

Ada seorang reader blog ni tanya me dalam entry mana ntah,pasal dekorasi ruang tamu rumah kampung.Rasanya tak kisah la rumah kampung ke rumah bandar. Yang penting keselesaan kita dalam menghias ruang tamu rumah kita tu. Susun atur perabot nak kena betul, begitu jugak dengan pemilihan langsir ruang tamu tu.Mungkin gambar-gambar kat bawah ni boleh memberi inspirasi kepada sesiapa yang mempunyai rumah kampung, yang me rasa mungkin rumah kayu kekdahnya.


 Sebenarnya me nak tayang ni ruang tamu rumah me kat kampung :) Me nak tunjuk idea yang dicurahkan keatas rumah kampung me oleh my ma & Abah. Jangan tak tahu, rumah me pernah dapat rumah tercantik tau anjuran Felda kampung me tu lah :) Dan tak silap tahun 2010 dapat anugerah rumah tercantik sepanjang masa anjuran Felda jugak :) Memang dah tak boleh masuk bertanding sebabnya asyik menang kat rumah me ajer :p Dulu masa kecik-kecik tension jugak, sebab rumah kena kemas sentiasa sebab my ma & Abah akan membebel kalau rumah bersepah. Tapi skang me bagi jer my Nuha buat sepah sebab me tahu betapa seksanya me dulu.Skang my hubby pulak yang berleter kat my Nuha.hahahaha. Me ngan my Nuha, dengar ajer motor Abah dia balik, cepat-cepat kemaskan rumah sebab tak nak kena leter.

Actually ruang tamu rumah me tu ada 2 bahagian. Bahagian pertama, adalah ruang untuk kami melepak dan menonton televisyen. Me kalau balik kampung , memang tidur depan ni ajer :p


Ni meja memang ada kat situ, kalau letak fresh flower pun menarik jugak kan.



Kat sini, Abah letakkan wall of fame adik beradik kami , gambar time konvo anak-anak. Nampak simple tapi menarik kan.

Reka cerita korang, mana tahu menang Samsung Galaxy Tab 7.7.!!


Ni bahagian ruang tamu kedua. Yang ni kalau orang datang rumah, memang duduk sini la.So tak nampaklah orang tengah melepak kat dalam :)Sebenarnya ni masa kenduri kahwin my adik, so letak meja makan untuk makan beradap. Me tak jumpa pulak gambar sebelum kenduri :p Nanti kalau ada me letak balik.



Yang ni bahagian dinding tepi. Ada hiasan jugak yang my ma taruk.

Kalau kita perhatikan rumah kampung, mesti nak buat langsir kat pintu bilik kan?Yang ni adalah BIG NO dalam menghias rumah - Eric Leong cakap bukan me ok :p Tapi my Ma dia tetap nak letak jugak langsir :p Rumah me pun dia suh pasangkan langsir kat bilik tidur.hahahaha. Harap-harap Eric Leong datang nak makeover rumah my Ma.  

Kat kampung korang ada ruang tamu yang menarik ?



p/s:
 Kalau ada, emailkan kepada me elissmie[at]gmail[dot]com untuk me upkan disini :)

p/s:
 
Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

Nak beli tupperware dan NAK tupperware PERCUMA , bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

19 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. rumah ku syurga ku.. walaucam ner pon rumah kita.. tetap syurga dimata kita kan..

    rumah kak eliss dapat rumah paling cantek eh?? dasyat2.. kekekke. tumpang bangga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang. walaupun kecik ke tak comel ker tetap rumah kita :)

      Delete
  2. bab langsir depan pintu tu, mmg identiti rumah kat kg. Rumah keluarga Knur pun ada langsir depan pintu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu memang tak boleh nak ubah dah kan.

      Delete
  3. Replies
    1. rumah kampung memang cantik kalau kena gaya :)

      Delete
  4. Hurmm... Rasanya awak dah boleh buat SATU EBOOK untuk citer bab dekorasi nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mampu lagi :p takut takder orang beli.ahahaha

      Delete
  5. rumah kampung lagi best dari rumah bandar

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun..sejuk berangin gitu. rumah bandar ada yang tak der tingkap :)

      Delete
  6. kat kampung ada macam2 idea nak deko deko.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol-btol. seronok ajer tapi nak menjaga tu payah sebab luas :)

      Delete
  7. kat rumah mertuo pun ado wall of fame tuh jugak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah orang kampung biasa gitu laa kan :)

      Delete
  8. Rumah kampung best, keliling rumah ada pokok2, sejuuuukkk..

    ReplyDelete
  9. suka beranda umah kat kg..tempat lepak kami ramai2 smbil ambik angin ptg..syoknya....macam duk tepi pantai

    ReplyDelete
  10. rumahku istanaku..asal nyaman dan sehat aja.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer