Monday, November 21, 2011

Sudah Pindah Rumah ?

Selamat Pagi semua ! Hari ni mendung ada sket pada hati.So, tak berapa nak ada mood nak update blog. Tapi kalo tak update blog rasa tak lengkap plak sebab blog ni kira macam update untuk diri sendiri jugak kan.Maklumlah blog ni kira diari terbuka untuk diri me.


Semalam, Alhamdulillah, telah selamat pindah barang.Tapi kami officially akan kesana pada bulan 12 nanti. Hebat sungguh diorang buat kerja, tak sampai sejam akhirnya servis barang bertukar tangan rumah :) Bangla yang angkat barang tu, badan kemain kurus sorang-sorang TAPI kotak baju lama yang me rasa me sorang pun tak mampu angkat, dia boleh tindan-tindan lagi dengan kotak lain sampai 3 tingkat, sorang-sorang dia ajer angkat turun tangga selamba kodok macam tu ajer .Peti ais menonong ajer buat turun 2 orang. Kagum weh kagum !!

Jom la layan gambar yang ada sekerat dua kerat ajer ni :p


 Tak ingat nak amik masa diorang tengah punggah barang sebab tengah kagum ;p So snap lori masa diorang follow kami kerumah baru . Masa hubby mandi = masa diorang angkat barang ! Hebat kan? :p


 Masa ni dah habis punggah barang.

 TC UP Enterprise

03 6250 2146 / 014 3244966

RM330 satu trip. 

Lori diorang memang besar tapi barang-barang me cuma suku lori ajer sebab memang perabot baru terus hantar kerumah baru.Sebelum ni guna barang-barang owner ajer seperti meja makan dan set bilik tidur.
 So, siapa-siapa yang nak pindah rumah, boleh la berhubung terus dengan mereka yer. Bayaran RM330 sekali dengan pekerja diorang 4 orang. Tapi semalam , me punya 5 orang yang buat kerja.

p/s:

Petang semalam, balik rumah masing-masing tertidur kepenatan :p  Padahal tak buat apa-apa pun, just follow diorang angkat barang jer.Agaknya sebab tak cukup rehat sejak dua menjak ni.


Korang pernah pindah rumah?

 Me dah cashout Churp churp, korang bila lagi ? Klik sini untuk Register secara PERCUMA...


21 Comments:

  1. dni banyak kali pindah rumah... tak lama lagi dni nak pindah ke miri pulak hehe :D

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, akhirnya dapat juga duduk rumah sendiri... :)

    kakyong x penah pindah rumah... kahwin jer terus pindah masuk ke rumah baru beli..

    ReplyDelete
  3. Selamat masuk rumah baru..!!

    Dan selamat men-deko :)

    ReplyDelete
  4. sy pun baru pindoh umah gak ni...walaupun bukan umah sendiri ttp beri makna yg besar..berdikari...yela slama ni kan dok bersama tok tuer...

    ReplyDelete
  5. penatnya nak pindah rumah ni kan eliss..

    ReplyDelete
  6. waahhh.. dah angkut barang dh.. makin hampir dah tuh...bestnye~

    ReplyDelete
  7. wa...bnest ar diorang buatkan...tak ler rasa penat memunggah

    ReplyDelete
  8. waaahhh... bulan doblas nak kena buat silat housewarming nih... hahhahaa

    p/s: eliss.. mintak tolong boleh? submitkan design namecard kid yang milkadeal tuh..

    ReplyDelete
  9. penah...sekali ms br2 kawin tp en.somi yg buat sume sbb 3bln sblm kawin die dh msk umh tu...umh sewa jek pong...pastu lg skali ms sye dlm pantang ank ke2...pindah umh sndri...en.somi gak yg urus...tau2 msk umh cuci kaki jek tp jenuh nk crik brg sbb bkn kt yg kmas...uhuhuhuhu sekiann...heeee

    ReplyDelete
  10. pernah pindah umah...

    pergh...seksa nak mengemas umah dan seksa nak memindahkan barang..keh3

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dah selamat pindah barang eh? Memang kuat la kederat dema yg datang cari makan di sini.

    Akak pindah rumah masa umur 4 tahun jadi tak sedar apa2, hehe

    ReplyDelete
  12. salam konal...

    papa mifz tahun dopan insyallah pindah rumah sendiri...kono bersiap sodia sobab sure lotih sgt2...b4 this dah raso betapo ponek nyo pindah rumah nih...huhu

    ReplyDelete
  13. aku pun tengak cari lori nak pindah...10Q elis...

    ReplyDelete
  14. Pernah pindah ape...hee hee :D

    Oooo mmg penat oooo, sgt memahami but seriusly after semua benda dah settled down...mmg seronok sgt!

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.... sonok dpt pindah umah baru. tp yg x sonok penat nak kemas nnt. selamat mengemas ek hehehe

    ReplyDelete
  16. @kakyong syok la akak terus masuk rumah sendiri :) sy 4 tahun baru rasa nak duk umah sendiri.

    ReplyDelete
  17. @cik dah faridah mesti seronok kan ! :) bebas kita nk buat apa2

    ReplyDelete
  18. @Dinas Aldi keluarga me pindah masa me tak lahir lagi mcm mana :p sejak dah nikah ni kira baru pertama kali la

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)