Monday, May 30, 2011

Kerana RM2, tak pasal-pasal kena saman RM 150...

RM2 tu parking yang kena bayar per entrance depan Plaza Alam Sentral. Tapi my hubby pergi parking kat depan Plaza Alam Sentral(line kuning tu :p) Hari tu dah bernasib baik, sebab aku nampak kereta polis, so my hubby alih pergi cari parking kat lain. Tapi kali ni, dah kena saman. Tu lah pergi tak bawa isteri :p Sebab salah dia kan, so kita diamkan ajer. RM 150 boleh belikan handbag aku yang dah lusuh tu tau..Ruginyaaaaa :( Yang menjadi bertambah hangen tu, parking depan RM2  tu dah laa penuh, lepas tu yang free pulak tutup. Bengong btol !

Inilah surat samannya :p
Kalau tak bayar segera, amaun dia akan naik menjadi RM200..

Memerlukan 3 orang lagi untuk cash out churpchurp :p kalo berani silalah register churpchurp dengan klik sini laju-laju... Tak rugi tau sebab korang pun boleh dapat duit :)


Skang nak bayar saman di Shah Alam, sudah ada tempat baru .IPD Shah Alam.


Ini kaunter bayaran..



Mangsa kejadian dan anak sedang menunggu untuk membuat pembayaran :p



Ini mangsa kejadian bersama surat saman yang sudah dibayar.


p/s:

Selalu cakap kat orang kena saman, sebab sayang nak bayar parking kan. 
Ni kereta sendiri pulak kena.Huhuhu



Moral of the story : Jangan parking di line kuning yer, kalau tak mahu terbang RM150 !!



14 Comments:

  1. salam


    nak wat cam ner ?????
    nak tak nak , kena bayar lah jugak



    tak leh buat rayuan ker??

    ReplyDelete
  2. @pB
    salam

    tak boleh buat rayuan lah kak.sedih :(

    ReplyDelete
  3. bayar saman ni tension betul..... harap2 dijauhkan

    ReplyDelete
  4. Aku cuma nak komen header baru ko lawa..paling kiut mesti la kaki yg berseluar belang-belang thu ;)

    ReplyDelete
  5. aku terbau satu permintaan untuk hadiah yang akan diminta pada masa depan...hand bag...hahaha!!!

    hadiah tu bleh disediakan tapi kali ni bersyarat la...buat sistem barter la...i give u hand bag and u give me racket..YONEX...hahaha!!!

    ReplyDelete
  6. Ohhh sayangnya duit tuuu! Macam2 boleh buat..Takpalah, benda dah jadi..

    ReplyDelete
  7. aiyoyo RM150 tu kalau buat beli makanan, dpt lah stok untuk 2 mingu erk? hehe

    ReplyDelete
  8. ruginya,,terbang melayang. hope jadi pengajaran la kepada mangsa kejadian. hehe


    Latest Entri :
    Monday Blues

    ReplyDelete
  9. eliss, pagi ni akak dpt email dr my eg bgtau ada saman..hak peliknya, tarikh yg disebutkan tu tak pulak kami ada pegi melaka..conpius la..

    ReplyDelete
  10. kalau saman polis dan JPJ mmg kena bayar banyak. Knur selalu kena saman JPJ sbb adik2 yg pinjam kereta tapi dah kereta atas nama akk, akkla yg kena. baru bln lps kes 4 thn dulu, timbul balik sbb JPJ cakap kena naik mahkamah lg. melayang RM200 jugak. huhu

    ReplyDelete
  11. wahh bagusnye kene saman terus bayar..leh jadi mangsa saman yang patut dicontohi..hehehe

    ReplyDelete
  12. moh ler beli handbag kat haku baru RM25 jerrr
    http://kedaisw33tdarling.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)