Tuesday, March 11, 2008

*updated Akhirnya Aku Dapat Mkn Satay Ikan A.K.A lokcing...

7 Mac 2008
Aku balik mengundi jumaat malam..Sampai pukul 2 pagi kat umah..my hubby laa banyak berenti..almaklumlah terpaksa membawa 2 wanita mengandung..yang kelakar masa berenti kat R&R Temerloh..semua duk pandang kitorang..yer la my hubby berjalan dengan dua wanita mengandung..mungkin diorang ingat my hubby kawen 2 pastu siap tengah pregnant dua²..hehehehe..

8 Mac 2008
Hari mengundi pun tiba..Pukul 10 baru gi ke pusat mengundi..yang bestnya SPR bawak aku ke tempat saluran 5, saluran aku ngundi sebab nak bagi aku potong line laa..sekali saluran aku ada 2 orang jer tengah beratur..hehehe..kalo x buleh mengambil kesempatan diatas ke'pregnant'an aku ni..hihihi...saluran aku memang sket, saluran lain memang panjang berjela..5 menet jer dah siap mengundi...Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!





belah petang plak, my hubby pegi mengundi kat tempat dier plak, kira² setengah jam dari tempat aku ngundi..aku tak ikut..penat x ilang lagik..lama gak dier duk kat tempat mengundi..jumpa kwn² lama dier la tuh..sampai tertido aku..sedar² dier dah balik pun..hampir 3 jam gak laa aku tido..pastu belah petang, my hubby bawak aku pegi pasar tani..nak carik satay ikan yang aku nampak kat blog Wafaa hari tu...hahahaha..kemaruk btol..aku beli rm4..kuah manis dan pedas..aku makan sensorang..my hubby pun makan satu cucuk jer..hehehehe..


belah malam my hubby kuar lagikk..tinggal lagi aku sorang kat umah mertua..huhuhu..memang aku tak pegi jalan kemana² laa balik hari tuh..bagi peluang my hubby nak berso'sheall'..bukan selalu aku tak berkepit ngan dier..hehehe..

9 Mac 2008
Berangkat balik ke Shah Alam pukul 3 petang..singgah kemaman amik Long aku umah makcik aku..pekena mee kari then pegi Kuala Kemaman beli satar...Sampai umah pukul 11 lebih..sampai Kl dalam pukul 9lebih..lepak² makan nasi baru balik shah alam..
Pulang Ke Negeri Barisan Alternatif...hehehehehehe...walaupun PAS kalah di Terengganu tapi aku berbangga pulang Ke Selangor sebab BA menang!Takbirrrrrrrrr!!Hehehehe..

10 Mac 2008
Hari ni aku cuti..aktiviti mendobi dan meng'iron' baju stok seminggu..paling susah gosok sutera batik ..aku dah rembat 4 helai baju sutera mak aku...hahahahahahahaha..cukup laa tu sebulan..lagikpun setiap khamis jer baju batik..kalo ikut mak aku sumer nak suh bawak coz dier pun dh x pakai baju² tu..aku pun pilih yang besar² jer..pas beranak plak rembat yang lain..hehehehe

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)