Monday, September 30, 2019

Pengalaman Pertama Order Guna foodpanda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Biasalah kalau bab jakun serah kat mak lah. Orang lain dah lama order guna foodpanda, baru nak cuba . Lepas ni boleh la selalu order yer. Sekarang musim student tengah ramai sebab dah mula buka sem kan. Kafe pulak tak banyak pilihan. Lagi la kalau lambat, habis la jawabnya. Ingat student je boleh mengadu. hahaha. Staf pun nak mengadu jugak.

So sebagai inisiatif staf yang berhemah, moh la kita order saja guna foodpanda.Yang best kalau nak order tak perlu guna mobile app pun boleh.


Guna browser je https://www.foodpanda.my
Masukkan alamat dan tekan Delivery. 


Pilih la korang nak makan apa. Boleh filter yang Free Delivery untuk penjimatan, 


Satu order boleh pilih dari satu kedai je. Tak boleh nak combine. So kalau nak ramai-ramai kena ikut selera majoriti la. 



Untuk kali kedua, kami order dari Ayam Penyet Nusantara.Ada penjimatan kat situ? Nak tahu. Boleh teruskan pembacaan.


Boleh tengok berapa lama nak sampai makanan yang kita order. 

Dah sampai rider akan call.


Sebelum tekan Place Order, klik pada Do you have a voucher ? Nak dapat voucher boleh tengok kat Shopback.  Dapat lah jimat RM 6.50 hari ni . Best sebab ada Cash on Delivery.


Register Shopback

Alhamdulillah. Dah 2 kali dah order guna foodpanda. Makanan cepat sampai. Tapi lagi best kalau boleh request dari kedai. Banyak cekadak pulak kan. Tapi itulah, kalau bahagian ayam mak suka thigh atau drumstick. Yang lain so far ok. Rider pun ontime je. Makanan pun sampai panas-panas gitu.


Menu hari ni Lele Penyet. Alhamdulillah.Kenyang lunch untuk hari ni. Esok nak makan apa pulak yer? 
Korang dah pernah order ke guna foodpanda?

Mencari Rezeki Yang Halal .
Daripada Abu Hurairah RA katanya : Rasulullah SAW bersabda, “Demi Allah, sesungguhnya orang yang membawa seberkas kayu di atas belakangnya adalah lebih baik daripada dia meminta-minta daripada orang lain sama ada diberi atau pun tidak”.Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)