ENTRI TERKINI

Wednesday, July 29, 2015

6 Peralatan Menyusu untuk Keperluan Ibu Bekerjaya

Bagi korang yang sedang mengandung yang sedang mencari-cari keperluan untuk menjayakan penyusuan susu ibu hanya secara online teruskan pembacaan anda disini.Kat bawah ini saya senaraikan 6 peralatan yang wajib ada bagi ibu menyusu bekerjaya yang ingin menjayakan penyusuan susu badan untuk si manja untuk kegunaan di pejabat.Diharap berguna dan bermanfaat untuk yang pertama kali ingin menyusu secara eksklusif !

1) Breastpump  
Medela Freestyle Breastpump with Free Gift 
RM 1599 ( 1 year Waranty)


2) Nursing cover

AUTUMNZ POSH NURSING COVER - DEW PINK - RM50.80



3) Cooler Bag


AUTUMNZ - CLASSIQUE COOLER BAG WITH*FREE GIFT*(DIVINE PINK VINE) - RM 47.90

4) Milk Storage bottle

Autumnz - B/milk Storage Bottles (10 btls) - Purple Owl - RM 35.90

5)Ice Pack

 Autumnz - Premium Contoured Ice Pack (1pc) - Berry - RM15.90

6) Breast pad

AUTUMNZ DELUXE DISPOSABLE BREASTPADS ( 30PCS ) RM15.20

Untuk dapatkan Peralatan Menyusu untuk Keperluan Ibu Bekerja yang saya nyatakan kat atas ni, korang boleh membuat pembelian di  QBABYSHOPPE . Mudah bukan? Tak perlu bawa perut yang sedang sarat dan berdepan dengan panas membahang dan lautan manusia. Duduk relaks-relaks di bawah hembusan aircond pasti menyamankan ( kebanyakan orang shopping online adalah masa bekerja , maafkan saya dengan izin :p Setuju ? ) hahaha .


Sebarang pertanyaan boleh la berhubung terus dengan pemilik QBABYSHOPPE seperti kat bawah ni :-

Address:
QBaby Shoppe
No 7, Jalan Platinum 7/45A,
Seksyen 7,
40000, Shah Alam,
Selangor
Telephone:

+60123826141




* This is sticky note entry. Sila skroll kebawah untuk entry yang terbaru  :) Advertise here? 

p/s:

Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan blog peribadi  atau blog bisnes serendah RM 36 setahun disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . 
Kalau beriklan  6 bulan dan keatas, korang akan dapat satu write ups yang bernilai RM50 secara PERCUMA.
Tiada Banner? Boleh saya designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini atau sidebar.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, July 28, 2015

10 Kalori Makanan Yang Perlu Korang Tahu Sebelum Ke Rumah Terbuka

Korang ada banyak dapat undangan ke rumah terbuka ke? Kalau nak ajak saya dialu-alukan. Suka betul makan hari raya ni sampai 2KG naiknya. Sekarang telah kembali ke jalan yang benar dan lurus. Turun balik 1KG setelah seminggu diet balik. Maklumlah,sel-sel lemak tu memang dah banyak dalam badan kan. Bila terleka dan makan lebih dari sepatutnya mula la dia pun nak mengembang sama.Pasal sel lemak ni boleh baca kat blog susu sejat kat sini. 


Berikut adalah senarai makanan yang biasanya dihidangkan di Rumah Terbuka yang korang kena berpada-pada makan yer :)

1 . Sate ayam - 1 cucuk (16 g) - 40 kcal   - Kuah Kacang 1 sudu makan (10 g )  - 30 kcal



2. Lemang - 1 potong (30 g)  - 100 kcal 



3. Rendang Ayam - 1 senduk (50 g) - 100 kcal 



4. Ketupat nasi 5 potong 200 g  215


5. Soto 1 mangkuk 490 g - 510 kcal


6. Lontong dengan sayur lodeh 1 mangkuk 270 g - 280 kcal



7. Nasi dagang (2 genggam) - 508 kcal



8 .Mi kari 1 mangkuk 410g  - 530 kcal



9.Nasi briyani berayam (sepinggan)-  880 kcal



10.Mee bandung 1 mangkuk 450g  - 550 kcal



Makanan apa yang korang paling suka kat atas ni?
Selamat menjamu selera di rumah terbuka sambil mengira kalori makanan !!


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, July 27, 2015

Suasana Hari Raya Aidilfitri 2015

Korang semua dah masuk kerja ke? Saya Rabu last week dah masuk kerja.Tahun ni turn pagi raya di rumah keluarga saya. Pukul 2 pagi baru siap masak untuk hari raya. Menu juadah hari pertama, nasi putih, gulai ayam, acar jelatah , sambal belacan, rendang ayam,nasi himpit dan lontong. Tahun ni menantu johor balik beraya, haruslah ada lontong kan. Hari kedua pulak, Mee Kari dan Sate .Mee Kari tu last minute plan, sebab adik bertuah saya tu lupa nak bawa balik pes Mee Bandung dari Johor. Sabar jer la yer. Tak der gambar makanan sebab semua kebuluran agaknya. Makanan tak sempat nak posing. hahaha


So, layan gambar raya jer lah dari kami yer. Satu family jer tak ada di hari raya pertama , beraya di Kelantan tapi photoshop kan ada. hahaha. K bai ! Setiap tahun asyik bergambar kat tangga jer trademark family kitorang ni. Tahun ni bergambar kat tangga baru pulak yer :) Asyik tangga dapur jer selalunya..hahaha

Setup kamera dulu.. pakai handphone jer la

Selfie dengan Mak Long dan Mak Su diorang

Dengan Maksu dan sepupunya. Tahun depan bertambah sorang lagi yer..In sya Allah

Ni masa awal pagi pakai tudung dua beradik . My Nuha , Mak Su dia makeupkan. Seronok la tuh

Mak dan anak-anak dara kesayangan

Baru pandai buat peace dengan betul tu my Nayla

Dengan my hubby terchenta pulak. 

Kemain sorang-sorang yer posing

Dah penat duduk, berdiri lah pulak

Dah keluar gaya lain pulak..

Yang adik selalu la nak spoilkan gambar 

Yang ni ok sket

Kemain lagi sorang-sorang posing..

Ok anak-anak duk tepi. Mak pak nak fefeling gambar honeymoon pulak 
Tahun ni tak der poket kurta nyer..hahaha

Jeling kau menjeling..hehehe

Mak Long dan Ayah Long with my princess
Hijau dan Koko bertembung

Wefie :)

Guna kamera depan blur pulak handphone mak ni..

Boleh la dari tak der yer..

Ternganga pulak mulut mak :p

Dah tu kenapa qael...

my Nayla pulak pandang kelain..Dah Ayah long dia pulak pedajal Mak Long dia..
Susah nau nak amik gambar proper sket kalau ramai-ramai ni..hahaha

My ma dan Abah dengan cucu-cucunya 

Gelak sakan si kakak tu...

Lelaki sahaja :)

Perempuan sahaja :) 

My princess..Sedondon jugak untuk esoknya..Skirt adik tak sama macam kakak sebab tak der saiz. Nasib baik T-Shirt Muslimah ni ada saiz dua beradik :)

Setelah diphotoshop.. baru cukup korum.. boleh la dari tak der..
boleh update profile group family kat whatsapp..hahaha


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari kami sekeluarga :) 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, July 14, 2015

E-Kad Raya buat pembaca elissmie.com dan Doa Memulakan Perjalanan

Setelah bermesyuarat di meja tak berapa nak bulat, kami suami isteri bersepakat untuk memulakan perjalanan balik kampung pada hari esok. Chewah..Macam pengumuman raja-raja kekdahnya gitu. Harap esok tak ramai yang memulakan perjalanan balik kampung. Ok, mustahil. hahaha. Baju pun tak packing lagi sebenarnya ni. Jiwa dah ada kat kampung tapi jiwa nak mempacking tu belum datang lagi. Harap-harap malam ni settle la urusan packing tuh. Jangan terlupa baju raya korang sudah ! hahaha


Tahun ni tak sempat nak cari kad raya untuk pembaca setia elissmie.com. Tahun ni tak dapat sekeping pun kad raya bukan elektronik. huhuhu. So, saya buat e-kad lah macam biasa untuk semua pembaca elissmie.com. Maafkan salah dan silap saya sepanjang berblogging dan kalau ada tulisan saya yang buat korang kurang senang, saya mohon ribuan kemaafan dan saya maafkan semua yang pernah membenci tulisan saya selama ini. 



E- Kad raya buat pembaca elissmie.com



Sebelum memulakan perjalanan baca doa dulu ok. Boleh share, semoga bermanfaat. 

Boleh simpan no talian kecemasan lebuh raya bertol 

sumber : https://twitter.com/llminfotrafik


Jangan lupa isi borang balik kampung ni dan serahkan kepada balai polis berdekatan yer :)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, July 13, 2015

Baju Raya Rizman Ruzaini @ Tesco Setia Alam

Hari Sabtu lepas, keluar cari jubah dan kurta untuk my ma dan my abah. My hubby tolong jagakan anak-anak kat rumah. Tq dear jagakan anak-anak. Budget me time lah tu. hahaha. Habis satu Tesco Setia Alam saya pusing. Sekali sekala keluar sorang ni senang nak gerak. Dah tak tahu nak ronda, masuk kat Tesco tengok baju raya designer sekali. Beberapa tahun lepas baju raya Rizalman kat Tesco kan. Tahun ni Rizman Ruzaini pulak.


Jom tengok baju Rizman Ruzaini yang ada kat Tesco. Sempat lagi nak beli kalau korang berkenan lah kan. Tema baju raya ni blooming.Kain baju raya ni menggunakan satin matte, krep lumut, chiffon, renda dengan pastel warna polos meriah seperti biru, pudina hijau, ungu, kuning, hitam dan putih dan yang pasti ada bunga gitu dah konsepnya blooming kan. 

Yang ni hijau-hijau sket . Kena dah tu dengan tema asal hijau ni. hahaha

Yang ni macam peplum tak peplum gitu

 
Yang ni labuh sket fesyen bajunya

Yang ni bagi yang suka lace 

Ini pun ada lace , sarat ngan tak sarat lace nya

Tengok harga pitam terus. RM299. Semua harga pun sama yang saya tengok ni. 

Kat Lazada pun ada jual jugak, dan harga pun dah kurang sket iaitu RM222.  

http://www.lazada.com.my/catalog/?q=rizman+ruzaini


Korang pernah pakai baju raya designer brand?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)