Friday, August 30, 2013

Diaper bag untuk para ibu,stylo dan murah

Mana nak cari ? Kedekut btol kan? Hujung minggu biasanya handbag adalah tidak berguna buat diriku sebab hari tu beli yang kecil comel untuk bawa ke ofiz. Sekarang hujung minggu, mesti angkut beg yang dapat percuma dari kedai emas . Nasib baik tulisan kedai emas tu kat dalam dengan corak floral kat luar.Yang lecehnya sebab tiada partition kat dalam tu, main humban ajer. Nak cari barang pun susah. So saya nak yang jenis ada partition kat dalam, sesuai untuk barangan ibu (handphone, kunci kereta, bedak, lipstik) dan bayi ( lampin, baju, topi, botol susu dan lain-lain) . Tapi kalau tak menang tangan, hubby tolong angkutkan sama, so lagi elok pilih corak yang tidak terlalu feminin kan.


 Jom tengok hasil carian di google untuk pilihan diaper bag yang stylo untuk para ibu sekalian .


 credit to : here



 credit to : here

 credit to : here


credit to : here


 credit to : here



credit to : here


Kalau beg mahal sangat boleh beli partition bawah ni ajer dan sumbat pada mana-mana beg kan .

 credit to : here



Korang ada cadangan tak nak beli kat mana , diaper bag stylo dan murah ?  

p/s:
Hari ni lambat bersiaran sebab ada jamuan raya  - Jom Ceria Raya 2013 untuk Pejabat Pembangunan, Pejabat Teknologi Maklumat dan Pengurusan Fasiliti. Tak habis lagi raya ni :) Minggu depan ada lagi untuk bahagian jabatan dan ofiz pulak.


Jamuan raya lebih bergaya kalau dijamu dengan bekas dari tupperware ni, boleh beli kat sini yer :)
Nak jalan beraya dengan kereta berkilat, jom cuci kereta di Tip Top Services Auto Spa @ Seksyen 7, Shah Alam ok !


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, August 29, 2013

Usaha kecil untuk support pejuang mesir dan kibar jalur gemilang

Terkesan dengan entry doktor blogger kita seperti disini, saya pun mengambil inisiatif sebagai usaha kecil untuk support pejuang mesir. Saya pun menyeru semua kawan-kawan yang masih belum tahu tentang kewujudan FB page Mesir Kini..LIKE page ini, dan baca dan hayati perkembangan terkini yang berlaku di Mesir dengan lebih telus.


Salah satu usaha kecil yang lain adalah logo R4BIA pada cover facebook dan header blog.  Dah masuk bulan kemerdekaan ni, sekali harung dengan semangat kibarkan jalur gemilang sekali kan.


Simbol  #R4BIA dipakai di media sosial seperti facebook dan twitter sebagai bentuk solidariti dan menunjukkan tanda keprihatianan terhadap apa yang berlaku di Mesir. Selain itu, menimbulkan kesedaran orang ramai supaya lebih peka mengenai krisis atau pergolakan di Mesir pada ketika ini.


  • Rabi’ah/arba’ah bermaksud Empat. Rab’ah (angka 4) dijadikan sebagai simbol keteguhan, kekuatan, perlawanan dan persatuan untuk seluruh dunia yang mencintai kebebasan.
  • Simbol 4 jari sebagai simbol untuk mengenang markas demonstran Pro Mursi di Rabi’ah yang telah dihancurkan oleh tentera junta. Simbol 4 jari untuk menunjuk ikon Rabi’ah.
Simbol 4 jari ini telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Turki, Recep Tayip Erdogan mulai Sabtu semalam (17 Ogos 2013) setelah mengecam keras pembantaian yang dilakukan tentera junta Mesir yang terjadi pada hari Jumat dan Sabtu di Ramses Square dan Masjid Fatih yang dikepung tentera junta.


header blog terbaru elissmie.com


cover terbaru facebook elissmie



Wallpaper PC saya



Support #R4BIA


Program kibar jalur gemilang di UiTM (link) jumaat ini..

Boleh baca entry blogger yang lain berkaitan hari kemerdekaan seperti Cara sambut hari Merdeka ,
Nyanyian Lagu Negaraku Sebelum Tayangan Filem Di Pawagam : Pandangan Aku  dan
Merdeka Merdeka @ MaTiC  .

Jom sama-sama support pejuang mesir dan kibar jalur gemilang




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 28, 2013

Tersalah terjemah, tersalah ejaan, bukan hanya di negara China sahaja

Ingatkan kat negara china ajer ada banyak jumpa sign yang tersalah terjemah ni. Kalau tersalah ejaan tu biasalah kan tapi kalau sampai lari maksud memang tak boleh nak tolerate jugak nak-nak kalau ejaan tu ada maksud lain pulak.



Pembinaan ni kat  NKVE menuju Damansara.  Keselamatan Kami Tidak Berubah diterjemah kepada Safety Our Unchanged Melody.  

Siapa safety manager project ni ? Bangla ka ?

Ni lak status facebook Berita Harian Online. Melecur dieja melacur...huhuhu. 



 Berita penuh boleh baca kat sini.

korang wanita ? nak mulakan bisnes? klik sini..wanita sahaja...  

FM untuk 2 rakan blogger yang bertuah, Nad dan Suraya :)

Korang selalu ke jumpa papan tanda yang tersalah terjemah dan ejaan ni ? 

another  edisi Less Words @ elissmie.com



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, August 27, 2013

Hampir 16 tahun tidak berjumpa, agak-agak boleh cam tak?

Ahad lepas memenuhi undangan majlis resepsi sahabat yang hampir 16 tahun tidak bersua. Last jumpa masa form 3 lah kan.Nostalgianya kan. Lepas tu terus tak jumpa-jumpa. Baru ni masa otw balik beraya terjumpa di R&R Temerloh. Memang dia dah tak cam lah saya yang sudah berbeza 3 kali ganda saiz ni. hahaha


Ni majlisnya. Bertempat di Dewan Seri Seroja, Putrajaya. Tahniah Norini & suami.
 
Gambar pengantin lelaki tak tersnap pulak. hehehe. Dia pun dah banyak berubah, dulu kurus melidi :p

Ni pulak Hidayah, dia pun dah banyak berubah. Dia pun last jumpa form 3 jugak.Anak dah 2 .
Ni maria, last jumpa masa degree then ajak dia masa majlis kawen saya dulu dulu. Dia skang makin slim, jelez mak. hehehe. Pun anak dah 2.


 

Sempat lagi posing sekitar dewan tu bersama anak-anak



Sekeping lagi, jangan muntah..hehehe



Ni pulak open house rumah Ad untuk geng-geng UiTM Dungun . Dari kiri tu Kartini, last jumpa masa dia beranakkan yang sulung. Skang jumpa dah nak masuk 3 , tengah pregnant. hahaha. Sebelah saya Ad, hari-hari jumpa kat ofiz dan sebelah tu Anis, pun jumpa masa dia lepas habis pantang yang sulung. Dia dah masuk 3. Yang no tiga tua sebulan jer dari my Nayla.Raa yang selim melim tu pun ada. Dia ni junior ku. Nasib baik dia tak diet hari tu kalau dak saja nak dengki makan sedap-sedap depan dia. hehehe. Tq Ad menjemput .

Minggu ni korang ada lagi ke jemputan open house ?

 p/s:

saya ada lagi 2 buah rumah..fuhhhh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Susulan Hantar Borang Balik Kampung, polis datang ronda tak?





Masih ingat borang balik kampung yang perlu diisi sebelum balik beraya hari tu. Ok, polis datang ronda pada malam hari yang kitorang hantar borang sebelum pulang ke kampung hari tu.

Terima kasih kepada polis yang bertugas :) 



Dan jangan lupa baca doa setiap kali keluar rumah ni yer :) Hari tu dengar kat tv  , Ustaz Don cakap, dengan amal doa ni, dengan Izin Allah, rumah tak masuk pencuri, dan dalam perjalanan kita kemana-mana, tak terlibat dengan kemalangan. Moga jadi amalan kita semua yer :)


Bila keluar rumah, bacalah doa di atas. Kelebihannya, Allah akan hantar malaikat untuk jaga kita, jaga rumahtangga kita dan jaga keluarga kita. Ketika kita berpergian atau musafir, kita akan sentiasa dijaga oleh malaikat sampailah kita balik ke rumah kita.


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, August 26, 2013

Jubah dan Dress mampu milik dari Aafiya Collection

Tu keyword dia, mampu milik sangat. Ada butik online baru. Aafiya collection. Butik ni jual jubah dan dress murah-murah je tapi kualiti tip top. 


Apa lagi.Boleh la shopping untuk pergi open house. Maklumlah, raya kan sebulan. Takkan sepanjang raya nak pakai baju kurung je ken. Kena la beli jubah dress sekali. Atleast orang ajak pergi open house takde la bosan sangat asik baju kurung, baju kurung, baju kurung... Cekidaut sini. KLIK


 Chiffon Duo Layer Dress RM65.00 ada warna hijau dan biru.

Comfy Dress RM55.00 Ada color hitam dan grey


 Crystal Geometrical Dress RM55.00 ada warna biru, ungu dan pink  


Paisley Chiffon Jubah Dress RM59.00



Chiffon Jolly Blouse RM49.00 ada warna hijau dan pink


 Palazo pants - RM69


Jubah dari dubai pun ada. Kot-kot la nak pakai jubah di bulan syawal ni pun boleh. Yang abaya ni jenis kainnya korea crepe. Kain jenis tak nipis dan sejuk. Yang paling best tu saiznya sampai 4XL. Harga pun murah sajork .
 

RM95.00 SAHAJA! 

Yang bestnya jubah ni, ia sesuai untuk ibu yang breastfeed sebab ada zip kat depan. So, takder la para ibu azab seksa nak menyelak bagi anak menyusu. Anak korang menangis je terus sua, settle masalah.

Ada banyak lagi dress dan jubah, korang boleh cekidaut kat website diorang http://www.aafiyacollection.blogspot.com untuk info lanjut. Nak tanya pun boleh hantar je email kat aafiyacollection@gmail.com. 

Selamat menyopping!

Web : http://www.aafiyacollection.blogspot.com
Instagram : @aafiyacollection
FB: aafiya collection


* This is sticky note advertorial entry. Sila skroll kebawah untuk entry yang terbaru  :) Advertise here? 
p/s:

Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan blog peribadi  atau blog bisnes serendah RM 36 setahun disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . 
Kalau beriklan  6 bulan dan keatas, korang akan dapat satu write ups yang bernilai RM20 secara PERCUMA.
Tiada Banner? Boleh saya designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini atau sidebar.
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, August 23, 2013

Fiesta Raya Melayu Nusantara UiTM 2013 best ke?

*Awas. banyak gambar . Hari ni lambat sket bersiaran sebab baru ajer sudah majlis Fiesta Raya UiTM 2013 bertemakan Melayu Nusantara gitu. Maka ramailah hang-hang tuah dan para hulubalang turun padang hari ni beserta raja-raja melayu mencemar duli di padang kawad UiTM tu.Tak ketinggalan permaisuri, inang-inang dan dayang-dayang istana. gundik istana tak kelihatan pulak.hehehe



Tahun ni jadi AJK Dekorasi pulak kan, so turun lah padang sehari sebelum. Siap anyam daun kelapa lagi dengan Ad jadikan tikar untuk hiasan.


Hasil keras tangan saya dan Ad. Kemas kan ? hahahaha. Puji diri sendiri nampak

Ni geng-geng dekorasi. 

Hari ni cuaca pulak tak mengizinkan so plan dekorasi asal terpaksa diubah sebab keadaan jalan yang dah basah. Patutnya hampar tikar buluh dan ada sudut dekorasi barangan lama kat situ dan makan bersila.Tak perlah, yang penting semangat berpasukan tu yang best tengok.Semua pakai baju ikut tema dan lelaki siap bertanjak.

 

Inilah booth kitorang 

 Kain batik ku in action :p


Sini ada lagi kain batik. Tapi kain batik lepas...Ingat mati...ingat mati... hehehe


Close up sket part barangan antik tu. Lesung batu ku pun ada..


Kak Ema tengah deko barangan antik yang ada.


Hasil keras tangan tu setelah didirikan

Preparation untuk bungkuskan nasi beriani untuk staf kitorang

 
 Haruslah join sekali :)

 Ini yang deko untuk meja utama


Bukan senang nak tengok hulubalang melayu nak susun makanan siap galas beg laptop ni. hahaha


Dan hulubalang melayu cedok lauk , ketua hulubalang kat tepi tengah memantau tu.. hehehe


Para hulubalang tengah santap daa..Spot AnakPerak kat situ ;p Candid ni

Para hulubalang ofiz saya

 Para permaisuri... Tak nak kalah..yang mana rembat kain songket sampin suami tu kira permaisuri la. Inang yang selubung kain batik....larikkkkkssss


Tan Sri tak sempat melawat booth kitorang padahal saya nampak tadi kat tepi tu ada lagi. So tak der la gambar boz besar tahun ni. Ni Dato' Abdullah yang sampaikan hamper buat semua booth yang ada.


Aktiviti wajib haruslah amik no cabutan bertuah terlebih dahulu. Tahun lepas balik awal terlepas hadiah cabutan. Rugi. Tahun ni..haraammm..satu pun tak dapat :p


Hadiah nya hamper..100 ++ gitu. Tak bernasib baik

 Bergambar di pentas utama dengan grand prize. Dapat gambar jer lah. Mesin basuh, peti sejuk dan tv 42 inci.Tiga-tiga dapat kat kaum lelaki. hairan..hehehe

Hadiah hari lahir saya tahun ni ke ? Sony Xperia Z Ultra.

 Jom la tengok booth-booth fakulti dan jabatan lain pulak yer. Saya snap yang mana nampak menarik dan best jer. Dan tak sangka kebanyakan yang saya amik menang hadiah dekorasi tu. Boleh jadi juri jugak saya ni.hahaha



Fakulti Senibina , Perancangan dan Ukur - menang tempat pertama dekorasi booth. 

 

Fakulti pendidikan - menang tempat kedua dekorasi booth.


Fakulti apa ntah ni memang tempat ketiga. Siap ada penari depan booth.


Yang ni hotel UiTM. Beratur panjang tu sebab ada kambing golek tapi sebab darah tinggi buat tak pandang jer. hahaha

 

 Fakulti Sains Komputer dan Matematik  - menang tempat kelima dekorasi booth.


Booth ni siap ada sarang burung tempua 

 Ni Booth Polis Bantuan UiTM


Booth ni siap ada vespa dua bijik. 

 Tumpang bergambar. Kena pulak baju biru vespa biru kan..


Booth ni siap ada pelamin lagi. Pelamin anganku musnah. 

 Fakulti Kejuruteraan Kimia



INQKA. Putu Bambo World memang terbaik lah.

 Ad dan Niz


Ni booth mana ntah tadi. Akok kelantan panas-panas , sedap dan gebu

Booth ni siap ada gamelan segala

 Ni Fakulti Sains Sukan Dan Rekreasi. Mesin kisar beras tu yang mahal tu.


Tak sempat merasa otak-otak . barisan panjang pulak


Dengan classmate degree dulu, Kak Parizah



Outfit of the day, bukan baju raya.

 Selamat berhujung minggu ! Dan pergi open house !

Korang dapat banyak tak jemputan open house weekend ni ?

PERTUBUHAN KEBAJIKAN ANAK-ANAK YATIM/MISKIN KLANG
CIMB 120 40000 76 5101

Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA untuk HARI RAYA nanti , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]

Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam sambil-sambil tunggu waktu berbuka tu . [ klik laju-laju

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)